Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sasa Ocokoljic:„Trebuie să ne apărăm titlul”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.05.2015

CSU Asesoft Ploiești a obținut o nouă calificare în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin. Campioana în exercițiu a trecut cu scorul de 88-86 în meciul 4 al semifinalei cu Energia Târgu-Jiu, impunându-se la general cu scorul de 3-1.

Sasa Ocokoljic, antrenorul lui CSU Asesoft Ploiești ne-a oferit o declarație în care a vorbit despre cele două partide jucate la Târgu-Jiu. Tehnicianul sârb spune că nu a contat modul în care au revenit gazdele, ci faptul că echipa sa a rămas unită până la final a făcut ca victoria să le aparțină:

„Cum am spus încă de la primul meci, noi știam că toate meciurile vor fi dificile deoarece am jucat în fața unei echipe excelente, în special o echipă care joacă foarte bine pe propriul teren. Dacă îmi amintesc bine ei au pierdut un singur meci acasă în întregul sezon. Am fost pregătiți pentru ambele jocuri de la Târgu-Jiu. În primul joc, nu am adus defensiva la nivelul la care vrem să jucăm dar în meciul de ieri (07.05) am arătat că suntem pregătiți să câștigăm, concentrați la joc și din primul minut am controlat meciul. Am avut 17 avantaj dar este foarte greu să menţii un avantaj mare deoarece ei au arătat că joacă cu multă energie, au jucat excelent în defensivă, împinși de la spate și de fani. Nu este foarte ușor să menţii 17 puncte avantaj dar în momentele grele, când s-au apropiat și au trecut în față, noi am avut mintea limpede și am rămas uniți, lucru cel mai important pentru echipa aceasta. Nu a contat că au marcat niște aruncări de la 3 puncte foarte dificile, nu ne-am dat bătuți și am terminat jocul în modul în care ne-am dorit.”

Antrenorul sârb al ploieștenilor a explicat și acel monolog la adresa lui Ivan Zigeranovic din timpul unui time-out, în care l-a ameninţat că îi va încheia cariera dacă nu-și revine:

„Acesta este un lucru normal deoarece din momentul în care am început playoff-ul am vrut să facem acești jucători să joace ca o echipă. Nu ne interesează cine marchează mai multe puncte sau cine e în forma ofensivă mai bună. Acesta nu este punctul meu de vedere prin care văd baschetul. El (n. r Zigeranovic) a avut niște reacții care nu mi-au plăcut, reacții care au deranjat echipa în acele momente iar ieșirea antrenorului a fost normală. Vă spun că vreau ca această echipă să joace din primul minut ca un tot unitar, fără urcușuri și coborâșuri. Vorbim despre baschet. Nu contează că marcăm sau nu marcăm puncte, noi trebuie să rămânem concentrați în apărare. Putem pierde unele meciuri, nu este o problemă pentru mine, dar la final vom putea câștiga titlul doar dacă rămân concentrați asupra a ceea ce trebuie să facem. Cred că a fost o reacție normală, am vrut să-mi țin toți jucătorii pe aceiași line. Ei au înțeles că doar ca o echipă și cu un joc colectiv pe cele două faze, atac și apărare, fără ieșiri individuale doar așa vor câștiga.”

Întrebat despre adversarul din finală, Sasa Ocokoljic a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui BC Mureș, echipă pe care o consideră una extrem de redutabilă mai ales după parcursul perfect pe care mureșenii l-au avut în acest playoff:

„Mureșul este acum într-o formă deosebită. După cum știți, au pornit de poziția a 6-a și au făcut o serie excelentă în fața Clujului. Nimeni nu se aștepta să treacă așa ușor de Cluj, o echipă cu o rotație lungă, o echipă care pune multă presiune asupra mingii. I-au bătut ușor, 3-0 și au bătut și Steaua 3-0. Cu siguranță este o echipă extraordinară, cu un potențial individual din partea tuturor jucătorilor, oricine poate juca 1 la 1, oricine poate arunca. Dar noi ne vom pregăti, avem 11 zile pentru a ne pregăti la fel cum am pregătit fiecare situaţie. Cum le-am spus și jucătorilor mei, noi suntem campionii, trebuie să ne pregătim că niște campioni, trebuie să ne comportăm ca niște campioni, trebuie să jucăm ca niște campioni și cel mai important, trebuie să ne apărăm titlul.”

Întrebat dacă CSU Asesoft Ploiești poate continua dominaţia la nivelul baschetului românesc, Sasa Ocokoljic a spus că echipa sa va lupta și va dat tot ce are mai bun pentru a cuceri un titlu:

„Vom vedea. Tot ce putem promite fanilor noștri este că vom lupta, la fel ca și până acum. Toți pentru unu și unul pentru toți, acesta este modul în care jucăm noi acum. În niciun meci nu a existat o favorită în acest playoff, toate echipele sunt apropiate ca valoare, forma fizică și forma mentală pot fi cruciale în aceste meciuri. Vom fi bine pregătiți, foarte concentrați dar vom juca în fața unei echipe foarte bune, care are 6-0 în acest moment, iar singurul lucru pe care-l promitem este că vom lupta.”

 

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    ?
    Nu e cam mult timp de de pregatire ca dupa aceea sa fie doua jocuri in zile consecutive? Macar pt finala ar trebui sa se implice federatia si sa scoata un program mai logic.

    cu 9 ani în urmă (08.05.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!