Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Craiova trece de BCM U Piteşti

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
13.01.2013

73-83


7-10
 12-5

Într-un meci contând pentru etapa a 17-a a Ligii Naţionale de Baschet masculin, BCM U Piteşti a cedat pe teren propriu contra celor de la SCM Craiova cu scorul de 73-83. Datorită acestui succes, craiovenii rămân neînvinşi în faţa piteştenilor cu Andjelko Mandic pe bancă. Scor pe sferturi: 17-18, 13-23, 29-16, 14-26. 

BCM U Piteşti a început partida cu Damien Kinloch, Pankracije Barac, Sasa Bratic, Slobodan Popovic şi Adonte Gennie, în timp ce primul cinci al doljenilor a fost alcătuit din Darko Habus, Ionuţ Drăguşin, LeVar Seals, Travis Bureau şi Rade Dzambic.

Primul angajament al partidei le aparţine gazdelor de la BCM U Piteşti, cei care deschid scorul prin Pankracije Barac. Ionuţ Drăguşin răspunde cu aceeaşi monedă, iar scorul devine 2-2. După cinci minute scurse din partidă, SCM Craiova conduce cu scorul de 7-6. LeVar Seals iese la rampă şi înscrie o aruncare de la distanţă, reuşită prin care oltenii se distanţează pe tabela de marcaj, scor 10-6. Ionuţ Drăguşin rămâne invencibil sub panou, iar SCM Craiova câştigă primul sfert cu scorul de 18-17. Sfertul secund debutează cu reuşita lui LeVar Seals, însă Damien Kinloch marchează imediat pe contraatac. În minutul cinci al sfertului al doilea, Travis Bureau marchează de sub panoul piteştenilor, iar SCM Craiova se distanţează la şapte lungimi pe tabela de marcaj, scor 21-28. Craiovenii rămân la conducerea jocului, elevii antrenaţi de Tudor Costescu nereuşind să găsească soluţii în atac. Sfertul al doilea este câştigat de olteni cu scorul de 23-13, Rade Dzambic şi LeVar Seals marcând 14 din cele 23 de puncte. SCM Craiova intră la cabine cu un avantaj de 11 puncte, scor 30-41.

BCM U Piteşti începe agresiv partea a doua a jocului, reuşind un parţial 15-0 în primele patru minute ale sfertului al treilea. SCM Craiova preia conducerea pe tabela de marcaj, după şapte minute scurse din al treilea act conducând cu scorul de 50-49. Damien Kinloch înscrie două puncte pentru piteşteni printr-un slam-dunk, după trei sferturi argeşenii conducând cu scorul de 59-57. SCM Craiova dezvoltă un joc foarte bun în ultimele zece minute ale partide şi reuşeşte să se impună în Sala Sporturilor Trivale cu scorul de 83-73. 

De la BCM U Piteşti s-au remarcat Pankracije Barac cu 20 de puncte, 3 recuperări şi 3 pase decisive, Adonte Gennie cu 15 puncte, 5 recuperări şi 3 pase decisive şi Damien Kinloch cu 14 puncte şi 4 recuperări. De partea cealaltă, pentru învingători, LeVar Seals a terminat partida cu 21 de puncte şi 6 recuperări, iar Travis Bureau a totalizat 20 de puncte şi 5 recuperări. Ionuţ Drăguşin a reuşit o partidă foarte bună, totalizând 19 puncte, 14 recuperări, 2 pase decisive şi 8 capace pentru un indice de 39 în dreptul eficienţei.  

Din punct de vedere statistic, BCM U Piteşti a avut procentaj de 42.9% la aruncările din interiorul semicercului, 26.7% la cel din afara semicercului, respectiv 92.9% la aruncările libere. SCM Craiova a terminat partida cu 24/36 la aruncările de 2 puncte, cu un procentaj de 66.7%, la aruncările de la distanţa echipa antrenată de Andjelko Mandic a avut procentaj de 33.3%, iar la linia de pedeapsă, oltenii au terminat partida cu 17 libere marcate din cele 23 acordate. 

La această partidă, la BCM U Piteşti nu a evoluat Alexandru Neguţ, baschetbalistul suferind în continuare accidentarea la mână. 

În urma acestui rezultat, BCM U Piteşti ajunge la cea de-a 10 înfrângere din acest sezon, baschetbaliştii antrenaţi de Tudor Costescu îndepărtîndu-se de primele 8 clasate, iar SCM Craiova ajunge la cea de-a 12 victorie din acest sezon.

În următoarea etapă, BCM U Piteşti va întâlni în deplasare CS Dinamo Bucureşti, în timp ce, SCM Craiova va primi vizita celor de la CSŞ Giurgiu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!