Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara are parte de un nou meci în Alpe Adria Cup

SCM Timișoara are parte de un nou meci în Alpe Adria Cup

SCM Timișoara continuă aventura și în Alpe Adria Cup, de data aceasta cu o deplasare în Austria. Miercuri, 15 noiembrie, „Leii din Banat” vor juca la Viena cu ocazia celei de-a patra confruntări în această competiție și vor încerca să-și mențină bilanțul perfect.

Adversara Timișoarei va fi BC Viena, o formație înființată în 2001 și care este dublă campioană în Austria. Trupa din capitala acestei țări joacă în Hallmann Dome și a avut multiple denumiri în cele peste două decenii de existență. În Alpe Adria Cup, Viena a ajuns pentru al șaselea sezon consecutiv și cea mai bună performanță a reușit-o anul trecut, când a atins finala.

Austrienii au încheiat sezonul precedent din liga internă în postura de vicecampioni, după ce au pierdut cu 3-1 la general finala împotriva lui Swans Gmunden. În cupă s-au oprit în semifinale, nereușind astfel să-și apere trofeul cucerit în ediția 2021/2022.

Sezonul în curs o găsește pe BC Viena abia pe locul 5 în Superliga Austriei, cu un bilanț de 4 victorii și 3 înfrângeri, în timp ce în Alpe Adria Cup a adunat un singur rezultat pozitiv în trei meciuri. Până în prezent, roș-alb-negrii au disputat două meciuri departe de casă în cea din urmă competiție, ambele fiind pierdute.

Antrenorul Hrvoje Radanovic se bazează în acest sezon pe doi americani (Spencer Levi, Demarkus Stuckey Jr.) și trei croați (Darko Bajo, Ivan Siriscevic, Davor Konjevic), pe lângă nucleul de sportivi autohtoni. Meciul cu Timișoara va fi unul special pentru Siriscevic, cel care în urmă cu un deceniu a jucat la formația de pe Bega, iar Konjevic va avea ocazia să joace din nou împotriva unei formații din LNBM, după ce a evoluat în România la CSM Galați, respectiv CSA Steaua București.

Stuckey și Konjevic se remarcă în mod special la nivel statistic în Alpe Adria Cup, cu medii de 24.3 și 21.7 puncte. Jozo Rados nu se află departe de double-double (12.7 puncte, 8.3 recuperări), iar Bogic Vujosevic are cele mai multe assist-uri pe joc, 5.7. Cinci jucători au medii de double digits la puncte din tabăra celor de la BC Viena.

În comparație cu Timișoara, austriecii sunt mult mai eficienți în atac, cu cele 95 de puncte în medie și aruncă ceva mai bine din spatele arcului de cerc (39%). Bănățenii sunt mai buni însă la recuperări, assist-uri, intercepții și capace, iar la nivelul aruncărilor libere au al doilea procentaj din competiție.

Duelul dintre BC Viena și SCM Timișoara va avea loc miercuri, 15 noiembrie, de la ora 20.00 și va fi în direct pe canalul de YouTube Alpe Adria Cup.

*foto: Facebook BC Vienna

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    o sa
    ii batem de ii spargem

    cu 5 luni în urmă (15.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!