Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara câștigă manșa tur a duelului cu Craiova la capătul unui meci foarte alert

SCM Timișoara câștigă manșa tur a duelului cu Craiova la capătul unui meci foarte alert

SCM Timișoara a câștigat manșa tur din sferturile de finală ale Cupei României contra celor de la SCM U Craiova, scor 97-87.

SCM Timișoara a început meciul în formula Strong, Mirkovic, Mocrițchi, Lilov și Alex Olah, în timp ce Craiova i-a avut în primul cinci pe Blaj Voinescu, Franklin, Qualls, Hawley și Țibîrnă.

Alex Olah a pus cinci puncte pentru Timișoara în începutul meciului, Mocrițchi a înscris și el o triplă și după reușita lui Mirkovic tabela de scor indica 16-10 pentru gazde. Michael Qualls și-a intrat în rol pentru Craiova, cu o triplă după un sidestep. Același Qualls și Robinson i-au adus pe olteni la conducere grație preciziei de la distanță, Alex Olah a marcat pentru 23-22, dar prima repriză s-a încheiat tot cu un coș de la distanță semnat de Qualls (23-25).

Michael Qualls a mai semnat un and-one spectaculos la începutul sfertului secund (23-29). A urmat un parțial de 11-3 al Timișoarei, cu Laci Lazar și Darrius Strong în prim plan (34-32). Wyatt a rupt seria Timișoarei, iar după un dunk al aceluiași Qualls, Craiova se ducea la 39-42. A egalat însă imediat tânărul Robert Schipor, iar Mirkovic a marcat pe contraatac pentru 45-42. La pauză Timișoara intra cu un avantaj de trei puncte, scor 49-46.

Aurelian Gavriloaia a deschis repriza secundă cu o triplă, dar Alex Olah a răspuns cu două reușite consecutive. Craiovenii nu s-au dat bătuți și au revenit la 3 puncte prin Robinson. În cele din urmă gazdele aveau un avantaj de șapte puncte după 30 de minute, scor 72-65, avându-l pe același Olah în prim-plan.

 

SCM Timișoara a făcut diferența contra Craiovei de la linia de 3 puncte

Bănățenii au deschis ultimul sfert cu cinci coșuri de 3 puncte și încă un dunk al lui Alex Olah, grație cărora și-au asigurat un avantaj de 15 puncte (89-74) cu care l-au forțat pe Kakiouzis să ceară time-out. Oltenii au revenit furios în meci, cu un run de 13-4. Ivan Lilov a înscris însă o triplă iar Vlahovic a stabilit scorul primei manșe la 97-87.

Darrius Strong a fost principalul marcator al meciului pentru timișoreni, cu 23 de puncte, la care a adăugat 6 pase decisive. Alex Olah a reușit un adevărat monster-game, cu 22 de puncte, 13 recuperări, 4 pase decisive și 3 capace, cu 10/13 din acțiune, pentru +35 eficiență. Ivan Lilov a înscris și el 13 puncte. Michael Qualls a marcat 27 de puncte, Khalif Wyatt a strâns 17 puncte, Josh Hawley 10 în timp ce Bogdan Țibîrnă a contribuit cu 9 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive.

Returul dintre cele două formații are loc miercuri, 29 decembrie, în Bănie.

*foto: facebook Leii din Banat

3 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    Dragane
    am avut 15 puncte(dupa un joc slab),ei se apara agresiv si tu nici macar fault nu poti scoate,mai mul pierzi de patru ori mingea
    doar norocul a facut sa ramanem la 10 pct.care oricum nu-s de ajuns pentru retur
    aici se vede ca nu ai progresat deloc in antrenoriat si ai ramas captiv anilor 90
    vorbeai intr-un interviu recent ca Timisoara nu are sport si ca: dar uiti ca la handbal sunt doar jucatori romani(90% tineri) doar Sadoveac si Fenici cu experienta,echipa de rugby a dominat aproape 10 ani campionatul si cupa,iar la fotbal nu ai ce sa comentezi deoarece nu sunt echipe SCM.
    asa ca vezi ce faci cu antrenoratul si cu jucatorii pe care-i aduci pentru ca rade lumea de ei in sala ca nu arunca la cos de frica sa nu rateze(Vlahovic)

    cu 2 ani în urmă (24.12.2021)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      10 puncte
      Cele 10 puncte sunt de mare folos in retur, Timișoara și Craiova sunt cam la fel de tari când vine vorba de valoarea lotului, in retur Timișoara pornește acum cu prima șansă la calificare. Și legat de faza cu Timișoara nu are sport, din păcate Timișoara este mult sub potențialul ei în sport, mare păcat că într-un oraș ca Timișoara primăria nu își dă interesul deloc, mai ales când vine vorba de fotbal unde a susținut câțiva ani o echipa cu care nu ținea nimeni și acum pare că noul primar nu considera o prioritate construcția unui nou stadion.

      cu 2 ani în urmă (24.12.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Iertat să-mi fie
    ... Dar poate să-mi explice cineva ce caută Vlahovic pe un teren de baschet?
    Eu unul nu pot să înțeleg cum selecționerul echipei României alege să folosească un astfel de jucător străin în detrimentul oricărui jucător român.
    Vlahovic are cea mai urâtă și ineficientă aruncare pe care o poți vedea în liga națională, nu mai are viteză de loc, nu se poate nici apăra, este cea mai grea piatră de moară pe teren. Faza din minutul 39, când craiovenii l-au lăsat 10 secunde fără om pe el la linia de 3, iar acesta a ezitat atât de mult, ca apoi să arunce lamentabil de afară, e definitorie pentru punctul la care se află acum cariera lui...
    Chiar nu pot să înțeleg ridicolul la care se expune el și antrenorul lui...

    cu 2 ani în urmă (24.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!