Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara o învinge pe CSO Voluntari în Sala Transilvania

SCM Timișoara o învinge pe CSO Voluntari în Sala Transilvania

Marți, 10 noiembrie, SCM Timișoara și CSO Voluntari au dat startul grupei C de calificare la Final 8-ul Cupei României. Partida a avut loc în Sala Transilvania din Sibiu și s-a încheiat cu scorul de 87 la 85 pentru SCM Timișoara.

Dragan Petricevic a început acest duel cu o formație alcătuită din Cristian Mocrițchi, Adam Mirkovic, Laszlo Lazăr, Sherwood Brown și Igor Mijajlovic, în timp ce Sasha Ocokoljic i-a trimis în teren pe Marcu Badiu, Anthony Hickey, Vlad Moldoveanu, Devoe Joseph și Dejan Borovnjak.

Trupa din Voluntari a avut un start excelent, reușind să se distanțeze la 9-0 după două greșeli ale adversarilor. Alb-albaștrii au continuat să controleze actul inaugural, au marcat încă patru coșuri de trei puncte și, după patru minute, conduceau cu 20 la 9. A urmat revenirea bănățenilor, grație unor faze reușite de Brown, Mijajlovic și Mirkovic. În cele din urmă, primul sfert s-a încheiat cu scorul de 28-19 pentru CSO Voluntari.

În prima jumătate a perioadei secunde, elevii lui Petricevic au profitat de jocul neatent al rezervelor lui Ocokoljic și au redus tot mai mult din diferență. Adversarii nu au mai găsit coșul așa de ușor și Norbert Kelemen i-a adus pentru prima oară pe timișoreni în avantaj: 33-32. Din acel moment, confruntarea a devenit mult mai echilibrată, astfel că la pauză diferența era de un singur punct în favoarea lui CSO Voluntari: 47-48.

După revenirea de la vestiare, Hickey, Lee și Moldoveanu s-au remarcat în ofensivă, reușind să își depășească cu ușurință adversarii, iar CSO Voluntari s-a distanțat la 12 puncte: 61-49. Bănățenii au jucat și ei bine în atac, însă în apărare nu au găsit soluții pentru jucătorii ilfoveni. Prin urmare, CSO Voluntari a început actul decisiv cu un avantaj de zece puncte: 64-74.

„Oaspeții” au marcat două triple în primul minut al sfertului patru, însă „gazdele” au înscris și ei foarte rapid cinci puncte, astfel că Ocokoljic s-a văzut nevoit să ceară un timp de odihnă. Acesta nu a avut niciun efect, iar timișorenii au reușit încă zece puncte prin care au restabilit echilibrul pe tabelă: 79-80. După două minute fără coș marcat, SCM Timișoara a spart gheața cu două coșuri de la mare distanță și a dus scorul la 85-80. Pe final, jocul a fost foarte tensionat, ambele tabere luptând din răsputeri pentru a-și asigura victoria. În cele din urmă, SCM Timișoara s-a impus cu 87 la 85, obținând primul succes de la turneul de calificare.

Cei mai buni jucători ai învingătoarei au fost Sherwood Brown (24 de puncte, 15 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții), Igor Mijajlovic (17 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive), Nikola Gajic (13 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive) și Mirel Dragoste (11 puncte, 4 pase decisive, o recuperare).

De partea cealaltă, s-au remarcat Anthony Hickey (22 de puncte, 8 pase decisive, 2 recuperări, 2 intercepții, un capac), Devoe Joseph (18 puncte, 2 intercepții, o recuperare, o pasă decisivă) și Vlad Moldoveanu (14 puncte, 7 recuperări, o pasă decisivă).

Pentru CSO Voluntari urmează derby-ul cu BC CSU Sibiu (11 noiembrie, ora 19:30), în timp ce SCM Timișoara se va duela cu CSM Târgu-Jiu (11 noiembrie, ora 16:00).

*foto: Facebook – Baschet SCM Timișoara – pagina oficială

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!