Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sașa Ocokoljic, înaintea primului meci în grupele FIBA Europe Cup: „Nu există echipe slabe în această fază”

Sașa Ocokoljic, înaintea primului meci în grupele FIBA Europe Cup: „Nu există echipe slabe în această fază”

CSO Voluntari își începe aventura în grupele FIBA Europe Cup cu un duel pe terenul celor de la SCM U Craiova miercuri, 12 octombrie. Partida din Bănie o să reprezinte debutul pe tabloul principal al competiției pentru ambele echipe.

Sașa Ocokoljic, antrenorul vicecampioanei României și deținătoarei Cupei României, a vorbit în exclusivitate pentru Baschet.ro înaintea jocului de la Craiova, spunând pentru început ce înseamnă participarea în FIBA Europe Cup pentru clubul ilfovean:

„E un sentiment minunat să ne începem aventura europeană. Toți oamenii din organizația noastră au muncit din greu pentru asta. Pentru mine, în calitate de antrenor, este o experiență minunată și cred că și pentru toată echipa o să fie la fel. Avem șansa să jucăm împotriva unor echipe foarte bune și să demonstrăm de ce suntem capabili.”

Voluntari a pierdut ultimul meci oficial înaintea începerii sezonului regulat în FEC, iar acest aspect l-a notat și antrenorul:

„Debutul vine după o perioadă foarte aglomerată pentru noi și după înfrângerea grea suferită la Oradea. Cred că ne-am învățat lecția și am înțeles nivelul de efort pe care trebuie să-l depunem și ce fel de baschet trebuie să practicăm pentru a câștiga duelurile tari. Nu avem timp să căutăm scuze, avem terenul și trebuie să vorbim pe teren.”

Ocokoljic a lăudat Craiova pentru performanța atinsă și se așteaptă la un meci greu în Bănie:

„Craiova a reușit o performanță mare jucând bine și în forță. O să fie un adversar dificil, mai ales că jucăm la ei acasă și au moralul foarte bun după acele jocuri din preliminarii.”

„Trebuie să ne adaptăm repede”

Am fost curios să aflu cum simte șansele echipei sale în această grupă, una în care sunt două reprezentante ale României:

„E doar începutul și vorbim despre primul meci. Nu există echipe slabe în această fază. Cu siguranță o să facem tot ce depinde de noi pentru a ne califica din grupă. Am văzut deja că putem să jucăm împotriva unor echipe de nivel înalt, dar în același timp ne-am cunoscut și cealaltă față. Trebuie să producem un baschet mult mai constant, bazat pe defensivă și apoi să vedem ce șanse avem să mergem mai departe din grupă.”

La final, antrenorul lui CSO Voluntari a punctat și un aspect care ar putea conta în perioada următoare:

„Programul în cazul nostru este încă de acum foarte aglomerat. Am avut un presezon ciudat, cu 14 meciuri jucate începând din 1 septembrie până acum. Avem deja 7 meciuri oficiale în ultimele două săptămâni, toate în competiții diferite și cu reguli diferite. Sigur că ne lipsesc antrenamentele, ceea ce contează foarte mult în cazul unei echipe cu jumătate de lot schimbat cum suntem noi, dar nu avem mult timp să ne gândim la asta. Trebuie să ne adaptăm repede, să fim în cea mai bună formă și pregătiți pentru provocări.”

SCM U Craiova și CSO Voluntari se întâlnesc miercuri, 12 octombrie, de la ora 19.00. Meciul va putea fi urmărit pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!