Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sasha Topčov: "Nimeni nu se aştepta să avem 11 victorii în acest moment al sezonului"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
25.12.2011

Sasha Topčov, pivotul echipei CSM Oradea, a vorbit pentru cititorii TotalBaschet despre prima jumătate a sezonului regulat în ediţia de campionat 2011/12. Aflat la al doilea sezon în Divizia A, sportivul ân vârstă de 31 ani are medii de 13.6 puncte, 4.4 recuperări, 0.6 pase decisive, 0.9 intercepţii cu 1.6 posesii pierdute în 21.2 minute pe meci pentru un coeficient de 14.6 la eficienţă. El are un procentaj de 68% la aruncările din acţiune.

Cum a fost prima jumătate a sezonului regulat din punctul de vedere al echipei CSM Oradea?

A fost o primă jumătate de sezon foarte bună pentru noi. Am terminat pe locul 2 şi suntem într-o situaţie foarte bună pentru partea a doua a sezonului.

Eşti mulţumit cu 11 victorii şi locul 2 în clasament?

Înaintea începerii sezonului nimeni nu s-a aşteptat să avem 11 victorii. Dar am reuşit acest lucru pentru că am jucat foarte bine în toată această perioadă.

Ai început sezonul mai greu. Din ce cauză s-a întâmplat acest lucru? A contat accidentarea din cantonament?

Probabil a contat. Nu mă interesează foarte mult acest lucru. Sper să pot juca din ce în ce mai bine în continuare.

Din luna noiembrie jocul tău a evoluat. Ce părere ai despre nivelul atins în această perioadă?

Nu-mi place să vorbesc prea mult despre mine. Astăzi joc bine, mâine este rândul altcuiva să o facă. De asta suntem o echipă.

Îţi place stilul de joc al echipei tale?

Jucăm foarte bine. Ne cunoaştem scopul şi ştim ce trebuie să facem.

Oradea va avea câteva meciuri foarte grele în prima parte a returului. Pe teren propriu cu Sibiu, Timişoara, Cluj şi Mureş, iar în deplasare la Ploieşti şi cu CSM Bucureşti. Ce aşteptări ai de la retur?

Indiferent cine este adversar mergem să câştigăm. Asta vrem şi ştim foarte bine că trebuie să menţinem acest nivel dacă vrem să realizăm ceva serios.

La ce speri în acest sezon? Care este obiectivul realist al echipei?

Am spus la începutul sezonului că sper la o semifinală. În acest moment se pare că suntem aproape de acest lucru în Cupa României. Campionatul este lung şi e greu să spun ceva despre acest lucru acum, dar sunt sigur că vom surprinde pe toată lumea.

Foto: Răzvan Chiriac 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!