Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara a învins-o pe Olomoucko în a doua partidă din Alpe Adria Cup

SCM Timișoara a învins-o pe Olomoucko în a doua partidă din Alpe Adria Cup

SCM Timișoara a disputat în cursul serii de miercuri, 25 octombrie, cel de-al doilea meci în acest sezon de Alpe Adria Cup, adversara alb-violeților fiind BK Redstone Olomoucko. „Leii din Banat” au reușit să lege rezultatele pozitive în această competiție, după victoria cu 85 la 76.

Timișoara: Luka Mitrovic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Adam Mirkovic, Igor Kesar

Olomoucko: Amin Adamu, Marcus Shawer Jr, Adrio Bailey, Dupree McBrayer, David Skranc

Oaspeții s-au dus în decurs de 85 de secunde la patru puncte în față, dar peste un minut au cerut un timp de odihnă după ce Mirkovic a finalizat cu layup la 6-7. Același Mirkovic a beneficiat de o liberă suplimentară după un fault încasat pe aruncare și a putut să egaleze situația, după care Bailey a scuturat plasa din colțul terenului și Olomoucko a revenit la conducere, 9-12. Timișorenii au reușit să egaleze din nou cu puțin sub trei minute până la finalul parțialului (14-14), iar în perioada rămasă pe cronometru Olomoucko a condus la cel mult +4 și tabela a indicat 23-24.

Mitrovic a răspuns liberelor împărțite de către Adamu și gazdele au preluat conducerea la 26-25, de unde Klepac a rămas singur în colțul terenului și Dragan Petricevic a cerut time-out după tripla cehului. Bailey a finalizat cu un dunk spectaculos și a completat apoi three-point play-ul de la 28-31, iar la jumătatea sfertului doi avantajul vizitatorilor a devenit de patru puncte după un nou and-one. SCM Timișoara a rămas aproape, dar n-a putut pentru posesii bune să vină la mai puțin de două puncte, Dimitrijevic fiind cel care a depășit acest prag psihologic la 40-41 și cele două echipe au intrat la vestiare cu 43-43, după ce Zak a ratat un layup simplu în ultima secundă.

Începutul echilibrat al reprizei secunde a găsit-o pe SCM Timișoara la conducere prin triplele lui Kesar și Năsturescu (51-47), iar Bailey a fost reperat excelent în căciulă la jumătatea sfertului inaugural. Olomoucko s-a menținut la o posesie în spatele amfitrionilor, iar Lazar a ajuns la trei coșuri consecutive (57-54) și peste câteva zeci de secunde Dimitrijevic a dus ecartul la șase lungimi. Mitrovic a trecut și el pe la linia de peapsă pentru 61-56 cu trei minute rămase din acest sfert, iar până la încheierea actului s-au înscris puncte de ambele tabere și scorul a devenit 65-59.

Mai bine de două minute au trecut din actul decisiv până să se înscrie primele puncte, Kesar fiind cel care a dezghețat tabela și Bailey a oferit replica imediat, în timp ce Adamu a marcat la 67-63. Coșul cu fault al lui Scott-Grayson a urcat diferența la +7, iar Mirkovic a continuat perioada bună a bănățenilor și Dimitrijevic a făcut 74-65. Avantajul gazdelor a devenit de 11 puncte cu trei minute rămase din meci, prin liberele lui Dimitrijevic, și până la final Olomoucko a reușit să reducă cel mult la -8, iar tabela a indicat în cele din urmă 85-76.

Djordje Dimitrijevic a fost cel mai bun marcator din tabăra gazdelor, cu 21 de puncte (6/11 din acțiune), 3 recuperări și 2 pase decisive, iar Adam Mirkovic (16 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive) și Igor Kesar (13 puncte, 7 recuperări) l-au urmat. Deși a început ca titular, Nikola Gajic n-a evoluat mult timp, după ce a călcat greșit în al treilea minut și a cerut schimbare.

Adrio Bailey a răspuns cu 25 de puncte și 5 recuperări, după 10/15 din acțiune, iar în double digits s-au aflat și Amin Adamu (14 puncte, 5 recuperări), Marcus Shawer Jr, respectiv Lukas Festr (ambii cu 10 puncte).

Următorul meci pentru SCM Timișoara în Alpe Adria Cup va avea loc pe 7 noiembrie, tot acasă, cu BC Geosan Kolin. Până atunci bănățenii au un meci la Voluntari în Liga Națională, pe 29 octombrie.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    da
    meciul nu a fost rau,dar nici nu a rupt gura targului
    fata de croati(care au venit cu gradinita) cehii chiar au venit sa castige dar nu le-a iesit
    jocul nostru nu a fost rau dar nici nu a rupt gura targului
    parca am revazut meciul cu Brasov,dar cu un alt deznodamant
    totusi jocul nu m-a convins(inca)

    cu 6 luni în urmă (25.10.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    i-au batut timisorenii
    de le-au sarit olomucii

    cu 6 luni în urmă (26.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!