Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara controlează sfertul decisiv și trece de Laguna Sharks

SCM Timișoara controlează sfertul decisiv și trece de Laguna Sharks

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara a recuperat un deficit de 14 puncte în fața Lagunei Sharks București și a obținut un succes muncit în etapa a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Bănățenii s-au impus cu 70-59 pe teren propriu, conducând exclusiv în ultimul sfert al întâlnirii.

Timișoara: Ilija Djokovic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Laszlo Lazar, Igor Kesar

Laguna: Trevor Blondin, Radu Paliciuc, Wilhelm Brosser, Raheem Johnson, Aleksandre Phevadze

„Rechinii” au avut un început excelent de meci și conduceau cu 0-7 după două minute și jumătate, Kesar fiind cel care a înscris primele puncte ale gazdelor cu un dunk, dar Johnson replica din căciulă și diferența rămânea de trei posesii. Gajic a fost următorul marcator pentru alb-violeți după Kesar (7-11) și ecartul se reducea la un singur punct la jumătatea sfertului de debut, Johnson fiind precis din nou din căciulă și pe atacul următor Năsturescu puncta de la distanță, 13-15. Stoian și Paliciuc înscriau pentru Laguna și măreau ecartul (13-20), la finalul primelor 10 minute nou-promovata fiind în avantaj, 18-22.

Odagiu punea șase puncte între, diferență pe care a înjumătățit-o Gajic de la libere (21-24), Laguna ajungând apoi la +7 în față cu coșul lui Phevadze de la 21-28. Timișoara a ratat o opotunitate pe un atac rapid prin care pune să taie handicapul la unul minim, apoi McClellan beneficia de două aruncări libere pentru un antisportiv încasat de Blondin, Năsturescu egalând situația la 28-28. Laguna Sharks reușea un nou moment de ușoară desprindere și după tripla lui Blondin venea un time-out (28-33), scorul pauzei fiind 28-39 în dreptul bucureștenilor.

Run-ul Lagunei ajungea la 14-0 și Djokovic era cel care putea să oprească momentele excelente pentru oaspeți cu două încercări bune de la distanță (35-42), „rechinii” punând apoi iar un avantaj format din două cifre la 35-48. Djokovic și McClellan scuturau plasa și Timișoara reducea puțin pentru 41-50, apoi Gajic înscria și el de la distanță și ecartul era de șapte puncte, spre finalul sfertului trei gazdele apropiindu-se la 50-54. Timișoara a ratat multiple ocazii să egaleze și Laguna Sharks avea 54-56 la finalul sfertului trei, scor stabilit de a treia triplă a lui Kesar.

Aproape două minute au trecut din parțialul patru până la prima reușită, McClellan ajutând Timișoara să preia conducerea și Kesar ajungea la linia de fault și gazdele aveau 58-56. Gajic era precis de la distanță și punea cinci puncte între, la 61-56 venind un time-out pentru bucureșteni, Laguna Sharks fiind fără punct marcat în acest parțial final. Djokovic a modificat situația de pe tabelă pentru 65-56 și cu tripla lui Gajic se mergea la +12, în cele din urmă SCM Timișoara câștigând cu 70 la 59.

Bănățenii (8-2 bilanț) o să încheie anul 2022 cu o deplasare la Oradea, iar pentru Laguna Sharks (0-10) urmează un duel în campionat cu Dinamo, respectiv grupa din Cupa României contra Craiovei și Constanței.

Ilija Djokovic a adunat 17 puncte, 8 pase decisive și 3 intercepții, ceilalți în double figures de la gazde fiind Nikola Gajic (16 puncte, 9 recuperări), Eric McClellan și Igor Kesar (ambii cu 14 puncte).

Trevor Blondin a replicat cu 17 puncte și 4 recuperări, urmat de Radu Paliciuc (14 puncte, 7 recuperări, 2 intercepții, 2 capace) și Raheem Johnson (12 puncte, 11 recuperări). Laguna a pierdut 27 de posesii în acest meci.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!