Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Roberts Blumbergs va juca în EuroCup în următorul sezon

Roberts Blumbergs va juca în EuroCup în următorul sezon

Unul dintre cei mai importanți jucători din Liga Națională de Baschet Masculin în sezonul 2022/2023, Roberts Blumbergs, face pasul în EuroCup pentru stagiunea următoare și ar putea fi adversar cu U-BT Cluj în această competiție. Transferul urmează să fie confirmat în cursul zilei de miercuri, 5 iulie.

Medaliat cu bronz alături de CSU Sibiu în campionat, letonul în vârstă de 25 de ani va juca pentru Aris Salonic, după cum a notat unitedhoops.ro, sursele noastre confirmând informația. Blumbergs ajunge astfel la o formație care a revenit în EuroCup după 2015/2016, iar transferul va fi oficializat miercuri (05.07), potrivit agentului Arturs Kalnitis.

În Liga Națională, jucătorul leton a prins 36 de meciuri, perioadă în care a fost cel mai eficient de la CSU Sibiu. Extrema de forță a adunat medii de 15.6 puncte, 5.8 recuperări, 1.2 pase decisive și procentaje de 59%, respectiv 45% la două puncte și din spatele arcului de cerc.

Înainte să ajungă la Sibiu, Blumbergs a evoluat la Artland Dragons (Germania), Grand Canyon Antelopes (NCAA), BK Valmiera, BK Liepaja (ambele Letonia) și Palencia (Spania).

Noua lui echipă, Aris Salonic, este printre formațiile de tradiție din Grecia și face parte din urna a 7-a pentru tragerea la sorți în grupele EuroCup. Elenii își cunosc deja cinci adversari: Gran Canaria, Buducnost, Ulm, Trento și Turk Selekom. Aris a încheiat ultimul sezon în întrecerea elenă pe locul 8.

*foto: Răzvan Spechea / BC CSU Sibiu

25 comentarii la aceasta stire:
  • Silvois :

    Nedumerire
    Daca e bun de Aris, de U nu era bun, intreb si eu?!

    cu 9 luni în urmă (04.07.2023)
    • Ricardo:

      Silvois
      Cu toată stima, dar nu avea ce cauta la U BT! Nu poți emite pretenții cu astfel de jucători. Pt Aris este prima participare aspirațiile probabil nu sunt foarte mari și atunci da merita sa aduci unbjucator precum Blumbergs, dar dacă U BT dorește sa treacă de grupe cum au tot spus nu poți aduce astfel de jucători pana la urma nerutinati în competiție.

      cu 9 luni în urmă (04.07.2023)
    • Suporterrrr:

      Cluj cluj cluj cluj
      de parca orice jucator care pleaca de la o echipa sau e agent liber trebuie sa ajunga la Cluj. Fanii clujeni si fanii lui Lakers sunt asemanatori din punctul asta de vedere. Mai sunt si alte echipe in tara asta, ca sa nu zic de Europa, nu doar U U U. Reveniti-va oameni buni.

      cu 9 luni în urmă (04.07.2023)
    • Ricardo:

      Suporterrr
      Ai dreptate 100% dar problema este ca niciun club nu mișcă mai nimic și mai rău de atât este ca nu știm la ce sa ne așteptăm din partea altor cluburi din România. Ieri ați venit cu doua vesti una ca ar putea sa se reîntoarcă Stewart și alta ca ar putea sa vina un super pivot la Constanța... probabil Solomon???

      cu 9 luni în urmă (04.07.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @Ricardo
      Stewart a scris la postarea lui de pe Instagram că nu revine la Cluj.

      cu 9 luni în urmă (04.07.2023)
    • Soare:

