Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Craiova primește vizita celor de la CSA Steaua, într-o confruntare din cadrul etapei a 4-a a LNBM

SCM Craiova primește vizita celor de la CSA Steaua, într-o confruntare din cadrul etapei a 4-a a LNBM

SCM U Craiova va întâlni CSA Steaua București în cadrul etapei a patra a LNBM - Grupa Valorică A. Partida va avea loc în sala Polivalentă din Craiova, duminică (3 noiembrie) la ora 19:00.

Înaintea acestei partide SCM U Craiova are 2 victorii și o înfrângere și se situează pe poziția a 4-a în clasament, în timp ce adversara ei de sâmbătă nu are decât o victorie din cele trei partide disputate și poate fi găsită pe poziția a 5-a. Cele două formații s-au întâlnit de două ori în presezonul stagiunii 2019/2020 și și-au împărțit victoriile.

Echipa antrenată de Aco Todorov are un început bun de sezon, oltenii nu au pierdut niciun meci pe teren propriu. În ultima etapă de campionat aceștia au dispus de BCM U Pitești, la capătul unui meci foarte echilibrat, dar la finalul căruia au reușit să fie mai lucizi. Întâlnirea cu BCM Pitești nu este singura partidă pe care craiovenii o câștigă pe final, scenariul a fost identic și în prima etapă a campionatului, când au învins CSU Sibiu cu scorul de 75-74. 

La polul opus se află echipa antrenată de Cătălin Burlacu, care a pierdut ultimele întâlniri pe final de partidă. Una pe teren propriu în compania celor de la SCM Timișoara și una în deplasare împotriva vicecampioanei României, CSU Sibiu. 

Motorul echipei craiovene pare să fie Monyea Pratt, jucător care evoluează, în medie, 34 de minute pe partidă. Cu 7,7 recuperări și 5,3 pase decisive, americanul este liderul echipei sale la aceste capitole statistice. Deși nu evoluează pe poziția de coordonator de joc, în multe situația acesta preia sarcina de a organiza ofensivă oltenilor. Totuși, cu 14 puncte în medie pe partidă, Porter Troupe rămâne principala opțiune ofensivă pentru echipa antrenată de Aco Todorov. De asemenea, tânărul jucător, Dragoș Diculescu a confirmat, în ultimele partide, că este o opțiune ofensivă de luat în seamă.

De partea cealaltă, steliștii au un joc ofensiv mai echilibrat. Keith Clanton ar fi singurul jucător care are un rol de neînlocuit în schemele ofensive ale echipei antrenate de Cătălin Burlacu. Americanul reușește să își creeze, în marea majoritate a situațiilor, avantaj atunci când primește mingea în low post, indiferent dacă finalizează pe cont propriu sau dacă deschide jocul cu pase către jucătorii de perimetru. Clanton are până în acest moment medii statistice de 13,7 puncte, 13,3 recuperări și 2,7 pase decisive. Radosav Spasojevic este principalul marcator pentru militari, cu 18 puncte în medie pe partidă. Karlo Vragovic și Strahinja Jovanovic sunt jucătorii de la CSA Steaua care joaca majoritatea actiunilor finalizate cu blocaj, acest lucru reiese și din media de pase decisive a celor doi, 5,5 pentru Vragovic, respectiv 3,3 la Jovanovic.

Pe lângă intensitatea și rotația în defensivă, cheia meciului va fi și gestionarea momentelor importante, fie ele pe final de partidă sau în oricare alt moment al jocului. 

Fanii baschetului și ai celor două echipe pot urmări partida în direct pe FRB TV, duminică (3 noiembrie) de la ora 19:00.

*foto: Universitatea Craiova Baschet Fans

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!