Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara are victorii pe linie după trei meciuri din Alpe Adria Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.11.2023

SCM Timișoara are victorii pe linie după trei meciuri din Alpe Adria Cup

SCM Timișoara și-a continuat parcursul perfect în debutul de sezon din Alpe Adria Cup. Bănățenii au bifat o nouă victorie pe teren propriu, împotriva cehilor de la Geosan Kolin. Scorul final al confruntării din Sala Sporturilor „Constantin Jude” a fost 90-84.

SCM Timișoara: Djordje Dimitrijevic, Tyreek Scott-Grayson, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Adam Mirkovic

Geosan Kolin: Adam Ciz, Filip Novotny, Holden Redparth, Lukas Stegbauer, Jakub Petras

Gazdele au început dominant partida, cu un run de 5-0, semnat de Petrescu și Scott-Grayson. Ciz a replicat cu primele puncte ale oaspeților, printr-un coș de trei. Mirkovic și Dimitrijevic au adus alte patru puncte la rând pentru alb-violeți, înaintea unei noi triple pentru cehi, transformată de Novotny. Petras și Novotny au adus primele coșuri din interior pentru Kolin, înainte ca Novak cu două triple să ducă scorul la 11-16. Mitrovic a bifat apoi primul coș de la distanță pentru bănățeni. După primul sfert, tabela indica 24-25.

Năsturescu și Kesar și-au intrat în mână de la distanță și au dat startul unui run de 10-2 pentru Leii din Banat, stopat de o nouă triplă a lui Novotny. Mirkovic a răspuns cu un and-one, dar Petras, Novotny și Halada au restabilit egalitatea la 37, prin șapte puncte la rând. Dimitrijevic a transformat apoi patru aruncări libere, înainte ca Ciz să puncteze de la semi-distanță. Elevii lui Dragan Petricevic au intrat în avantaj la cabine, scor 46-43.

Gruparea pregătită de Dragan Petricevic a avut un start lansat de repriză secundă, marcând în trei posesii consecutive din interior, prin Kesar, Mitrovic și Petrescu. Goga a întrerupt seceta cehilor, înainte ca Kesar să transforme un coș de trei ce ducea pentru prima oară diferența de scor în double-digits, 55-45. Stegbauer cu o triplă și Goga cu un and-one și-au readus echipa în joc, înjumătățind diferența. Timișorenii s-au menținut în avantaj până la intrarea în actul decisiv, când conduceau cu 72-63.

Ultimul sfert a început excelent pentru Timișoara, cu Dimitrijevic transformând un coș de trei puncte. Petras a punctat apoi pe recuperare ofensivă. Năsturescu și Ciz s-au duelat în reușite pe pătrundere. Cel din urmă a dus apoi scorul la 79-71, marcând de la semi-distanță. Dimitrijevic a readus diferența în double-digits. Lazar a punctat și el apoi de sub panou. Novotny și Novak și-au readus echipa în joc prin două triple consecutive. Petras a redus diferența la o singură posesie. Gajic și Kesar au închis meciul pentru gazde, iar scorul a fost 90-84.

Igor Kesar a fost MVP-ul partidei și a totalizat 26 de puncte și 6 recuperări. Luka Mitrovic a terminat cu +22 la eficiență datorită celor 13 puncte, 3 recuperări și 8 pase decisive. Pentru oaspeți s-a remarcat Filip Novotny, cu 18 puncte și 5 recuperări.

Pentru SCM Timișoara urmează un meci de campionat cu Dinamo București, iar apoi gruparea de pe Bega va disputa două meciuri în Alpe Adria Cup, cu Vienna și Ilirija.

*foto: Facebook/SCM Timișoara

2 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    uite cine secondeaza in Europa
    echipa campioana, felicitari sincere. Daca celelalte echipe romanesti au cam dezamagit, leii din Banat sunt in carti. Eu unul ma bucur si la....mai mare.

    cu 5 luni în urmă (07.11.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    hai timi
    hai ca se poate

    cu 5 luni în urmă (09.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!