Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara câștigă pe terenul Stelei și continuă șirul victoriilor

SCM Timișoara câștigă pe terenul Stelei și continuă șirul victoriilor

SCM OHMA Timișoara a câștigat la București duelul cu CSA Steaua, scor 79-74 miercuri seara (23.03), în meciul care a închis ziua din Liga Națională de Baschet Masculin, în etapa cu numărul 25.

Steaua a început cu un prim 5 alcătuit din Jackson, Mandisodza, Vragovic, Cvetinovic și Carter, Timișoara replicând cu Talton, Gajic, Mocrițchi, Komatina și Olah.

Primele patru puncte în cele două tabere au venit din mâinile lui Carter și Olah, apoi Mocrițchi respectiv Vragovic au menținut egalitatea (6-6), după care bănățenii au înscris de două ori de la distanță și Gajic mărea diferența la două posesii, 12-8. Timpul de odihnă solicitat de Steaua n-a oprit pe moment seria vizitatorilor, Gajic fiind din nou precis de afară (15-8), reușită la care a răspuns la fel Cvetinovic, reușita lui Olah fiind bună pentru 17-11. Un singur coș din acțiune s-a marcat în ultimele trei minute ale sfertului inagural, din partea lui Mirkovic, și Leii din Banat aveau 19-11.

Steliștii au încheiat o perioadă de aproape patru minute fără reușită prin liberele lui Carter și scorul devenea 20-14, apoi Lazar și Mirkovic au răspuns pentru a duce Timișoara la 24-14, iar după tripla lui Strong steliștii cereau time-out la +13 pentru trupa de pe Bega. Carter a punctat pentru Steaua în următoarele momente, Timișoara ducându-se la 32-16 între timp, apoi „militarii” putând să taie din handicap (32-22) la jumătatea sfertului al doilea. Bucureștenii au redus până la 34-28, Gajic scuturând plasa de la distanță pe următorul atac al alb-violeților, dar Steaua a continuat să se apropie (37-33). Talton a adus ultimele șapte puncte ale oaspeților în prima repriză și la pauză Timișoara conducea cu 44-37.

Bănățenii aruncau mai bine din acțiune până la pauză (56%), cu 7/14 de la distanță, capitol la care Steaua a suferit în primele 20 de minute. Lupta la recuperări era controlată de timișoreni, 23-14, iar la punctele din căciulă steliștii stăteau mai bine, 22-16. Doi steliști erau în double digits deja, iar la Timișoara în acest capitol se încadra Olah.

Vragovic a redus diferența la patru puncte în favoarea bănățenilor cu aruncarea bună de la distanță, apoi Lilov a dublat ecartul (50-42) și Strong și-a trecut în cont cea de-a treia încercare precisă de afară, timișorenii menținându-se la trei posesii în față, 53-45. Steaua a prins o serie de șapte puncte la rând în următoarele două minute și după coșul lui Vragovic din spatele arcului de cerc era un time-out cerut de antrenorul timișorenilor, la 53-52. Roș-albaștrii au egalat pentru câteva secunde situația (55-55), Timișoara având avantajul apoi, cel mult cu +3 și sfertul trei s-a terminat cu vizitatorii la conducere, 62-59.

Olah și Talton au crescut ecartul la cinci puncte, 66-61, dunk-ul lui Cvetinovic fiind urmat apoi de tripla lui Olah și SCM Timișoara mergea la 69-63. Gazdele au putut reduce din handicap până la 69-67, apoi tabela a înghețat timp de mai multe atacuri la 74-69 pentru bănățeni, în cele din urmă Talton a beneficiat de o aruncare suplimentară, ratată, și era 76-69 cu două minute și jumătate rămase. Olah a înscris de la distanță și diferența devenea una formată din două cifre, în cele din urmă steliștii putând să reducă până la 79-74, scor cu care a câștigat Timișoara.

„Leii din Banat” își îmbunătățesc bilanțul și ajung la 14-8 în campionat, iar CSA Steaua coboară la 11-14. Steliștii urmează să se deplaseze la Craiova, iar Timișoara o să primească vizita Galațiului.

Alexandru Olah a bifat un career-high în LNBM cu ocazia acestei partide, adunând 23 de puncte alături de 6 recuperări, internaționalul român fiind urmat de Darrion Strong (15 puncte, 3/4 de la distanță, 5 pase decisive, 4 recuperări). De la Steaua principalii marcatori au fost Terrell Carter (19 puncte, 9 recuperări) și Davor Konjevic (18 puncte, 9 pase decisive, 7 recuperări).

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!