      @Ricardo
      Iar comentezi doar ca să te afli în treabă? De unde ai scos-o pe aia cu "Nu poți emite pretenții cu astfel de jucători?" Băiatul ăsta a fost unul din cei mai buni baschetbaliști care a trecut prin LNBM, drept dovadă că a ajuns din lumea a treia a baschetului (unde suntem noi) DIRECT ÎN Eurocup și are mari șanse la mai mult, are doar 24 ani. Dar ce ne putem aștepta de la un habarnist ca tine care doar comentează fără nici o substanță, toate comentariile tale sunt vorbe goale de parcă nu ai nimic mai bun de făcut. Get a life my boy!

      cu 9 luni în urmă (04.07.2023)
    Raspunde
  • Silvois :

    Ricardo
    stii care-i faza?! Si anul trecut am visat cai verzi pe pereti si ne-am ales cu Sheperd si Gordic care, totusi, mai ales Gordic, si-au adus contributia lor la castigarea titlului, fara insa a conta cu adevarat in meciurile de afara. Sa nu patim si anu asta la fel, stii ce zic?! De acord cu Soare, si mie Blumbergs mi s-a parut unul din jucatorii foarte interesanti din liga noastra, nu stiu daca e de Eurocup, dar altii, mai rasariti decat noi in baschet, spun ca ar fi!

    cu 9 luni în urmă (04.07.2023) Raspunde
  • Ricardo :

    Despre habarnisti și Soare
    Sunt un habarnist! Îmi asum răspicat ca sunt un habarnist care comentează după bunul sau plac orice informație legata de baschet. Ma uit la baschet îmi place dar nu fac din asta o profesie și nu îmi asum ca as fii în profesionist în materie de baschet.
    Personal nu consider ca Blumbergs este sau era jucătorul potrivit pt U BT, devreme ce Silvasan sus și tare și răspicat a zis ca își doresc o calificare în fazele superioare ale EUROCUP!
    Cu toată stima dl. Soare de la Pitești, îmi permiteți sa îmi dau și eu cu părerea?

    cu 9 luni în urmă (04.07.2023)
    • varu silvois:

      ne lipseste microbul
      si in lipsa de altceva, cand deficitul bugetar al tarii de baga in colaps iar rusii vor sa ne parfumeze, povestim si noi, ceea ce e foarte bine, de aceea e forum. As lasa si eu un comentariu vis-a-vis de fostul jucator al Sibiului: poate l-a vrut U dar...nu au putut sa-l aduca si eu as prefera ....Grecia!!!! Sa auzim numai de bine!!

      cu 9 luni în urmă (04.07.2023)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      habarnist
      Macar recunosti ca esti habarnist si deci parerile tale nu au nici cea mai vaga legatura cu realitatea. Blumbergs a fost cel mai bun jucator pe care l-a avut CSU de la Zey incoace, si a carat echipa multe meciuri. Daca nu ii aranjau "orasenii" gleznele in meciul 4 (aparent singura varianta sa il poata opri) probabil ca am fi reusit sa dam macar o linie si Oradiei.

      Problema cea mai mare cu habarnistii e ca habar n-au cand sa isi tina gura.

      cu 9 luni în urmă (04.07.2023)
    • Soare:

      Zey
      Acum l-ai băgat în ceață pe habarnist pentru că pot să fac pariu că nu știe cine e Zey. Dar o să caute repede pe goagăl și o să ne demonstreze el nouă că de fapt el e cel mai informat om de pe planeta asta și fără el noi, suporterii de baschet, am fi pierduți, Mai deunăzi îi certa pe redactorii de aici că nu-s în stare să dea o știre corectă (era vorba de prelungirea contractului lui Richard la Oradea) când de fapt habarnistu’ nu înțelesese articolul. 😂

      cu 9 luni în urmă (05.07.2023)
    • Ricardo:

      Soare
      Dacă tot avem unde sa ne expunem părerile eu zic sa o facem. Ca îți place sau nu opinia mea asta e partea a doua ... În ceea ce îl privește pe ZEY nu numai ca știu cine este dar mai știu și ca a jucat în Ungaria și a prelungit contractul acolo, dar astea sunt amănunte. La Pitești luna e roz la București a fost luna plina! :)))

      cu 9 luni în urmă (05.07.2023)
    • Soare:

