Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara câștigă în fața lui Dinamo și oprește seria negativă din campionat

SCM Timișoara câștigă în fața lui Dinamo și oprește seria negativă din campionat

Etapa cu numărul opt din Liga Națională de Baschet Masculin a debutat vineri, 10 noiembrie, cu trei partide, una dintre acestea având loc la Timișoara. Bănățenii au trecut cu 91-82 de Dinamo București într-un joc care a contat pentru Conferința A și au întrerupt astfel seria celor patru înfrângeri la rând în campionat.

Timișoara: Djordje Dimitrijevic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Adam Mirkovic

Dinamo: Cortez Edwards, Andrei Mandache, Andre Jones, Ștefan Grasu, Sean Evans

Ambele formații au marcat patru puncte în primele trei minute, iar Dinamo a revenit la conducere pentru câteva zeci de secunde cu reușita lui Edwards (4-6). S-a mers cap la cap ulterior și diferența a devenit de trei puncte în favoarea Timișoarei prin tripla lui Năsturescu la 13-10, în timp ce Mitrovic a dus ecartul la patru lungimi în urma liberelor precise. Evans a restabilit egalitatea cu un three-point play (18-18) și până la finalul primului sfert scorul a suferit mici modificări: 20-20.

Sfertul al doilea a găsit-o la conducere pe SCM Timișoara în mai multe rânduri și cu tripla lui Schipor s-a făcut 28-26, după care au urmat momentele mai eficiente ale lui Dinamo și Jones a scuturat plasa de la distanță la jumătatea parțialului. Scenariul din sfertul inaugural s-a repetat și jocul a rămas extrem de echilibrat, cu trei minute înaintea pauzei scorul fiind 36-38 și ecartul nu a devenit mai mare de patru puncte în perioada rămasă pe cronometru, 41-43.

Alb-violeții au revenit la conducere cu tripla lui Gajic din colțul terenului și Kesar a finalizat cu dunk în urma unei intercepții (48-45), iar avantajul Timișoarei s-a dublat apoi cu layup-ul lui Mitrovic de la 53-47. Dinamo a ratat oportunitatea egalării la jumătatea celui de-al treilea sfert, iar Mitrovic a răspuns cu încă o reușită de două puncte și Gajic a beneficiat de o liberă suplimentară pentru 60-52. Bănățenii s-au aflat în controlul acestui act și au mers la +19 cu un minut și jumătate pe cronometru, iar scorul a devenit 76-57 la finalul sfertului trei.

Opt puncte consecutive a înscris Dinamo în 120 de secunde și oaspeții au redus puțin din deficit (76-65), iar apoi Maticiuc a beneficiat de două libere și avansul Timișoarei a scăzut la 10 lungimi. Mitrovic a întrerupt perioada de secetă ofensivă a gazdelor la 78-66 și dinamoviștii au putut să vină la -7 peste puțin timp, după reușita lui Evans pe fade away. Timișoara a mers la peste 10 puncte în față cu reușitele lui Dimitrijevic și Mirkovic (89-74) și pe final nu a trăit cu emoții, astfel că s-a putut impune cu 91 la 82.

Nikola Gajic a contribuit cu 22 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive la victoria bănățenilor, următorii marcatori ai echipei lui Dragan Petricevic fiind Luka Mitrovic (15 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive) și Igor Kesar (14 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări, 5/8 din acțiune)

Andre Jones a răspuns cu 20 de puncte, 3 recuperări și 2 capace, iar Zarko Djuric și Cortez Edwards au avut câte 13 puncte, cu un plus la nivelul assist-urilor pentru american (9). Brandon Norfleet a debutat pentru Dinamo cu ocazia acestui joc.

Bănățenii (3-4) vor juca în Alpe Adria Cup, la Viena, în timp ce duelul din etapa a 9-a de la Târgu Jiu a fost reprogramat pentru luna ianuarie a anului 2024. Dinamo (3-5) va avea o rundă liberă în următorul weekend.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    singurul lucru bun
    este rezultatul,in rest acelasi joc,aceeasi aparare visatoare,aceleasi emotii chiar si la +19

    cu 5 luni în urmă (10.11.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    Ca si autohton sigur ai dreptate...
    .... dar important e și.... VALUL, așa că profitați!

    cu 5 luni în urmă (10.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!