Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Runda cu numărul trei a Ligii Naționale se încheie la Sibiu

Runda cu numărul trei a Ligii Naționale se încheie la Sibiu

Ultimul meci din cadrul etapei a treia a Ligii Naționale de Baschet Masculin are loc luni, 17 octombrie, cu un duel care contează pentru conferința A. CSU Sibiu și CSM Târgu Mureș vor juca în Sala Transilvania într-o partidă televizată.

Sibienii au 2-0 în campionat până în acest punct, câștigând la o posesie diferență în precedentele runde cu FC Argeș și CSM Miercurea Ciuc, asta după ce în ambele cazuri au avut la un moment dat +11 pe tabelă. În duelul cu harghitenii a fost nevoie chiar de prelungiri pentru a se asigura victoria.

Nou-promovata din Târgu Mureș are doar meciul cu CSM Târgu Jiu (83-63) disputat în campionat, în runda trecută jucătorii lui George Trif ar fi trebuit să joace cu SCM U Craiova, dar oltenii au solicitat amânarea partidei pentru data de 16 noiembrie. De când a ajuns în primul eșalon, Mureșul a bifat trei meciuri oficiale, pe lângă cel din campionat având două și în Cupa României, competiție în care are încă șanse de calificare în Final 8 din postura de lucky loser.

Cele două s-au întâlnit în această vară la Târgu Mureș în unul dintre primele jocuri amicale programate în presezon pentru formațiile românești, Goran Martinic și compania câștigând cu 85 la 69. Spre deosebire de atunci CSU Sibiu l-a pierdut pe Unai Mendicote din cauza unei accidentări, în locul acestuia sosind Gaston Whelan, iar în lotul celor de la CSM Târgu Mureș a sosit Jakob Lowrance.

În forma actuală acesta o să fie primul joc oficial dintre CSU Sibiu și CSM Târgu Mureș, galben-albaștrii reușind să se impună în ultimele trei dueluri în care a fost implicat Târgu Mureș, prin defuncte BC Mureș.

Cifrele de până acum îl plasează pe Daniel Manchon între primii 10 la media de puncte (24.5) și pase decisive (5.5), iar de la nou-promovată Jonathan Person (21.0 puncte) și Szabolcs Santa (17.0 recuperări) sunt în Top 10.

Meciul din Sala Transilvania are loc luni, 17 octombrie, de la ora 19.00 și o să fie transmis pe Digisport 3, Prima Sport 5, respectiv YouTube FRB TV.

*foto: Rab Zoltán / szekelyhon.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!