Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara a fost eliminată din Alpe Adria Cup în sferturile de finală

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
08.02.2023

SCM Timișoara a fost eliminată din Alpe Adria Cup în sferturile de finală

SCM Timișoara a fost eliminată din Alpe Adria Cup de către Dabrowa Gornicza. După eșecul din tur cu scorul de 86-93, bănățenii au câștigat la o diferență de un punct returul de pe teren propriu, 64-63.

SCM Timișoara: Nikola Gajic, Eric McClellan, Adam Mekic, Laszlo Lazar, Igor Kesar

Dabrowa Gornicza: Gerry Blakes, Joe Chealey, Trevon Bluiett, Marcin Piechowicz, Ousmane Drame

Bănățenii au avut un start ideal de partidă în care au reușit șase puncte consecutive, prin McClellan, Lazar și Kesar. Drame a reușit primele puncte pentru gazde, înaintea triplei lui Mekic. Blakes a răspuns prin același procedeu, iar Krampelj a redus diferența la o singură posesie (9-7). Drame a restabilit egalitatea, înaintea unui and-one al lui Kesar. Tripla lui Blakes a stabilit scorul după primul sfert: 14-14.

Al doilea parțial a debutat cu patru puncte la rând ale polonezilor, reușite de Blakes și Krampelj. Maticiuc a replicat printr-un coș de trei puncte, dar Krampelj a punctat și el imediat prin același procedeu. Mokros a majorat avansul echipei sale la șase lungimi (17-23), înaintea unei triple a lui Kesar. Drame și Blake au reușit să construiască cel mai mare avantaj din meci, de opt lungimi, dar Kesar și Djokovic au închis bine repriza, iar Timișoara era în deficit de patru puncte (28-32).

Dabrowa Gornicza a început excelent a doua jumătate și a refăcut ecartul de opt puncte, prin două reușite din interior ale lui Drame. Deficitul de pe tabelă a devenit pentru prima oară de două cifre, datorită unui floater al lui Chealey, dar Gajic a adus primele puncte pentru echipa sa în a doua parte cu un coș de afară (31-38). Krampelj a replicat cu un dunk, înaintea unei reușite pe pătrundere a lui Mirkovic. Mekic a punctat de afară și diferența devenea de doar două posesii, dar Krampelj a bifat un nou slam-dunk pe contră. Înaintea actului decisiv, timișorenii erau conduși cu 42-48. 

Bluiett a marcat patru puncte consecutive în debutul sfertului patru pentru a majora diferența de pe tabelă la zece puncte. Kesar a răspuns cu un coș pe pătrundere, înainte de un stepback de la semi-distanță de la Blakes. McClellan de la libere și Djokovic cu o triplă și-au readus echipa în meci. Au urmat câteva momente de secetă pentru ambele tabere, oprite de o triplă a lui Gajic, care reducea diferența la patru puncte (52-56). Blakes a replicat cu patru puncte la rând. Leii din Banat au reușit în cele din urmă să câștige cu 64-63, dar au fost eliminați din competiție după eșecul cu 150-156 la general.

Igor Kesar a fost cel mai bun marcator al echipei sale și singurul om în double-digits, cu 24 de puncte și 8 recuperări. Din tabăra adversă, Martin Krampelj a venit de pe bancă cu 20 de puncte. 

*foto: SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!