Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sasa Ocokoljic: „Ne așteptăm ca toate meciurile să fie foarte grele”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
29.04.2015

Ajuns antrenor principal după problemele de sănătate ale lui Dado Arnautovic, Sasa Ocokoljic va conduce pe CSU Asesoft Ploiești în drumul către o nouă finală înfruntând Energia Târgu-Jiu în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Tehnicianul sârb a oferit site-ului nostru o declarație în care a vorbit despre adversara din semifinale și pe care a ținut să o felicite după rezultatele obținute în Europa. Antrenorul Asesoftului a făcut și o scurtă caracterizare a gorjenilor și este sigur că echipa sa nu va avea viață ușoară în această serie de playoff:

„Cu siguranță va fi o serie dificilă deoarece Energia este cel mai probabil surpriza din campionat și din EuroChallenge. Aș vrea să folosesc această ocazie pentru a-i felicita pentru tot ce au făcut în acest an, în special în EuroChallenge unde nimeni nu le dădea șanse să câștige în fața unor echipe care au buget mult mai mare decât al lor. Au jucat excelent pe durata întregului sezon, joacă foarte agresiv, joacă foarte bine în apărare și sunt recunoscuți pentru acest stil. Ne așteptăm ca toate meciurile să fie foarte grele și vom vedea.”

Întrebat despre importanța avantajului terenului propriu, Sasa Ocokoljic a răspuns, spunând următoarele:

„Am luptat tot sezonul pentru a prinde prima poziție și pentru a avea avantajul terenului propriu. În playoff, uneori nu este acesta un avantaj crucial. Noi luăm fiecare meci în parte și nu ne gândim că ne-am calificat deja dacă am avea câștiga primele două meciuri acasă. De exemplu cu Timișoara am pierdut primul meci după care am câștigat trei la rând. Playoff-ul este o competiție dificilă și mai ales cum jucăm în România, fără zi de pauză între meciuri și de aceea trebuie să fi concentrat tot timpul. Nu contează, poți pierde un joc acasă dar poți reveni pe terenul adversarei. Încă o dată, avantajul terenului propriu nu este decisiv și trebuie să jucăm fiecare meci la victorie.”

Sasa Ocokoljic consideră că defensiva ar putea face diferența în confruntările cu Energia și își dorește ca echipa sa să se apere la fel ca în meciurile cu BC Timișoara:

„Am pregătit meciurile, știm totul despre ei iar noi trebuie să jucăm în acest playoff să jucăm la un nivel maxim de agresivitate în defensivă. Avem jucători capabili să facă acest lucru, am demonstrat în meciurile cu Timișoara când i-am ținut sub 70 de puncte, când am câștigat. Acesta este modul în care vrem să jucăm, să jucăm agresiv în defensivă mai ales că rotația Energiei Târgu-Jiu nu este foarte lungă. Au 8 jucători de bază, la fel ca noi dar nu pot spune că un anumit jucător va decide această serie, poate un meci. Doar echipa poate câștiga această serie și doar echipa poate câștiga titlul. Pentru noi este foarte important jocul defensiv.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!