Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Craiova are șansa să ajungă la patru victorii consecutive

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
23.10.2021

SCM Craiova are șansa să ajungă la patru victorii consecutive

Rapid București primește vizita celor de la SCM Craiova duminică, 24 septembrie, de la ora 18:00. Trupa din capitală nu a mai câștigat un meci din prima etapă a noului sezon, pe când adversarii lor sunt în căutarea celei de-a patra victorii consecutive.

Trupa lui Marius Bulancea a câștigat în prima etapă a campionatului, în fața celor de la CSM Focșani, cu scorul de 84-77, pe spatele unei prestații extraordinare a lui Erik Copes. Acesta a avut 30 de puncte și 19 recuperări și a fost numit MVP-ul etapei de către Baschet.ro.

Au urmat apoi confruntările cu CSM Ploiești (61-85), Athletic Constanța (80-85) și Steaua București (88-91) ce au consemnat trei insuccese pentru bucureșteni. Deși ultimele două dispute au fost ceva mai echilibrate, rapidiștii au avut în ambele instanțe începuturi foarte slabe ce nu le-au permis să reducă definitiv ecartul până la finalul sfertului 4.

Cu Athletic, Rapid a fost condusă și la 10 puncte în timpul sfertului doi. În ultimul act, aceștia au reușit să reducă un avans al dobrogenilor de 9 puncte la o singură posesie, însă nu au fost capabili să închidă confruntarea sau să o trimită măcar în prelungiri.

În derby-ul cu Steaua, alb-vișiniii au fost conduși chiar și la 19 puncte. În sfertul 4, roș-albaștrii conduceau la un moment dat la 18 puncte, însă rapidiștii au început să taie ușor-ușor din diferență, până când s-au apropiat la doar două puncte. Din păcate, elevii lui Marius Bulancea nu au mai evut destulă energie să și câștige duelul și au pierdut la o singură posesie.

Erik Copes și Mikey Hope sunt cei mai prolifici oameni ai Rapidului în startul de stagiune. Pivotul american înregistrează statistici de 18.5 puncte, 13.3 recuperări și 1.3 capace pe meci în 33 de minute petrecute pe parchet. Conaționalul său are medii de 19.3 puncte, 4.3 recuperări și 3.5 pase decisive pe meci.

De cealaltă parte, SCM Craiova are un start perfect de sezon din punct de vedere al rezultatelor. Oltenii au trei victorii din tot atâtea meciuri. Aceștia au un meci mai puțin disputat în urma amânării disputei cu U-BT Cluj.

În etapa precedentă, leii din Bănie s-au impus cu 72-61 în fața celor de la CSM Galați. Michael Qualls a avut o prestație extraordinară, înregistrând 36 de puncte și 11 recuperări. Prin aceste statistici și-a adjudecat titlul de MVP al etapei precedente.

La conferința de presă premergătoare meciului de duminică, Michalis Kakiouzis a încercat să își țină elevii concentrați în fața unei adversare cu care au prima șansă.

„Nu vreau să iau adversarii de sus. Asta e atitudinea mea și nu-mi doresc să subestimez pe nimeni, indiferent că jucăm cu campioana sau cu o nou-promovată.”, a declarat tehnicianul grec

Pare că mesajul a fost înțeles de levii săi. Troy Franklin, prezent și el la conferința de presă i-a dat dreptate antrenorului său.

„După cum a spus și mister, tratăm fiecare adversar în același fel și o luăm pas cu pas pentru a nu claca în unele partide în care suntem favoriți.”

Franklin a avut cea mai bună prestație a sezonului în fața celor de la CSU Sibiu, în etapa a treia a campionatului. El a avut 20 de puncte și 8 pase decisive și a fost inițiatorul revenirii oltenilor de la 80-65 într-un meci ce s-a încheiat cu scorul de 87-82.

Un aspect interesant de urmărit în meciul dintre Rapid și Craiova va fi duelul dintre perechiile de fundași americani ale celor două echipe. Michael Qualls și Troy Franklin au un start bun de sezon și confruntarea directă cu Mikey Hope și Jagan Mosley reprezintă o adevărată provocare pentru ambele părți implicate.

Meciul de duminică va fi transmis pe pagina de Facebook Liga de Baschet și pe FRB TV.

*foto: Facebook/SCM Craiova

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!