Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara continuă parcursul perfect în Alpe Adria Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.10.2022

SCM Timișoara continuă parcursul perfect în Alpe Adria Cup

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara a bifat un nou succes categoric în Alpe Adria Cup și are un bilanț de 3-0 în competiție. Leii din Banat au trecut de Spisski Rytieri cu scorul de 106-72, la capătul unui joc în care au marcat de 19 ori de la distanță.

SCM Timișoara: Ilija Djokovic, Nikola Gajic, Robert Schipor, Adam Mirkovic, Igor Kesar

Spisski Rytieri: Isaiah Washington, Dalibor Hlivak, Vlatko Granic, Tomas Mrvis, Adam Antoni

Bănățenii au început curajos partida, iar Schipor a marcat de la distanță la primele două posesii ofensive ale echipei. Slovacii au răspuns prin reușitele din interior ale lui Hlivak și Washington, care restabileau egalitatea. Alb-violeții și-au continuat recitalul de trei puncte prin Djokovic, dar Hlivak a confirmat debutul bun și a egalat printr-un and-one. Oaspeții au trecut pentru prima oară la conducere prin Antoni (9-11), înaintea altor trei triple reușite de Djokovic, Kesar și Mirkovic. Ultimii doi au reușit să înscrie apoi și din interior și să stabilească scorul după 10 minute: 29-23.

Antrenorul lui Spisski Rytieri a cerut timeout după reușitele lui Markovic și Lazăr care duceau avantajul gazdelor în double-digits (33-23). Elevii săi au reacționat bine, iar după tripla lui Mcglynn, deficitul era de doar șase puncte. Petrescu a oprit momentul bun al oaspeților, iar Gajic l-a urmat cu două coșuri de afară, iar scorul devenea 41-29. Mcclellan a bifat a noua reușită de la distanță a bănățenilor. Au urmat și Petrescu și Gajic la acest festival al triplelor, iar la pauza mare, avansul timișorenilor era 61-34, stabilit de un and-one al lui Sokolovskyi.

A doua jumătate a debutat cu un coș de la semi-distanță al lui Antoni. Timișorenii nu și-au pierdut mâna de la distanță, iar Năsturescu a replicat cu un coș de trei puncte. Petrescu a dus diferența la 29 de puncte cu un layup. Hlivak și Washington au reușit să înscrie de două ori din interior, dar triplele lui Năsturescu, Gajic și Mcclellan au dus avansul la 32 de puncte (74-42). Înainte ultimului sfert, SCM Timișoara conducea cu 86-55, după două reușite ale tânărului Roland Stanciu.

Același Stanciu a deschis și ultimul parțial cu un coș de trei puncte. Mcglynn și Granic au redus diferența pentru oaspeți, înaintea unui and-one reușit de Laszlo Lazar. Elevii lui Dragan Petricevic au atins suta de puncte marcate prin reușita în tranziție a lui Mcclellan. În cele din urmă, scorul final a fost 106-72, iar SCM Timișoara obține a treia victorie din tot atâtea meciuri în Alpe Adria Cup.

Următoarea partide din Alpe Adria Cup pentru Leii din Banat va avea loc pe 23 noiembrie, tot împotriva celor de la Spisski Rytieri, dar în deplasare de această dată. În campionat, urmează o confruntare cu CSM Oradea.

*foto: Facebook/SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!