Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

România a debutat cu un eșec în a doua fază a precalificărilor pentru EuroBasket 2025

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
25.08.2022

România a debutat cu un eșec în a doua fază a precalificărilor pentru EuroBasket 2025

România a început cu un eșec a doua etapă a precalificărilor pentru FIBA EuroBasket 2025. Tricolorii au fost învinși de Portugalia cu scorul de 59-75, în Sala Olimpia din Ploiești.

România: Patrick Richard, Lucas Tohătan, Bobe Nicolescu, Rolland Torok, Emanuel Cățe

Portugalia: Diogo Brito, Travante Williams, Miguel Queiroz, Diogo Ventura, Neemias Queta

Partida a debutat cum nu se putea mai prost pentru Vulturi, cu un and one al lui Williams și un layup în tranziție al lui Brito. Queiroz a dus scorul la 0-6. Dragan Petricevic a cerut timeout la 0-8. Cățe a lovit primul pentru tricolori, de la libere. Ventura a mărit ecartul cu prima triplă a disputei. Cățe a redus diferența la șapte lungimi, înainte să fie învins de Queta sub panou. Torok a marcat cu un dunk și a dus scorul la 6-13. Nicolescu a marcat prima triplă pentru gazde. El a repetat isprava și a dus scorul la 12-17. Scorul după un sfert era 14-17, datorită reușitei lui Olah.

Relvao a spart gheața în sfertul doi, dar Grasu a răspuns imediat din căciulă. Lisboa a marcat cu un floater. El a lovit și de afară și a dus scorul la 16-24. Olah a replicat în post-up și de sub inel și a ridicat spectatorii în picioare. Pivotul Rapidului a marcat și de la semi-distanță și a apropiat echipa României la o singură posesie. Richard a marcat și el pentru a îi ține aproape pe Vulturi, înaintea triplei lui Lisboa. Lusitanii au dominat finalul de sfert și au intrat cu 30-42 avantaj după două triple.

Ventura a deschis balul în a doua jumătate. Williams a mărit ecartul cu un coș de la semi-distanță. Queta a dus scorul la 30-48. Bobe a oprit run-ul adversarilor. Olah a marcat apoi de la distanță, iar Richard i-a urmat exemplul și tabela indica 38-52. După dunk-ul lui Queta, Torok a lovit și el de afară, iar recitalul triplelor Vulturilor a continuat cu un and-one de la distanță al lui Richard. Înaintea ultimului sfert, tabela indica 49-61 în favoarea ibericilor.

Cățe a redus diferența la 10 lungimi cu un coș pe recuperare ofensivă. Lisboa a răspuns cu o triplă de la mare distanță. Bobe a întrerupt seceta cu un coș din spatele arcului de cerc, dar Lisboa a continuat evoluția excelentă de la distanță. Badiu a dus scorul la 56-69 de la linia de libere. Queta a continuat să domine sub inel și a marcat din nou în posesii consecutive. Vida, abia intrat pe teren, a marcat de la distanță pe final. Scorul la capătul celor 40 de minute a fost 59-75.

Patrick Richard a fost cel mai valoros jucător din tabăra Vulturilor și a terminat cu 13 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive. Alex Olah a marcat și el 13 puncte, iar Bobe Nicolescu 11. Neemias Queta a avut un double-double cu 20 de puncte și 10 recuperări, iar Rafael Lisboa a terminat cu 17 puncte.

Pentru elevii lui Dragan Petricevic urmează disputa cu Bulgaria, programată duminică, 28 august, de la ora 19:00, pe terenul vecinilor noștri.

*foto: Iuli Dobre

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    :)
    Ce bine ca s-a jucat la Ploiesti cu minim 300 de fani in tribune. De ce nu Sibiu? Sau Cluj? Sau Oradea? Sau calcam pe coji deja dna manager/presedinte?

    cu 1 an în urmă (25.08.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!