Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rolland Torok este noul jucător al celor de la BC CSU Sibiu

Valentin Todea

Valentin Todea
28.06.2019

Rolland Torok este noul jucător al celor de la BC CSU Sibiu

BC CSU Sibiu continuă să mute pe piața transferurilor, de această dată în privința jucătorilor români. Astfel, echipa sibiană a anunțat venirea lui Rolland Torok pe malul Cibinului, acesta punându-și semnătura pe un contract ce se va întinde pe cel puțin două sezoane. În ultimii patru ani, Torok a evoluat pentru U-Banca Transilvania.

La formația universitară, jucătorul de pozițiile 4-5 a câștigat trei Cupe ale României, un campionat dar și două SuperCupe. În ultima stagiune, Torok a avut în LNBM medii statistice de 5.3 puncte și 2.2 recuperări în 17:30 minute petrecute pe parchet. În sezonul 2018-2019 al Cupei României, Rolland a înregistrat 13 puncte pe meci, alături de 3.3 recuperări și o pasă decisivă în aproape 26 de minute pe întâlnire.

Baschetbalistul în vârstă de 28 de ani se află la cea de-a treia echipă în România, după ce la începutul carierei a mai jucat pentru CSM CSU Oradea. Rolland Torok este component al naționalei României.

Pe lângă acest transfer, Sibiul a anunțat până acum prelungirea înțelegerilor cu Randal Falker, Isaiah Philmore și Chris Cooper. 

*Foto: Valentin Todea/Total Baschet

45 comentarii la aceasta stire:
  • bulcul :

    Hai ca
    V-ati rezolvat ;)

    cu 4 ani în urmă (28.06.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Cred ca e prima data din istorie cand avem rotatie asa lunga la oamenii mari. Ma bucur ca avem in sfarsit un roman valoros cu shoot bun de afara.
    Banuiesc ca isi va imparti minutele cu Philmore pe pozitia 4 si nu vom mai vedea improvizatii cu Falker si Pratt pe pozitia aia.
    Sper sa semneze si Tamulis. In locul lui Pratt si Hardy as vrea 2 intariri. :)

    cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da
      O rotație așa bună la pozițiile 4-5, eu unul nu îmi aduc aminte să fi avut. În plus, faptul că avem român mare, ne deschide niște opțiuni noi de joc, putând să jucăm cu toți străinii mici în același timp. De asemenea, Zey poate fi coborât și pe 3 când e Rolli pe teren. Oricum e clar că la Sibiu va avea un rol mai important decât cel de la Cluj. Bine ai venit la Sibiu!

      cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu ionutz_morar :

    Csu
    Este o achizitie foarte buna si foarte utila.Torok e un jucator roman foarte bun cu un sut bun.Acum sa vedem Ce shooteri aducem si ar mai trebui un conducator.Sincer daca ai putea sa-i readuci pe Tamulis si pe Hardy,iar pe langa ei pe Capers si pe Laser cred ca ai mari sanse la campionat.

    cu 4 ani în urmă (28.06.2019) Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    ....
    Török Roli este un ,,roman,, valoros. :))))))

    cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      ai dreptate
      si eu ziceam ca e kirkiz !

      cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Bravo Sibiu !
    Achizitie foarte buna, pozitia de roman va fi astfel intarita fata de sezonul precedent . De asemenea nota buna si pt rezolvarea prelungirii contractelor la unii straini de valoare . La noi plecarile lui Torok si Moldoveanu nu reprezinta o problema, caci i-am prelungit , din nou, contractul super jucatorului Calnicenco, asa ca la romani stam extraordinar, putand ajuta unele echipe mai nevoiase, cum a fost Oradea in sezonul trecut prin cedarea lui Watson, iar acum Sibiu, cu Torok . Ca suntem de rasul curcilor, este cu totul alta poveste ...

    cu 4 ani în urmă (28.06.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    Silva & Cuic
    Presiune mare pe noul U "Cuic si prietenii". Putem spune ca nu pare un inceput tocmai "cu dreptul". Asteptam ...

    cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      presiune mare..
      dar vor veni si transferuri ..pe masura presiunii. asteptam desigur....

      cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    u1919cj,
    un inceput nu tocmai cu dreptul ?! Ne-am entuziasmat de venirea marelui antrenor, dar e clar ca acesta habar n-are ca U pierde jucatori valorosi, cum nu stire nici de Calnicenco ce mare scula de jucator e ! Cum am anticipat, tot Silva taie si spanzura, acum cu Cuic, inainte cu Cristescu . Vor aduce ceva sarbi cu care sa ne scoata ochii, apoi in campionat vom privi umili cum altii defileaza , iar BTArena va dobora recordurile de asistenta, din pacate in sens negativ !

    cu 4 ani în urmă (28.06.2019)
    • BC CSU Sibiu Fr3aksway:

      ...
      Optiunile nu s-au epuizat... Mandache cred ca e disponibil, la fel si Nicoara. Recent s-a naturalizat inca un jucator din Israel pe care Clujul si l-ar permite.

      cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      vass bela
      Nu vreti sa preluati echipa?

      cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sibiu
    După Torok as îndrăzni sa zic ca Sibiul va avea cel mai puternic frontcourt din campionat, cantitativ plus calitativ. Foarte foarte bine se fac transferurile acolo, ținând cont de banii disponibili, jos pălăria încă o data pt dnii Fleseriu și Georgescu. Dacă vor da lovitura și pe pozițiile mici, merita un Oscar al transferurilor.
    Cât despre noi, eu zic încă sa așteptăm pana sa ne facem o părere clara, deși sunt de acord ca sunt ceva frustrări. Dar repet, haideți sa mai așteptăm puțin...

    cu 4 ani în urmă (29.06.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss :

    Extaz
    Vad foarte multa însuflețire pe aici cu transferul asta și o colosala importanta acordata jucătorilor români consacrati...La punctul 1, opinia mea e ca unora le cam place sa gonfleze jucători pe criterii de simpatie, iar la punctul 2, va spun ca dacă ai 6-7 "scule" de straini în lot, poți sa promovezi mai cu curaj ceea ce ai în ograda proprie. Și Har Domnului, Clujul se poate lauda cu niște copii extrem de talentați care vin din urma!

    cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    • BC CSU Sibiu underCat:

      Un roman mare
      cu aruncari decente este de folos Sibiului indiferent de cum evaluezi tu importanta. Strainii, daca ai bani ii poti cumpara si sa anihileze acele 6-7 tool-uri de care vorbesti.

      cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss:

      Torok
      Pai, e plin de d'astia cu "aruncări decente". Dacă te forțezi puțin, ii găsești și prin parcuri. Pentru cei 4 ani petrecuți la Cluj merita mulțumiri, chiar dacă efectiv, a dat rezultate în mai puțin de 1/3 din perioada asta, evident, în evaluarea mea. Dacă ar fi fost sa decid eu, era "cap de lista" la remanierea lotului, alături de Calnicenco. Cel mai probabil, are nevoie de un nou proiect. Sa vedem dacă Sibiul îl reinventează.

      cu 4 ani în urmă (30.06.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea antiadrian.or :

    Transfer foarte bun
    Torok e cireasa de pe tortul front courtului CSU.
    Pe de alta parte pana nu avem macar niste mirosuri de cifre oficiale as vrea sa nu punem totul in contrast cu bugetul infim al sibiului. Mi se pare absurd. Daca sibiul de fapt are 80% din bugetul clujului? Placa asta cu bugetul infim al sibiului sau bugetul urias al clujului am tot auzit-o. Sunt convins ca am fi surprinsi de cifrele efective la echipa mare exclusiv. Nu vorbesc de echipa cu care simpatizez pentru a nu fi acuzat de lipsa de obiectivitate.

    cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    • BC CSU Sibiu underCat:

      ca fan amator
      n-am acces la cifre oficiale. Ar fi interesant daca cineva poate "confirma" bugetele din sezonul trecut.

      cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      e clar ..
      ca a fost si este vrajeala cu buget infim la CSU. e clar ca nu a fost si nu va fi vrajeala cu buget urias la UBT. nu vreau sa fiu subiectiv, dar pe mine m-a surprins de-a lungul anilor afirmatiile de pe aici ca Oradea nu si i-a permis pe Falker, Cooper, Agafonov, Diaz,etc ca sa enumar doar pivoti... care au ajuns fara pb la Sibiu, Steaua, Pitesti..

      cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    • BC CSU Sibiu underCat:

      infim si urias
      sunt chestii relative si daca nu le pui in context si nu le dai o magnitudine sunt fara valoare. Intr-un campionat in care echipele A si B au pretentii la titlu, si A are 50% din bugetul B atunci infim si urias sunt justificate dar sa le folosesti doar asa fara un raport concret atunci poti cataloga ca vrajeala orice vrei. Din putul memoriei, din folclor, stiu doar ca U avea de la BT parca 1 milion. In rest nu stiu nimic, nici macar ca zvon.

      cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      anul trecut ..
      dupa eliminarea din semifinale..Dan Fleseriu ..spunea referitoare la cele 2 bugete..intre altele..http://www.totalbaschet.ro/articol/Dan-Fle%c8%99eriu-%c3%8entodeauna-%c3%aen-jocul-de-baschet-c%c3%a2%c8%99tig%c4%83-echipa-care-este-mai-bun%c4%83-~62204

      cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      consider ca..
      era o exagerare, o scuza pt eliminare...oradenii aveau salarii de 3-4-5 ori mai mari decat ai vostri..in conditiile in care in lotul vostru era Falker, Cooper, Laser, Capers, Mo....scuze dar asa ceva nu putea exista..

      cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      erata..
      spunea referitor

      cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    • CSM CSU Oradea antiadrian.or:

      Exact
      Am tot vazut comentarii aici pe TB din care parea ca sb avea 200k buget si Or sau Cj aveau 3 mil. Diferenta e clar muuuult mai mica. Daca ea exista.

      cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      .
      In sezonul la care faci referire (2017-2018), Falker era la Steaua, Capers era rookie, probabil avea cel mai mic salariu dintre strainii de la Sibiu, iar imi este greu sa cred ca Laser + Cooper + Mo aveau salariile la nivelul lui Richard + Zeno + Denison. Sa nu uitam ca in anul acela la noi mai jucau Davis (rookie si el), Jordan Williams (revenit dupa o pauza de vreo 5 ani. E drept ca bugetul nostru creste an de an, dar momentan suntem sub cele de la Oradea si Cluj.

      cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      la 2 luni dupa acea declaratie..
      Falker semna cu voi, Coop, Mo, isi prelungea contractul... e drept sa bugetul poate sa creasca ca Fat-Frumos...dar tu spui ca Laser + Cooper + Mo nu aveau salariile la nivelul lui Richard + Zeno + Denison. posibil. Fleseriu insa spunea ca salariile voastre sunt mai mici de 3-4-5 ori..acum pe bune, dar cred ca nu facea comparatie intre Wilhelm Brosser si Richard, nu?

      cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    • BC CSU Sibiu Fr3aksway:

      ...
      Falker a semnat pe la mijlocul lunii august, daca nu ma insel a fost ultimul transfer din vara. De cand s-a facut declaratia si pana atunci au mai venit sponsori si a crescut putin bugetul.

      O estimare strict personala de-a mea a bugetelor de anul trecut ar arata asa:
      Cluj 1.2kk euro
      Oradea 850k euro
      Sibiu 650k euro

      cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Csm
      Nici eu nu am informații despre bugetele cluburilor dar pot face o analiza post pe post Oradea-Sibiu:
      1. Watson / Mo - avantaj Watson pt ca e "roman"
      2. Pasalic/Tamulis - avantaj Tamulis
      3. Richard/Hardy - usor avantaj Richard pt ca Richard a semnat pe 1 an jumate de la inceput si nu venise ca vedeta
      4. Zekovic/Philmore avanraj Zekovic
      5 Markovic/Faulker avantaj Faulker
      6. Valeika/Cooper avantaj Cooper
      Concluzie: nu vad diferente mari de buget...

      cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    • BC CSU Sibiu Fr3aksway:

      ...
      Falker nu cred ca a primit anul trecut banii pe ii primea la Steaua, iar Markovic mi se pare un jucator mai scump.

