Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Craiova trece fără emoţii de CSŞ Giurgiu

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
20.01.2013


84 - 70
24-17, 24-13, 22-21, 14-19

 


13-5
6-12

Într-un meci contând pentru etapa a 18-a a Ligii Naţionale de Baschet masculin, SCM Craiova s-a impus pe teren propriu în compania celor de la CSŞ Giurgiu cu scorul de 84-70. Astfel, echipa antrenată de Andjelko Mandic bifează cea de-a treia victorie consecutivă. Scor pe sferturi: 24-17, 24-13, 22-21, 14-19.

SCM Craiova a început partida cu Rade Dzambic, Travis Bureau, LeVar Seals, Ionuţ Drăguşin şi Darko Habus, în timp ce, primul cinci trimis în teren de Chris Terrell a fost alcătuit din Kevin Simms, Brian Burrell, Marcus Melvin, Perry Petty şi Cătălin Vlaicu.

Partida desfăşurată la Polivalenta din Craiova debutează cu reuşita de 2 puncte a pivotului Ionuţ Drăguşin. SCM Craiova se distanţează pe tabela de marcaj, după un minut şi jumătate scurs din joc oltenii conducând cu scorul de 7-0. Cătălin Vlaicu marchează primele două puncte ale giurgiuvenilor în minutul 2, însă acelaşi Ionuţ Drăguşin înscrie imediat pe contraatac. Marcus Melvin reuşeşte o aruncare de 2 puncte pentru CSŞ Giurgiu, după cinci minute de joc din partidă scorul fiind 13-10. Gazdele măresc diferenţa de scor şi câştigă fără probleme primul sfert cu scorul de 24-17. SCM Craiova începe cum nu se poate mai bune sfertul al doilea prin reuşita din afara semicercului a lui LeVar Seals. Rade Dzambic menţine echipa olteană la conducerea jocului prin aruncarea de 2 puncte, cu cinci minute înainte de pauza mare doljenii conducând la o diferenţă de 13 puncte, scor 35-22. Nikola Djurasovic marchează de la distanţă în ultima secundă a sfertului al doilea, iar SCM Craiova intră la cabine cu un avantaj de 18 puncte, scor 48-30.

Libera transformată de Marcus Melvin marchează debutul sfertului al treilea al întâlnirii. Reinar Hallik marchează din afara semicercului, însă la faza imediat următoare Marcus Melvin răspunde cu aceeaşi monedă. Nikola Djurasovic marchează de 3 ori de la distanţă într-un interval de un minut, iar SCM Craiova se distanţează la 25 de lungimi, scor 60-35. Giurgiuvenii dau semne de revenire, marcând de 3 ori cosecutiv pe contraatac şi reducând diferenţa la 19 puncte, scor 60-41. Oltenii câştigă actul al treilea cu scorul de 22-21, 12 din cele 22 de puncte fiind marcate de sârbul Nikola Djurasovic. Giurgiuvenii câştigă ultimul sfert cu scorul de 19-14, dar craiovenii sunt cei care se impun la finalul partidei.

De la SCM Craiova s-au remarcat Nikola Djurasovic cu 22 de puncte şi 7 recuperări, sârbul concretizând 30 de unităţi în dreptul eficienţei,  Ionuţ Drăguşin cu 15 puncte şi 7 recuperări şi Rade Dzambic cu 14 puncte, 4 recuperări şi 5 pase decisive. De partea cealaltă, pentru echipa antrenată de Chris Terrell, Kevin Simms a terminat partida cu 18 puncte, 4 recuperări şi 5 pase decisive, Marcus Melvin a totalizat 13 puncte şi 7 recuperări, iar Brian Burrell a adăugat 10 puncte şi 5 recuperări pentru giurgiuveni. 

Din punct de vedere statistic, SCM Craiova a avut procentaj de 57.0% la aruncările din interiorul semicercului, 45.0% la cel din afara semicercului, respectiv 80.0% la aruncările libere. CSŞ Giurgiu a terminat partida cu 14/30 la aruncările de 2 puncte, cu un procentaj de 47.0%, la aruncările de la distanţa echipa echipa de la malul Dunării a avut procentaj de 36.0%, iar la linia de pedeapsă, giurgiuvenii au terminat partida cu 12 libere marcate din cele 25 acordate.

La această partidă, ambii antrenori au introdus pe teren toţi jucătorii înscrişi de foaia de joc.

În urma acestui rezultat, SCM Craiova ajunge la cel de-al 13 succes din acest sezon, iar CSŞ Giurgiu bifează cea de-a 12 înfrângere din LNBM. 

În următoarea etapă, craiovenii se vor deplasa în capitală pentru partida contra ultimei clasate, CS Dinamo Bucureşti, în timp ce, giurgiuvenii vor întâlni în deplasare CS Farul Constanţa.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Felicitari d-nule Mandic
    Intr-un meci incheiat la doar 14 puncte tehnicianul sarb a introdus in teren si 3 tineri jucatori romani : Petrisor, devenit jucator in rotatie, 11 min, Damian si Ciotlaus peste 2 min. Deci se poate ......

    cu 11 ani în urmă (21.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!