Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara câștigă pe sirenă și este ultima formație calificată în Top 10

SCM Timișoara câștigă pe sirenă și este ultima formație calificată în Top 10

SCM Timișoara s-a calificat într-o manieră dramatică în Top 10 din Liga Națională de Baschet Masculin, „Leii din Banat” impunându-se în ultima secundă a duelului de pe teren propriu contra lui CSM Galați, 79-77. Ilija Djokovic a înscris coșul victoriei și rezultatul o ajută pe Timișoara să continue lupta pentru playoff, iar Galațiul o să joace în grupa 11-18.

Timișoara: Ilija Djokovic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Igor Kesar, Laszlo Lazar

Galați: TJ Gibbs, Luka Mitrovic, Andrei Petică, Nedeljko Prijovic, Andrei Calenic

Bănățenii nu și-au ratat primele trei încercări din interiorul arcului de cerc și aveau 6-5, Petică punând două puncte cu sticla și Mitrovic găsea o bresă în defensiva Timișoarei pentru 6-9. O serie de cinci puncte la rând pentru alb-violeți aducea schimbarea pe tabelă, Kesar marcând la 11-9 și la panoul advers Mitrovic își împărțea liberele la jumătatea parțialului de debut, un coș de la distanță a lui Kesar forțând oaspeții să ceară time-out la 17-13. CSM Galați a replicat bine după acest moment și Petică își readucea echipa la conducere (17-18), scorul după 10 minute fiind favorabil vizitatorilor, 21-24.

Mekic a marcat pentru Timișoara după un duel unu la unu în debutul celui de-al doilea parțial, Mitrovic răspunzând cu un layup pe contraatac și Maticiuc egala situația cu o reușită de afară, 26-26. Echilibrul s-a menținut pe următoarele atacuri, CSM Galați reușind să se ducă la două posesii în față la jumătatea parțialului, 31-37, după triplele lui Ciotlăuș și Calenic, venind în acel moment un time-out pentru „Leii din Banat”. Djokovic a oprit o perioadă de trei minute fără punct marcat pentru Timișoara, Mirkovic reducând handicapul la 35-37, la pauză scorul fiind egal, 40-40, după ce Gajic a înscris de la distanță și Mitrovic rata ultima încercare a Galațiului.

Coșurile lui Petică și Mekic au deschis partea a doua, CSM Galați revenind la conducere cu libera lui Mitrovic pe un tehnic încasat de Djokovic (45-46), tot Mitrovic fiind cel care a adus următoarele puncte pentru oaspeți. Mekic tăia handicapul la unul minim și Timișoara avea atacul pentru a conduce din nou, dar Mirkovic a irosit o triplă și la celălalt panou Armuș ajungea la linia de fault, unde își rata încercările, iar la jumătatea parțialului SCM Timișoara ajungea să conducă cu 49 la 48. Bănățenii au prins un run de 10-0 care s-a oprit cu reușitele lui Calenic și Prijovic, iar Gibbs scutura plasa pentru 55-56 cu două minute rămase pe cronometru din cel de-al treilea sfert. Gajic o ajuta pe Timișoara să conducă după acest sfert cu 61-59, Mitrovic ratând o încercare din spatele arcului de cerc aproape pe sirenă.

Echipele au mers cap la cap în debutul parțialului cu numărul patru, după două minute scorul fiind egal (63-63), Armuș ratând din nou la linia liberelor pentru CSM Galați, Năsturescu punctând pentru Timișoara cu un coș de trei puncte. Prijovic a egalat pentru puțin timp, Kesar transformându-și aruncările de la linia de fault pentru 70-68, diferența devenind apoi de două posesii cu puțin peste patru minute rămase pe cronometru. Dunărenii au marcat șase puncte la rând în decurs de două minute (72-74), Mitrovic având un coș de la distanță prin care ecartul devenea de +5, Kesar putând să răspundă aproape imediat, tot el egalând cu 42 de secunde până la final (77-77). Finalul avea să fie unul dramatic, Djokovic marcând coșul victoriei pentru Timișoara, 79-77, rezultat cu care bănățenii ajung în Top 10 și CSM Galați va juca în grupa 11-18.

Igor Kesar a fost liderul pe lista marcatorilor pentru învingători cu 22 de puncte și 4 recuperări, Ilija Djokovic urmându-l cu 12 puncte și 11 assist-uri, iar Nikola Gajic (11 puncte, 9 recuperări) și Adem Mekic (10 puncte) au fost și ei în double figures.

Luka Mitrovic (19 puncte, 5 pase decisive), Andrei Petică (11 puncte, 3/4 de trei) și Andrei Calenic (10 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive) au fost cei mai buni marcatori de la CSM Galați.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    La sectiunea Clasament LNBM
    figureaza Galatiul pe locul 3 si Voluntari pe locul 6. Sunt 4 echipe cu 9-7 biulant. In articol scrie ca : "iar Galațiul o să joace în grupa 11-18". Care este pina la urma adevarul ?

    cu 1 an în urmă (28.01.2023) Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    rusine
    nici nu stiu ce sa zic,stau si ma mir ca prostu de bucuria de la sfarsitul meciului
    am ramas fara cuvinte,sper sa vad demisii de onoare dupa meciul asta
    sunt atat de suparat incat prefer sa nu mai zic nimic

    cu 1 an în urmă (28.01.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    clasament
    Clasamentul e :
    3. Dinamo (are 2-0 cu Galati si Ct)
    4. Voluntari (are 1-1 cu toate 3)
    5. Constanta (la egalitate cu Galati, castiga datorita cosaverajului direct)
    .......
    6. Galati
    Pt ca se anuleaza meciurile cu echipele de pe 6-9, "castigatoarele" sunt Dinamo si Voluntari (+3 pct), Constanta si TM (+1 Pct)

    cu 1 an în urmă (28.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!