      Sa nu uitam de Barnette care chiar daca a jucat 3-4 luni, cred ca a avut un salariu mai mare decat Ewing. Daca ii mai adaugam in ecuatie si pe Carter, Reljic. Tibarna si Lazar (care au totusi o experienta) se cam inclina balanta
      La jucatorii U23 ar fi egalitate, cu un plus pentru Bobe.

      cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    • BC CSU Sibiu Fr3aksway:

      ...
      Asta e strict parerea mea personala, iar diferenta de buget intre Oradea si Sibiu BANUIESC ca e undeva la 200-250k euro.

      cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Csm
      Markovic e scump dar trebuie tinut cont de tot sezonul: Denison+1 luna nimeni+ 2 luni Markovic e sub Faulker. Spun asta pt ca si Oradea l-a vrut si nu a putut plati salariul cerut.
      Barnette a jucat o luna si un presezon. Ultima luna a avut salar modic pt ca avea optinuea de inca un sezon pe salar normal daca sanatatea ii va permite. De acord cu tine ca Barnette si Carter sunt platiti impreuna peste Ewing. Reljic, Lazar si Gavrila au fost tinuti doar pt a avea 2 echipe complete la antrenamente.
      Eu cred sincer ca in sezonul anterior nu mari diferente de buget ci mai degraba in gestionarea acestuia . Oradea a stiut in fiecare an sa aduca jucatori foarte buni fara sa pericliteze bufetul.

      cu 4 ani în urmă (30.06.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu underCat :

    @mikki. Ca sa fiu mai
    concret, de la ce valoare consideri tu buget infim? 50% , 25%?

    cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      @underCat
      realistic vb daca UBT avea 1 milion, voi si noi..nu stiu ordinea, intre 700-800 mii..e o parere..

      cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    • CSM CSU Oradea antiadrian.or:

      Parere fara fond
      Nunam nici un fel de informatie dar am un feeling ca daca vorbim exclusiv de echipa mare din trioul Or-Cj-Sb cea cu bugetul cel mai mic are minim 70% din cea cu bugetul cel mai mare. Asa ca nu cred ca are rost sa vorbim tot timpul de buget cand e vorba de cele 3 echipe. Just my 2 cents. Asta in lipsa de alte informatii cat de cat oficiale. Milionul de la BT a fost confirmat doar intr-un an. Si chiar daca ar fi asa se cheltuie destul de mult la CJ in afara echipei mari. De asta vorbeam exclusiv de bugetul echipelor mari. In rest, sa ne vedem cu bine la toamna. Si sa facem anul asta ceva prin cupele europene...

      cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      corect antiadrian.or
      cam asa gandeam si eu, desigur fara absolut nici o informatie concreta, bazandu-ma doar pe feeling, referindu-ma numai la bugetele echipelor mari..si poate da, realizam si noi ceva mai mult prin Europa..

      cu 4 ani în urmă (29.06.2019)
    Raspunde
  • Dan CSU SIBIU :

    Csu Sibiu
    “Tot Ardealu-i fruncea!”

    cu 4 ani în urmă (29.06.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea north.finder :

    Torok
    Imi pare tare rau ca nu a ajuns a ajuns la Oradea, mie personal imi place mult jucatorul si cred ca si lui i-ar fi placut mai mult la Oradea decat la Sibiu, tinand cont ca e oradean. As fi curios care sunt culisele acestui transfer pentru ca stiu sigur ca si Oradea a fost in discutii cu jucatorul. Daca tot veni vorba de bugete pe aici, nu va mai plangeti si nu va mai victimizati atata, ca Torok nu e un jucator ieftin. Daca v-ati permis sa il luati la Sibiu inseamna ca nu stati rau cu bugetul.

    cu 4 ani în urmă (30.06.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss :

    Buget U BT
    Citeam pe aici ca U-BT ar avea buget cam de 1.2 mil...Chiar dacă aprecierea e simpatica în felul ei, precizez ca doar Primăria Cluj-Napoca da 450.000 de euro în 2019... Ceea ce trebuie însă spus, este faptul ca, în timp ce unii aleg sa-si direcționeze bugetul exclusiv în salariile unor jucători aduși pe baza de DVD, Clujul investește masiv în centrul de juniori. Și Oradea a început sa procedeze la fel. La restul cluburilor, caterinca, experimente și pretenții de titluri și trofee, nicio cărămidă măcar pusa la temelia baschetului romanesc! Felicitari Cluj și Oradea!

    cu 4 ani în urmă (30.06.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss:

      PS
      Când sibienii o mai rup în fericire cu Dan în sus și Dan în jos, poate meditează puțin și la contribuția lui la baschetul juvenil sibian! Zero barat amestecat cu praf de stele! Visul oricărui copil din Sibiu de a face baschet de înaltă performanță în orașul sau este ucis din fașă pentru ca... DVD... In concluzie, puteți sa suspinati în continuare după bugete, mult și bine... Sau măcar pana când înțelegeți faptul ca unele cluburi au bugete pentru ca atrag sponsori importanti cu proiecte de viitor și cu impact local uriaș, în timp ce altele aleg calea comoda de a trai indirect din dragostea suporterilor. E ca-n economie : firmele au bani pentru ca fac marketing, nu fac marketing pentru ca au bani.

