Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sasa Ocokoljic: „Cu siguranță nu este totul încheiat”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
30.04.2015

CSU Asesoft Ploiești a câștigat și cel de-al doilea meci al seriei cu Energia Târgu-Jiu și se află la o victorie distanță de finala Ligii Naţionale de Baschet Masculin. La finalul partidei secunde, antrenor ploieștenilor, Sasa Ocokoljic ne-a oferit o declarație în exclusivitate. Tehnicianul sârb nu consideră că totul este terminat chiar dacă echipa din Ploiești conduce cu 2-0 pa general:

„Înainte de cele două meciuri noi știam că ambele meciuri de aici vor fi foarte dificile deoarece jucam în fața unei echipe excelente, într-o formă foarte bună, cu jucători foarte buni și cu un antrenor pe măsură, echipa care a știut ce să joace și care a jucat foarte tare în defensivă. Cu siguranță nu este totul încheiat, trebuie să mergem la Târgu-Jiu și să jucăm la cel mai înalt nivel, la fel cum am jucat și aici. Noi știm că fiecare meci este o adevărată luptă și dacă am avut parte de asemenea meciuri dificile acasă, la ei va fi și mai greu.”

Întrebat despre jocul excelent al lui Marius Runkauskas în prima partida și a lui Jonte Flowers în cea de-a doua, Sasa Ocokoljic spune că jocul defensiv este în continuare cel mai important pentru echipa pe care o conduce:

„Echipa noastră se bazează pe munca în defensivă. Jocul nostru defensiv din această seară a câștigat partida. Nu vreau să vorbesc despre performanțele jucătorilor înainte să văd statistica. Vreau doar ca Asesoft să joace ca o echipă pentru că în acest moment, cu toate probleme pe care le-am avut și pe care le știți, am pierdut câțiva jucători, nu-l avem pe Dado cu noi, singura noastră șansa este să jucăm în defensivă ca o echipă și să încercăm să câștigăm titlul în această manieră. În ofensivă este o situație normală, tot timpul un jucător diferit poate veni cu puncte în plus. Ieri, Runkauskas a jucat excelent la pick-and-roll, a creat 10 pase decisive și a marcat 25 de puncte. Astăzi, ei au fost mai concentrați să-l oprească pe el la pick-and-roll și au reușit dacă ne uităm la statistică dar au permis mai multe acțiuni pentru Cooper sub panou și bineînțeles pentru Jonte și jocul său foarte bun pe tranziție și de la mare distanță. În ofensivă avem mai multe opțiuni, nu depindem de un singur om. De exemplu ieri a jucat doar câteva minute iar astăzi a jucat excelent în ofensivă. Vă mai spun încă o dată că pentru echipa noastră, cel mai important lucru este apărare. Nu vreau să nominalizez niciodată un jucător drept cel mai bun, atât astăzi cât și ieri am câștigat ca o echipă.”

Sasa Ocokoljic a fost întrebat și despre nervii de pe parchet și consideră că se merge prea departe dar mai spune că echipa sa nu și-a dorit să creeze tensiuni suplimentare:

„În primul rând suntem în semifinale. Cu siguranță este o presiune mare pentru toată lumea. Pentru noi este o presiune mare pentru că suntem campioana en-titre și nu putem ceda foarte ușor. Pentru oponenți, știm că oricine joacă împotriva Asesoftului vrea să demonstreze ceva în fața campionilor. Cred totuși că este prea mult dar nu cred că noi am creat ceva presiune suplimentară sau ceva de genul acesta. Ne-am gândit doar să jucăm baschet, suntem campionii, ne-am comportat ca niște campioni și nu am vrut ca cineva să obțină ceva foarte ușor în fața noastră. Consider că ne concentrăm numai asupra baschetului, nu asupra altor lucruri.”

 

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe catalinpatr :

    Rusineee!
    RUSINEEE, Federatia Romana de Baschet !...O echipa care a tinut sus steagul ROMANIEI in cupele europene nu merita sa fie calcata in picioare de arbirii penibili delegati de oameni penibili !

    cu 9 ani în urmă (30.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe baschetfan02 :

    "ce e AIA ???"
    termenul de rusine nu intra in calcul atunci cand primesc oamenii cascavalul si daca mai e si unul consistent .. de unde atata rusine .. "cu rusinea mori de foame " sa nu manance si gura lor ceva .. le-as da si eu ceva de mancare . .sa le iese pe nas o ceata de hoti, incapabili, javre, penali ..... etc sper sa nu fiu blocat doar nu am dat nume si nu am jignit cititorii sau pe cei comenteaza doar ca imi este greu sa ii descriu in alt mod

    cu 9 ani în urmă (01.05.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe baschetfan02:

      erata
      "cei ce comenteaza "

      cu 9 ani în urmă (01.05.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!