Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Schimbări radicale la Energia Rovinari

Ioana Ardereanu, Foto: sportingorj.ro

Ioana Ardereanu, Foto: sportingorj.ro
22.12.2011

CS Energia Rovinari a început deja să facă schimbări în lotul echipei. După ce la finele partidei cu Politehnica Iași Slobodan Nikolic l-a decalarat pe Brandon Fields ca și plecat din cuaza faptului că acesta nu a confirmat, dar și din pricina salariului prea mare, tehnicianul sârb a facut dezvăluiri cu privire la angrenajul echipei de anul viitor.

Au plecat deja Fields, Giles și Oluic, vor veni Troupe și Kljajevic în proporție de 99% și ne mai gândim să aducem încă un jucător român cu experiență. Trebuie să ne întărim pentru că și celelalte echipe o vor face

Prezent la confruntarea de seara trecută, Porter Troupe se reîntoarce la formația gorjană, după o jumătate de sezon pretrecut în campionatul libanez, unde a făcut parte din cinci-ul de bază al echipei. Jucătorul american care a fost căpitanul grupării din Tg-Jiu pentru trei sezoane consecutive, a avut în ultimul sezon evoluând în România o medie de 31.7 minute, timp în care a înscris 14.5 puncte, a recuperat în medie de 4.5 ori și a pasat de 3.2 ori.

El urmează să îl suplinească de asemenea  pe Robert Giles, care în această dimineață și-a reziliat contractul cu gruparea gorjană pe motiv ca nu s-a adaptat la regulamentul european.

Amercanului Porter Troupe i se va alătura în aceeași proporție de 99% Rajko Kljajevic, pivotul de origine sârbă ce îi va lua locul conaționalului său Milan Oluic. Cel din urma amintit va părăsi România după două seazone jucate la Energia Rovinari, timp în care el a înregistrat medii de 4.6 puncte și 5.9 recuperări pentru un coeficient de 8.6 la eficiență.

Pivotul sârb a trecut în cariera sa pe la echipe precum (2001-03) Rudar Sjever, (2003-06) Ergonom Best Nis - Serbia, (2006-09) Radnički 034 Group - Serbia sau (2009-10) PBG Basket Poznan - Polonia.

Totodată, Slobodan Nikolic s-a arătat optimist în ceea ce privește partea a doua a sezonului, afirmând că programul echipei sale este unul ” foarte, foarte bun”în retur.

Avem un program foarte, foarte bun în retur. Putem câștiga în deplasare la Miercurea Ciuc, Iași, Giurgiu și Dinamo, poate chiar și cu CSM București. Apoi avem meciurile grele la Târgu Jiu, iar cu ajutorul publicului le putem tranșa în favoarea noastră. Cred că, dintre echipele aflate acum înaintea noastră, putem termina înaintea Sibiului și a celor de la CSM București.

 

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Schimbari
    Daca la Brandon Fields ( ca si la Milan Oluic) este decizia antrenorului, inclin sa cred ca la Robert Giles este decizia lui Brandon (MVP in Maroc, dar si colocatari la Tg-Jiu, imparteau acelasi apartament). Nu ca am dat pe spate la evolutiile lui Robert, dar ce naiba e chestia ca nu s-a adaptat la regulamentul european? E mingea mai mare si inelul mai mic??!!

    cu 12 ani în urmă (22.12.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!