Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Runda a 13-a se încheie cu duelul dintre CSO Voluntari și Rapid

Runda a 13-a se încheie cu duelul dintre CSO Voluntari și Rapid

Ultimul meci din etapa a 13-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin pune față în față două formații puternice ale Conferinței A. CSO Voluntari se va duela cu Rapid București în cursul serii de luni, 18 decembrie.

Situația din clasament este favorabilă echipei din Voluntari, cu 8-3 bilanț față de 7-3 cât are Rapid. „Troublemakers” au oferit o replică foarte bună la precedentul joc, din fieful campioanei U-BT Cluj și au pierdut greu, cu 85-88. Rezultatul a dus la întreruperea unei serii de șase victorii la rând în care s-au aflat jucătorii lui Ainars Bagatskis în Liga Națională.

Rapidiștii o să revină pe parchet după două săptămâni de pauză, precedenta apariție fiind tot în fața lui U-BT, pe 2 decembrie, într-un duel încheiat cu 81-98. Anterior, elevii lui Tudor Costescu au pierdut și la Brașov cu 65-70 și au ajuns astfel la o lună fără meci câștigat în LNBM.

Duelul din turul campionatului între Voluntari și Rapid a avut nevoie de overtime, după ce alb-albaștrii au recuperat un deficit de 22 de puncte în fieful giuleștenilor. Rapid s-a impus cu 89-83, iar Paulius Petrilevicius a contribuit cu 25 de puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive la acel succes. În replică, Voluntari i-a avut cu 18 puncte pe Lucas Tohătan și Keyshawn Feazell, iar alți trei sportivi au terminat cu câte 11 puncte.

Voluntari are un bilanț aproape fără greșeală acasă în acest sezon al Ligii Naționale, 6-1, singurul pas greșit fiind împotriva campioanei U-BT Cluj. Ilfovenii au puțin peste 80 de puncte în medie marcate în propriul fief, iar defensiv stau foarte bine, cu 67.1 puncte încasate. De partea cealaltă, Rapid a întâmpinat oarecare probleme atunci când s-a văzut condusă la pauză și a pierdut în două ocazii departe de casă.

Statistic, prăpastia cea mai importantă dintre echipe o reprezintă procentajul triplelor precise. CSO Voluntari are puțin peste 32% la acest capitol și ocupă locul 10 în campionat, în vreme ce Rapid este ultima în ierarhie, cu 27.5%. Diferențele la puncte, recuperări sau assist-uri sunt mici, în cazul ultimelor două giuleștenii fiind mai eficienți.

Sayeed Pridgett a adunat până în acest punct al sezonului 20.1 puncte și 4.3 pase decisive pentru Rapid, fiind și în Top 3 la capitolul eficiență. Pentru Voluntari s-a remarcat Trevon Allen la puncte (14.2), iar Titus Nicoară (6.9 recuperări) și Kwamain Mitchell (4.0 assist-uri) sunt liderii echipei la celelalte două detalii statistice importante.

Partida dintre CSO Voluntari și Rapid București va avea loc luni, 18 decembrie, de la ora 20.00 în direct pe Digisport 2, Prima Sport 3 și FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!