Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sașa Ocokoljic: „Am controlat jocul 40 de minute, am avut o mare dorință pe teren și am jucat excelent în apărare”

Valentin Todea, Eduard Popa

Valentin Todea, Eduard Popa
04.04.2019

CSA Steaua București s-a impus pe teren propriu în fața rivalei Dinamo Știința cu scorul de 85-75 în ultima etapă a Grupei Galbene, în urma unei partide antrenante. Protagoniștii acestui duel au vorbit la finalul confruntării pentru site-ul nostru. Iată ce a declarat antrenorul Stelei, Sașa Ocokoljic, după derby-ul bucureștean:

„În sfârșit ne-am atins obiectivul pentru acest sezon, să fim în play-off și pe primul loc în Grupa Galbenă. Pentru acest meci, am realizat primul obiectiv de a câștiga la mai mult de 4 puncte și apoi l-am realizat și pe al doilea, acela de a ne impune la peste 7 puncte astfel încât să terminăm prima poziție în a doua grupă valorică. Am controlat jocul 40 de minute, am avut o mare dorință pe teren și am jucat excelent în apărare, asta a fost cheia, Dinamo de asemenea a jucat bine, merită să fie în play-off și cred că cele mai bune două echipe din Grupa Galbenă merg în play-off.

Finalul a fost nebun, am condus la mai mult de 15 puncte, ei nu avea altă șansă decât să comită faulturi, noi am ratat câteva aruncări libere, pentru că Vîrnă nu a jucat unii dintre jucători au jucat multe minute. Noi am ratat 2-3 libere, ei au înscris câteva coșuri nebune și acest coș de la jumătatea terenului e ceva nemaipomenit, vezi așa ceva o dată la mult timp.

Scopul nostru a fost să ne asigurăm prima poziție și nu ne-a păsat de altceva.”

Veți juca împotriva celor de la U-BT Cluj-Napoca în prima rundă din play-off, ce părere ai despre acest duel?

„Anul acesta e diferit față de sezonul trecut, cu siguranță Clujul e una din cele mai bune trei echipe ale campionatului și noi suntem o echipă diferită. Ne-am atins scopul dar cu siguranță în play-off nu mergem să cedăm, vom încerca, am jucat până acum de două ori cu ei. Prima oară i-am bătut la Cluj, a doua oară am avut un meci strâns aici, sigur o să dăm tot ce putem pentru a obține maximum.”

Cum credeți că arată echipa cu Austin Chatman?

„Ne-a adus ceva nou, mai ales că Vlahovic e accidentat de mai bine de o lună și el e un altfel de conducător de joc. E genul de jucător pe care îl căutam de mult timp și când a venit ne-a schimbat jocul pentru că a fost mai eficient la pick&roll și a venit cu aruncări bune iar astăzi a făcut un meci excelent dar ceea ce trebuie să înțeleagă toată lumea e faptul că el e foarte un bun apărător și e capabil să joace bine pe ambele faze, nu se ascunde în defensivă. Aceasta e opinia despre el ca un jucător nou, dar în general nu îmi place să vorbesc la modul individual despre jucători, în special aceste ultime două victorii împotriva rivalilor noștri au fost victorii de echipă la care toată lumea a contribuit și a dat tot ce a avut.”

Jucătorul grupării roș-albastre, Skylar Spencer, a vorbit la rândul său despre motivația echipei sale:

„Toată lumea a fost concentrată, am înțeles pentru ce ne luptăm, așa că am jucat cel mai bun joc al nostru și am ieșit învingători. În play-off vom lua meciurile unul câte unul, am muncit din greu ca să ajungem în play-off și acum că am făcut-o vom lua fiecare meci în parte.”

Întrebat fiind despre Austin Chatman, acesta a oferit următorul răspuns:

„Ne-a ajutat mult, am avut nevoie de un ajutor în plus pe tot parcursul anului, el a venit aici și a avut un impact imediat asupra jocului așa că mă bucur că este aici.”

Despre posibilitatea de a participa la All-Star Game, Spencer a declarat:

„Aș fi fericit dacă aș fi votat să particip la All-Star Game, vom vedea ce se va întâmpla.”

Skylar a vorbit și despre duelul din prima rundă a play-off-ului cu U-Banca Transilvania:

„O să fie distractiv, îmi amintesc că atunci când am jucat împotriva lor la începutul anului a fost un meci de luptă, va fi o serie interesantă.”

*Foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!