Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Salih Nuhanovic: „Sunt de părere că avem armele necesare pentru a câștiga aceste partide”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
28.11.2015

CSM-U Oradea și Gaz Metan Mediaș se vor întâlni de două ori în trei zile, ambele partide fiind găzduite de Arena „Antonio Alexe”, partide care vor conta pe rând pentru etapa a 10-a din LNBM, respectiv returul din faza inaugurală a Cupei României.

Pivotul formației bihorene, Salih Nuhanovic, a vorbit despre această dublă cu trupa din Mediaș, oferind o declarație extrem de interesantă asupra modului de pregătire a meciurilor de către Cristian Achim și staff-ul său. 

„Ne așteaptă niște meciuri cu Mediaș. Îi știm, deoarece am jucat deja un meci împotriva acestei echipe, chiar la începutul sezonului competițional. Am câștigat acel meci destul de convingător, însă niciodată meciurile nu se aseamănă.

Întâlnim o echipă diferită, tot așa cum și noi suntem altfel față de acea perioadă. Antrenorii noștri fac o treaba foarte elaborată în a ne prezenta detalii importante, colective și individuale despre adversar, și pregătim aceste confruntări la fel de consecvent ca și pe cele care deja s-au jucat. Astfel, ni se comunică informații cu privire la abordarea diferitelor situații, la felul în care trebuie să ne apărăm împotriva fiecărui oponent și să ne ridicăm la nivelul jocului nostru.

Avem nevoie de o apărare similară celei de până acum. În ofensivă consider că suntem în progres vizibil. Sunt de părere că avem armele necesare pentru a câștiga aceste partide”, a sublininat slovenul, citat de site-ul oficial al echipei orădene.

Totodată, baschetbalistul pregătit de Cristi Achim a discutat despre rolul pivoților în jocul vicecampioanei de acum două sezoane, spunând că Bogdan Țibîrnă, colegul său de sub panou, este peste Mladen Pantic, centrul din sezonul precedent. 

„Contribuim mai mult în acest moment sau până acum, dar nu cred că este o diferență radicală de abordare din acest punct de vedere în jocul nostru. Consider că Bogdan Țibîrnă este un jucător mai bun pentru echipa noastră decât a fost Pantic. Mă refer în mod deosebit la implicare, la dorință, deoarece vorbim despre un jucător mai tânăr și cu mai multă energie. Au fost momente în care Țîbîrnă a jucat foarte bine, la fel cum au fost momente în care și eu am avut contribuții.

Ca idee, sunt de părere că antrenorului nostru îi place să avem un joc elaborat, cu mai multe variante pentru fiecare situație în parte. Avem destule situații în care primim mingea în spațiul de trei secunde și face tot posibilul să ne ajute pentru a câștiga încredere fiecare dintre noi. Din punctul meu de vedere acest lucru este foarte important. Să ai sprijinul și încrederea antrenorului este util fiecărui jucător”, a concluzionat Salih Nuhanovic.

Primul meci, cel din campionat, se dispută azi, 28 noiembrie, cu începere de la ora 19:00, în timp ce returul din cupă este programat luni, 30 noiembrie, începând cu ora 18:00, joc care va fi transmis în direct de DigiSport 2. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!