Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sasho Gruev, noul conducător de joc al Sibiului

Adrian Micinic

Adrian Micinic
16.06.2012

Aleksandar 'Sasho' Gruev este noul conducător de joc al echipei CSU Sibiu, informează site-ul se specialitate bgbasket.com. În vârstă de 29 ani, fundaşul bulgar a semnat un contract cu valabilitate pentru sezonul competiţional 2012/13. 

Gruev a început sezonul 2011/12 alături de Levski Sofia, însă a schimbat mai multe echipe. Astfel, Sasho a petrecut o perioadă în Iran, la Haffari Ahvaz, pentru ca apoi să se întoarcă în Europa, unde a jucat pentru Zlatorog Lasko, în Slovenia, respectiv Dinamo Tbilisi, în Georgia. Înainte de a juca pentru toate aceste echipe, Gruev a evoluat pe o perioadă lungă pentru Rilski Sportist Samokov (2006/11), alături de care a câştigat Liga Balcanică EuroHold, în anul 2009.

Pe parcursul sezonului 2011/12, Gruev a bifat trei prezenţe în campionatul bulgar, două în cel sloven şi trei în cel gruzin. De asemenea, a avut patru prezenţe în Liga Adriatică şi una în Liga Balcanică. Conform site-ului eurobasket.com, Sasho Gruev a avut următoarele linii statistice la echipele pentru care a jucat în Europa:

Jucătorul originar din Sofia s-a născut pe 24 iulie 1983. El măsoară 1.87 metri şi cântăreşte 78 kilograme. Sasho evoluează pe postul 1.

Gruev este al doilea jucător înregimentat de CSU Sibiu de la numirea lui Dragan Petricevic în funcţia de antrenor principal al echipei. Primul a fost turco-românul Baris Aktas. Jucătorul bulgar va sosi la Sibiu pe 1 august, atunci când este programată reunirea echipei care a încheiat sezonul competiţional 2011/12 pe locul al 10-lea.

Statistica lui Gruev în perioada petrecută în baschetul bulgar poate fi consultată AICI.

De asemenea, în vara anului 2011 sportivul a evoluat într-un amical pe care Bulgaria l-a susţinut împotriva Spaniei. Gruev este jucătorul echipat în verde, chel, cu numărul 21 (l-a avut adversar direct pe Ricky Rubio):

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!