Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara câștigă cu CSM Focșani în a doua semifinală a turneului pe care îl găzduiește

SCM Timișoara câștigă cu CSM Focșani în a doua semifinală a turneului pe care îl găzduiește

SCM Timișoara a câștigat a doua semifinală a turneului amical pe care îl găzduiește în acest final de săptămână și va întâlni în finală pe BC CSU Sibiu. Bănățenii s-au impus în duelul cu CSM Focșani cu scorul de 86-64, pe sferturi: 23-14, 26-13, 32-19, 5-18. Gazdele au condus și la 38 de puncte, dar nu au marcat în prima jumătate a ultimului sfert. Oaspeții au redus diferența grație unui run de 20 de puncte.

SCM Timișoara a început partida cu Komatina, Franklin, Abu Teir,Gorgemans și Pesakovic. CSM Focșani i-a trimis în primul 5 pe Smith, Popa, Petrișor, Cornelius și Simeunovic . Gazda SCM Timișoara a avut ca adversar singura echipă din a doua grupă valorică a LNBM care participă la acest turneu amical.

Oaspeții au deschis scorul, dar timișorenii au trecut în față cu două triple. A urmat prima reușită de la distanță a celor din Focșani, care s-au apropiat la un punct în mai multe rânduri. Timișorenii s-au desprins și la 11 lungimi, iar la prima pauză conduceau cu 23-14. Sfertul secund a avut o desfășurare asemănătoare și bănățenii au continuat să se distanțeze. La pauza mare tabela arăta 49-27.

După revenirea de la vestiare alb-violeții și-au mărit ecartul, iar la ultima pauză scorul a fost 81-46. Petricevic a trimis în teren și formule fără stranieri în sfertul patru. CSM Focșani a reușit un run de 20 de puncte prin care s-a apropiat la 81-63 după ce bănățenii nu au înscris mai mult de șase minute în sfertul patru. Tehnicianul alb-violeților și-a retrimis în teren jucătorii străini și Franklin a oprit seceta din atacul gazdelor cu o reușită de după semicerc. Scorul final a fost 86-64, iar timișorenii se califică în finala mare, în timp ce formația din Focșani va disputa finala mică.

Sherwood Brown a fost coșgheterul partidei cu 19 puncte, în double-double cu 10 recuperări. Pentru SCM Timișoara au mai înscris: Dragoste 12 puncte, Franklin 10 puncte (7 recuperări, 5 assist-uri), Pesakovic 8 puncte (6 pase decisive), Lazar 8 puncte, Komatina 8, Gorgemans 6 puncte (8 recuperări), Abu Teir 5 puncte, Popa 5 și Mirkovic 5 puncte. Au mai jucat Coconea și Penciu.

Akim Mitchell a fost cel mai bun marcator de la învinși, cu 15 puncte (plus 8 recuperări). Pentru CSM Focșani au mai înscris: Cornelius 13 puncte, Smith 12 puncte (7 recuperări), Olaru 9 puncte, Simeunovic 6 puncte (7 recuperări), Craig 5 puncte (8 recuperări), Antonescu 2 puncte și Petrișor 2. Au mai jucat Popa și Bratosin.

SCM Timișoara a profitat de greșelile adverse și a înscris 23 de puncte, față de doar 8 puncte după turnovers pentru oaspeți. Bănățenii au scuturat de 11 ori plasa de afară (din 38 de încercări), în timp ce CSM Focșani a avut 3 triple reușite din 17 încercate. 20-19 a fost la coșurile de două puncte, 13-17 la libere transformate și 45-39 la recuperări. Banca gazdelor a contribuit cu 49 de puncte, față de 31.

CSA Steaua București și CSM Focșani se întâlnesc în finala mică de la Cupa Timișoara, programată sâmbătă, de la ora 17:00. BC CSU Sibiu și SCM Timișoara vor juca finala mare, de la ora 19:30.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!