      cu 4 ani în urmă (30.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Re
      Pana acum mi-au plăcut comentariile tale, insa de data asta ai ratat total... Ar fi trebuit sa las sa răspundă un sibian, dar ma gândesc ca oricine de pe aici care trăiește cât de cât în lumea baschetului își da seama despre ce ai zis. În primul rand dl Fleseriu e la Sibiu de 3-4 ani, ce ai fi vrut sa facă pt baschetul juvenil sibian? Și apoi uiți ca dansul e antrenor, treaba lui e alta.
      Și la bani n-ai nimerit-o, Sibiul dintre cele 3 echipe puternice ardelene are cea mai mica contribuție de la bugetul public, restul de la privat. Și doar nu crezi ca privatul înseamnă la ei dragostea suporterilor...
      Oricum, anul asta este clar ca Sibiul are buget. De acord nu la nivelul celor 2, dar diferența acum nu mai este mare ca în trecut. Și asta ar trebui sa bucure pe oricine dorește competiție.

      cu 4 ani în urmă (30.06.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss:

      @trancer
      Cu tot respectul, dar marele Flrseriu nu a fost prezent nici măcar la Turneul Final U20... Important e ca a pretins și primit numirea de antrenor al lotului național U20, iar selecția a făcut-o tot prin DVD. Abordarea conform căreia, antrenorul echipei de seniori nu are treaba cu echipele de juniori, cu tot respectul, mi se pare superficiala și amatoreasca... Inseamna ca tot ce putem pretinde de la niște antrenori, aici în Meltenica, este scouting ul video al unor americani și sârbi, mulți dintre ei rupți de foame, și eventual niște trofee obținute în mega valoroasa liga autohtonă... Bun asa!

      cu 4 ani în urmă (30.06.2019)
    • BC CSU Sibiu Hermannstadt:

      Din pacate
      ai dreptate!În calitate de părinte al unui junior CSU implicarea clubului ( tot ce se poate intelege ) tinde către zero! La Sibiu se face baschet, din pacate, pe banii părinților!

      cu 4 ani în urmă (30.06.2019)
    • BC CSU Sibiu Hermannstadt:

      Si ca sa completez
      Felicitări, în primul rând Clujului si altor echipe care se implica la nivel de juniori!Eu, probabil sunt subiectiv, as prefera un titlu CSU la nivel de juniori cu copiii nostri fata de unul la seniori cu mercenari americani! Se pare ca nu toata lumea gândește la fel. Se baga un purcoi de bani la echipa mare si nimic la juniori! Din cate stiu eu la Cluj nu e la fel si ca dovada stau câteva titluri , doar anul asta, luate de juniori lor.Bravo!

      cu 4 ani în urmă (30.06.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss:

      Juniori
      Clujul cheltuie cu juniorii peste 300k anual... Începând cu U13, părinții nu dau nici măcar 1 leu pentru pregătirea și participarea la competiții... Aici includem și servicii medicale, preparator fizic, sfaturi legate de nutritie... Oameni precum Cuic si Cristescu, pe care unii de aici tind sa-i ia la misto, au facut posibile toate astea. Ei au pus pe masa BT-ului acest proiect! Nu ma interesează dacă ei sunt acum prieteni, darstiica ei fac asta zi dezi pentru copiii Clujului și... ai Romaniei! A încercat și Virgil Stănescu ceva similar la București, dar a fost "ucis" repede de competenții din baschetul romanesc...

      cu 4 ani în urmă (30.06.2019)
    • BC CSU Sibiu Hermannstadt:

      Asta da!
      La noi si antrenorii sunt platiti de către părinți! Asa ca-si încarcă exagerat grupele (si nu poti sa-i condamni! ) si astfel nici cu grupele de performanță nu prea poti face mare lucru. Sa nu mai zic ca-n rest suport zero barat!În ritmul ăsta doar daca se nasc cativa mici Jordani la Sibiu vom avea viitor☹

      cu 4 ani în urmă (30.06.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!