      @
      Exact cum am spus mai sus, faptul că ai căutat repede acum pe google nu te face mai deștept în schimb uite că ai aflat că, în afară de Tarolis, Sibiul a avut în ultimii ani unii dintre cei mai buni jucători pe poziția 4 care au trecut vreodată prin campionatul ăsta. Iar aberația ta că Robert Blumbergs nu ar avea ce căuta la Cluj te duce în cel ma mare ridicol pentru că campionatul Greciei e cam la ani lumină de al nostru. Eu sper ca Aris să pice în grupă cu U doar să-l mai văd jucând în Romania pe Rob.

      cu 9 luni în urmă (05.07.2023)
    • Soare:

      PS
      By the way, habarnistule, eu sunt din Sibiu nu din Pitești 😂😂😂

      cu 9 luni în urmă (05.07.2023)
    • Ricardo:

      Soare din Sibiu
      Acum înțeleg pe deplin frustrarea ta ! Acum înțeleg de ce nu poți face diferența între Bircevic și Blumbergs și mai mult decât atât între Jones și Blumbergs. Ce pot crede ca faci diferența, este competitia in care evolueaza Clujul si unde va evolua Sibiul adica între FIBA EUROCUP și EUROCUP !
      Ca exemplu unul dintre cei mai buni jucători ai sezonului 2021- 2022 din BCL a fost JONAS RADEBAUGH pe care puteai sa-l vezi la Cluj jucând pentru Ludwingsburg. Sezonul recent încheiat făcând pasul către EUROLIGA jucând pentru Valencia nu a mai reușit prestații la fel de impunătoare!
      Sper ca nu te-am băgat complet în ceata cu acest exemplu!

      cu 9 luni în urmă (05.07.2023)
    • Soare:

      Încă o dată
      se dovedește că comentezi DOAR CA SĂ TE AFLI ÎN TREABĂ fără nici un aport adus știrii inițiale. Discuția a pornit de las faptul că Rob A PLECAT de la Sibiu CA SĂ JOACE ÎN EUROCUP și tu vii să ne spui că n-ar fi avut șanse să joace la Cluj, ECHIPĂ CARE JOACĂ ÎN EUROCUP. În rest toate discuțiile tale despre jucători care au fost sau nu în formă sezonul trecut și CARE NU AU NICI O LEGĂTURĂ cu postarea inițială denotă exact ce am stabilit mai toți care ne perindăm pe aici: EȘTI UN HABARNIST căruia îi place să se dea important cu informații culese la mâna a treia... Și de unde ai scos frustrarea? Faptul că cineva te mai oprește din când în când să mai aberezi la fiecare articol de pe site-ul ăsta nu înseamnă frustrare ci bun simț. NOI sibienii, pe lângă faptul că ne pare rău de plecarea lui Rob ne bucurăm totuși pentru că va avea parte de o carieră frumoasă într-un campionat puternic...

      cu 9 luni în urmă (05.07.2023)
    • Ricardo:

      Soare din Sibiu
      E libertate de exprimare, de opinie si nu ma poți oprii sa zic orice " imbecilitate" as dori! Atunci las-o balta ca vorbim limbi diferite . Fara supărare fiecare gândește, se exprima și opinează după bunul plac !

      cu 9 luni în urmă (05.07.2023)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    Blumbergs
    Deranjez pe finii cunoscători de baschet din Sibiu dacă îmi dau și eu cu părerea ? Îndrăznesc pentru că libertatea de gândire și de exprimare nu e încă îngrădită. Șabloanele impuse gândirii și exprimării aparțin, sper, trecutului. Sper dar nu sunt sigur. Și mie mi-a plăcut Blumbergs și cred că ar fi fost util echipei campioane a României.

    cu 9 luni în urmă (05.07.2023) Raspunde
  • 'mpepo :

