Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara câștigă la Craiova în ultima deplasare din Top 10

SCM Timișoara câștigă la Craiova în ultima deplasare din Top 10

SCM Timișoara a reușit să obțină primul succes din deplasare în anul 2023, după ce 80-69 pe terenul celor de la SCM Universitatea Craiova miercuri seara (29.03) în cadrul etapei cu numărul 26 a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Craiova: Cortez Edwards, Topias Palmi, George Blaj-Voinescu, Milivoje Mijovic, Bogdan Țîbîrnă

Timișoara: Ilija Djokovic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Adam Mirkovic

Oltenii au început cu 8-2 și Djokovic oprea run-ul cu o încercare de două puncte la trei minute și jumătate de la startul partidei, după care la jumătatea sfertului inaugural se ajungea la o diferență de nouă lungimi prin tripla lui Edwards, 15-6. Timișorenii au prins o perioadă de mai bine de două puncte fără punct încasat, dar au tăiat doar puțin din handicap (15-10), primul sfert terminându-se cu 19-13 în favoarea Craiovei.

Strong înjumătățea diferența cu tripla lui de la 19-16, apoi se ajungea la +8 pentru gazde, ecart de la care Gajic reușea să reducă la 24-21 și ulterior la 26-25 la jumătatea acestui parțial, moment în care venea un time-out pentru olteni. Craiova a prins apoi o perioadă mai bună și se desprindea în premieră la 10 puncte cu două minute înaintea pauzei, 36-26, Mirkovic și Edwards fiind ultimii care punctau în prima repriză (39-29).

Craiova continua desprinderea și mergea la +12, de unde Lazar răspundea cu un dunk la 41-33 și la jumătatea sfertului trei ecartul era din nou de trei posesii, 47-40, după ce oltenii au condus și cu +14. Timișoara a reușit să egaleze situația la 49-49 printr-un layup semnat de Kesar și McClellan își ducea echipa pentru prima dată la conducere cu un minut rămas din sfertul cu numărul trei. Alb-albaștrii au întors cu o serie de aruncări libere și aveau 55-52 la finalul acestei perioade.

Palmi punea două posesii între, apoi urma un run de 6-0 pentru timișoreni care preluau din nou conducerea (57-58), Nikolic fiind precis de la linia liberelor pentru a readuce formația gazdă la conducere. Igor Kesar a scuturat de două ori plasa de la distanță și Timișoara mergea la 63-69 cu cinci minute rămase pe cronomentru, Craiova solicitând un time-out, Mirkovic și McClellan prelungind seria excelentă a oaspeților. Tripla lui Mirkovic a făcut 65-75 pentru alb-violeți cu două minute până la final, în cele din urmă Timișoara câștigând cu 69 la 80.

„Leii Băniei” (6-9 bilanț) vor juca pe 1 aprilie la Oradea în etapa a 27-a, tot în acea seară Timișoara (5-11) urmând să evolueze pe teren propriu în duelul cu Rapid București.

Igor Kesar s-a remarcat de la alb-violeți cu 25 de puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, următorii marcatori fiind Ilija Djokovic (14 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări) și Adam Mirkovic (13 puncte, 4/4 din acțiune, 4 recuperări).

Cortez Edwards (24 de puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive) și Milivoje Mijovic (15 puncte, 5 recuperări) au fost singurii în double figures de la SCM U Craiova.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!