Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sasho Gruev, fundașul ce i-a lipsit lui Petricevic în partidele precedente

Adrian Micinic

Adrian Micinic
20.10.2012

Primul succes în campionat obținut de CSU Sibiu sub comanda lui Dragan Petricevic s-a consemnat pe 20 octombrie 2012, într-un meci disputat în compania lui BCM U Pitești. Echipa ardeleană a învins cu scorul de 93-87.

A fost primul meci în care ofensiva formației de pe Cibin a funcționat la capacitate maximă. Probabil pentru prima dată în acest sezon, cel puțin în campionat, jocul colectiv al ardelenilor a dat satisfacție. Principalul merit al acestei situații îi revine antrenorului.

Însă, într-o foarte importantă măsură, pentru că până la urmă tot ce se întâmplă pe parchet este decis de jucători, îi revine bulgarului Sasho Gruev.

Accidentat în turneul de Cupa României de la Mediaș, Gruev nu a evoluat în primele două deplasări ale echipei sibiene în campionat, iar la jocul cu U Mobitelco nu a fost vizibil din cauza faptului că nu a fost complet refăcut.

La partida cu BCM U Pitești, Gruev a fost extrem de activ și prezent în joc. A ordonat ofensiva echipei din Sibiu și aceasta a etalat un alt baschet. Mingea a ajuns la destinație, jucătorii înalți au fost puși în valoare acolo unde ei se simt cel mai bine. Prezența în teren a unui adevărat conducător de joc s-a simțit din plin.

Gruev a avut 7/12 la aruncările din acțiune, respectiv 6/6 la linia de pedeapsă pentru un total de 21 puncte. A fost principalul marcator al echipei. De asemenea, a distribuit 7 pase decisive, cele mai multe în acest meci, a adăugat 4 recuperări și o intercepție, a pierdut patru posesii și a terminat cu un indice de 24 la eficiență.

Cele 35 de minute pe care le-a petrecut în teren au ajutat tandemul Griskenas - Knutson să fie extrem de productiv în pofida faptului că adversarul are doi jucători extrem de puternici sau mari. Astfel. cei doi au totalizat 38 puncte și 14 recuperări, având 14/19 la aruncările din acțiune. De notat că Mantas Griskenas a avut un double-double, primul pentru el în Liga Națională și un coeficient de 30 la eficiență.

Remarcabil și faptul că Milos Marjanovic nu a fost trecut pe foaia oficială de joc. Așadar, Sibiul a jucat fără unul dintre pivoți. În plus, nici Gruev nu a avut prima variantă de schimbare disponibilă. Mihai Paul nu a putut juca din cauza unei probleme musculare care l-a împiedicat să evolueze și în repriza a doua din meciul de la Oradea.

Notabile contribuțiile lui Attila Vajda și Baris Aktas. Deși au bifat puține minute de joc și nu au avut un rol foarte vizibil în joc, amândoi s-au luptat și ceea ce este mai important, în perioada în care i-au înlocuit pe senatorii de drept echipa nu a părut în scădere. Chiar dacă s-au simțit calitățile acestora, Aktas și Vajda s-au descurcat onorabil.

Acesta este un prim rezultat pozitiv al lui CSU Sibiu. El vine ca și o consecință firească a unui joc în vizibilă creștere. O echipă precum cele construite de Petricevic au nevoie de timp pentru a se suda, însă atunci când pe poziția 1 evluează un jucător precum Gruev procesul de tranziție nu mai este atât de dificil.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!