    Continuare
    Nu știu cum se va descurca într-o competiție de nivelul EuroCup. Vom vedea. Reacția virulentă a celor care îl apreciază la părerile contrare ale altui iubitor de baschet sunt deplasate. Părerea mea !
    P.S. Atenție la cacofonii dragă Soare

    cu 9 luni în urmă (05.07.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Blumbergs
    Vad ca discutia a luat-o pe aratura rau de tot.
    Hai sa ne lamurim. Blumbergs nu doar ca era bun pentru U BT, ci a si fost extrem de aproape sa ajunga la Cluj, in iarna, doar ca noi am reusit sa prindem Top 10 si totul a cazut.
    Iar acum nu ne ramane decat sa avem rabdare si sa vedem ce sezon va avea la Aris si vom capata certitudini.

    cu 9 luni în urmă (05.07.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    animozitati
    Domnilor, nu s-a intrecut masura, suntem suporteri patimasi, daca nu ar fi contradictii ne-am plictisi, mai ales in perioada aceasta in care nu se intampla nimic remarcabil. Mai zambim , ne mai balacarim (usor), apar su usoare frustrari ( intr-adevar Clujul "e pe prima pagina" ) dar asta si pentru ca e echipa cea mai reprezentativa momentan si are cei mai multi suporteri inclusiv pe forum. Prin urmare, precum vorba ardeleneasca : da-ti sa sune!

    cu 9 luni în urmă (05.07.2023)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero:

      Inca o parere
      Ca sa ma bag si eu unde nu imi fierbe ciorba..
      Blumbergs nu cred ca era destul de bun pt UBT.
      Calitatea lui ofensiva ca shooter de 3p era partial compensata de prestatia defensiva, datorata lipsei de forta, in principal.
      Daca in LNB a fost f bun, iar pt Sb chiar deosebit, eu sunt sceptic ca va fi bun pt nivelul Eurocup.
      Timpul ne va arata, daca va fi sau nu asa cum presupunem..

      cu 9 luni în urmă (05.07.2023)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    Distractia
    a ınceput devreme anul âsta,sper sâ fie ca acum 2-3 ani cu ciobani şi oieri. Pâcat câ sibiul nu este cu cluj ın grupâ,sper sâ fie ın cupâ sâ nu aştept pânâ la primavarâ.ah ah ricardo te a ars soarele ın miezul noptii şi vâd câ ai râmas singurel nu a venit pretenul tâu cu crema salvatoare.
    Ps.prof mpepo tot respectul ptr clasica ta avertizare gramaticalâ ce a rezolvat cazul blumbergs.

    cu 9 luni în urmă (05.07.2023) Raspunde
  • Silvois :

    Parere
    Totul ar fi ok daca s-ar lasa orgoliile la o parte. Eu am emis primul parerea ca jucatorul ar fi fost bun in echipa lui U, fara sa ma fi exprimat in termeni categorici. Ricardo a transmis o parere contrara, care pe mine nu m-a jignit in amorul propriu, chiar daca, e adevarat, exprimarea lui era una categorica, experta. Ceea ce stiu sigur este ca eu, personal, sunt un nespecialist si amator in ale baschetului, de aceea o sa-mi pastrez linia umila in orice postare. Imi plac disputele, dar numai in limitele decentei in exprimare. Ar trebui cu totii sa fim mai atenti sa nu-l deranjam pe cel cu care intram in dialog, evident pretinzand acelasi lucru de la el. Mi se pare o chestie de civilizatie, dincolo de pasiunea suporterului, indiferent de culorile pe care le sustine.

    cu 9 luni în urmă (05.07.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Da
    Am sperat până în ultimul moment să-l păstrăm
    Potențialul de creștere e foarte mare ăsta e și motivul pentru care l-au luat grecii (trebuie să ai viziune)
    Dacă avea loc la Cluj.., cel mai probabil da...., dar mai bine că nu a mers la marea rivală,
    Așa că mergeți mai departe.... și așteptăm noutățile

    cu 9 luni în urmă (05.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!