Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sașa Ocokoljic, înaintea duelului cu Craiova: „Trebuie să avem o mentalitate de învingător”

Sașa Ocokoljic, înaintea duelului cu Craiova: „Trebuie să avem o mentalitate de învingător”

CSO Voluntari începe returul fazei grupelor în FIBA Europe Cup cu un duel în Sala Olimpia din Ploiești în fața echipei SCM Universitatea Craiova, meciul fiind programat în această seară (02.11). Ilfovenii au 1-2 bilanț în grupa H înaintea acestei partide.

Sașa Ocokoljic, antrenorul lui CSO Voluntari, a oferit un interviu exclusiv pentru site-ul nostru și l-am rugat pentru început să tragă câteva concluzii după turul fazei grupelor:

„Am spus-o și în trecut și mă repet, suntem una dintre echipele fără un avantaj real al terenului propriu deoarece jucăm la Ploiești, dar trebuie să înfruntăm orice provocare și să răspundem pe măsură. Bineînțeles, puteam să avem rezultate mai bune după aceste trei runde, dar încă avem șanse mari să ne calificăm dacă o să câștigăm meciuri.

Vorbind despre lucruri exacte, în fiecare competiție în care evoluăm suntem între primele trei echipe în privința defensivei. Nu primim mai mult de 70 de puncte, dar în atac suferim mult în ceea ce privește procentajele. Cu siguranță nu suntem o echipă care aruncă cu 23% de la distanță și 45% de două puncte. Cred că o să începem să aruncăm mai bine, asta și datorită faptului că avem shooteri foarte buni în lot și majoritatea aruncărilor vin din poziții bune. Din acest punct de vedere nu am dubii că putem să creștem ca o echipă dacă o să continuăm să muncim și să rămânem tari în apărare.

Când mă refer la procentaje nu am în vedere doar numărul, pentru că e vorba despre multe alte lucruri, începând bineînțeles cu încrederea echipei noastre și terminând cu încrederea adversarilor. De asemenea este o chestiune legată de luarea deciziilor și astfel pot apărea turnoveruri inutile. Există o conexiune între posibilitatea de a te folosi de punctele tale forte și de a arunca de la distanță sau a pătrunde pentru o aruncare de două puncte. Consider că procentajul aruncărilor nu poate să fie mereu ridicat sau mereu scăzut. Trebuie să arătăm un joc consistent în apărare și lucrurile vor merge în favoarea noastră. Precum în evoluția fiecărei echipe, există momente bune și rele, iar cel mai important este să continuăm să muncim și să rămânem puternici.”

Antrenorul vicecampioanei României a lăudat munca pe care Vitaly Stepanovski o depune la Craiova:

„Craiova joacă foarte bine în acest sezon de FIBA Europe Cup, sunt foarte dedicați și depun multă energie, dar au și atitudine bună. După cum am spus-o și în trecut, nu există echipe slabe în faza grupelor. Așteptat sau nu, ei sunt liderii grupei în acest moment. Colegul meu Stepanovski face o treabă excelentă. De asemenea, cred că au încrederea la un nivel ridicat după meciul tur cu noi și acela a fost un moment cheie pentru ei.”

Duelul cu oltenii este primul dintr-o serie de mare importanță pentru CSO Voluntari în cupele europene:

„Este un meci foarte important pentru noi și trebuie să practicăm cel mai bun baschet al nostru pentru a câștiga. Am pregătit jocul, trebuie să urmăm planul și să intrăm pe teren din prima clipă așa cum ne dorim, dar înainte de orice trebuie să avem o mentalitate de învingător.”

L-am întrebat pe Sașa Ocokoljic dacă lipsa unei constanțe în rezultate în acest debut de sezon reprezintă un motiv de îngrijorare:

„Nu suntem, cu siguranță, în cea mai bună situație, dar sunt destule motive obiective, începând cu numărul mare de meciuri dificile într-un timp scurt și un număr mic de antrenamente și terminând cu unele accidentări sau probleme de adaptare în ceea ce-i privește pe noii jucători. În ultimii doi ani am avut, de asemenea, unele momente dificile, dar mereu am replicat cu o poftă mare de joc și am revenit mai puternici, așa că am câștigat și trofee.”

Tehnicianul a încheiat prin a spune câteva cuvinte despre ultimul sosit în lotul Voluntariului, Maurice Watson Jr.:

„Watson abia a ajuns în echipa noastră. Cu siguranță o să aibă nevoie de timp pentru a se adapta, așa cum și echipa va avea nevoie de timp pentru a se plia pe stilul său, diferit de cel pe care îl avea Vasiliauskas. Este un jucător experimentat și deștept, despre care consider că ne poate ajuta să avem o viteză mai mare de joc și să găsească mai multe aruncări deschise pentru ceilalți colegi.”

CSO Voluntari și SCM U Craiova joacă în această seară (02.11), de la ora 20.00 într-o partidă care o să fie transmisă pe Metropola TV și pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!