Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara deschide Grupa Roșie, într-un duel cu CSM CSU Oradea

SCM Timișoara deschide Grupa Roșie, într-un duel cu CSM CSU Oradea

SCM Timișoara primește sâmbătă vizita celor de la CSM CSU Oradea, în primul meci din Grupa Roșie, faza a doua a sezonului regulat din LNBM.

Bănățenii vor căuta prima victorie în 2020, după ce au început noul an cu patru înfrângeri consecutive. Una dintre înfrângerile Timișoarei a venit tocmai la cheremul celor de la CSM CSU Oradea, o înfrângere foarte dură pe 11 ianuarie, scor 52-90, la Sala Toni Alexe.

În ultima rundă timișorenii au avut o prestație ceva mai solidă și a chinuit CSU Sibiu, pierzând în cele din urmă la patru puncte, scor 80-84.

SCM Timișoara începe Top 6 cu un palmares de 5 victorii și 9 înfrângeri. Cei mai buni marcatori ai echipei lui Dragan Petricevic sunt americanii Troy Franklin (18,6 puncte, 5,5 pase decisive) și Sherwood Brown (13,6 puncte, 7,1 recuperări), în timp ce tânărul Bogdan Popa a reușit să aibă prestații tot mai bune în ultimele meciuri, ajungând la o medie de 6,7 puncte și 3 recuperări pe partidă în 16:46 minute.

De partea cealaltă, CSM CSU Oradea vine în formă maximă la Timișoara. Bihorenii s-au impus în această săptămână în duelul cu U-BT Cluj din FIBA Europe Cup, scor 80-75. Cât despre competițiile interne, Oradea are un record de 13 victorii consecutive în LNBM și Cupa României. Ultima înfrângere a bihorenilor datează din 26 octombrie, un 82-89 pe terenul lui U-BT Cluj.

Campioana en-titre a României este dotată cu numeroase opțiuni în ofensivă și punctează și la capitolul români, atât datorită naturalizaților Kris Richard și Giordan Watson, cât și prin veteranul Cătălin Baciu. În schimb, după accidentarea lui Bobe Nicolescu, orădenii se vor baza pentru regula U23 pe Tudor Fometescu și Edward Petrescu.

Cel mai bun marcator al Oradiei în LNBM este Kris Richard, cu 14,1 puncte, în timp ce Giordan Watson are 12,4 puncte și 3,9 pase decisive.

CSM CSU Oradea a terminat prima fază a sezonului pe primul loc și va lua startul în Grupa Roșie cu un palmares de 12-2.

Partida dintre SCM Timișoara și CSM CSU Oradea va fi arbitrată de Ciprian Stoica, Dragoș Nicolae și Sorin Drugău, în timp ce comisar va fi Mircea Martiș.

Partida se joacă sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 17:00. Meciul este transmis în direct pe Digi Sport 3.

*foto: Roby Boros

---

CONCURS❗️Punem la bătaie trei tricouri polo Baschet.ro made by ANDU👕

▶️Ce trebuie să faceți?

🔹Accesați avancronica oricăreia dintre cele trei partide pe care le vom putea urmări în debutul Grupei Roșii🔴 și spuneți-ne, într-un comentariu lăsat pe Baschet.ro, la aceste articole, pe cine mizați în duelul respectiv și un argument pentru răspunsul dumneavoastră🗣Vor fi luate în considerare toate comentariile lăsate pe site până la ora de start a partidei! ⏳

🔹Fiecare dintre cele 3️⃣ dueluri ale acestei etape va avea un câștigător. În cazul mai multor răspunsuri corecte, acesta va fi selectat prin tragere la sorți❗️

🔹Aici puteți accesa primele două avancronici ale etapei, ambele partide având loc sâmbătă:

https://baschet.ro/…/u-bt-cluj-napoca-doreste-a-treia-victo…

https://baschet.ro/…/scm-timisoara-deschide-grupa-rosie-int…

Așteptăm cu nerăbdare toate comentariile voastre și mult succes tuturor!⌨️Fie ca cel mai bun să câștige, atât în teren, cât și în afara lui!

15 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș Novak Csaba :

    Concurs
    Timisoara - Oradea: cum sa vazut in aproape toate meciurile din sezonul regulat, baietii lui Achim joaca cel mai serioas, nu conteaza avantajul merg inainte si marcheaza cat pot,asa o sa fie si maine victorie clara a oaspetilor la peste 7 puncte diferenta avand cota 1.87

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • DariusDronca :

    Pronostic
    Timisoara - Oradea - invinge Oradea
    Cred ca diferenta de valoare isi va spune cuvantul, desi sunt timisorean.

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Lusi :

    Concurs
    Câștigă Oradea. Echipa CSM CSU Oradea si-a demonstrat in ultimele meciuri valoarea.

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea danicret :

    Concurs
    Castiga CSM CSU Oradea, net favoriti la toate capitolele.

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    pronostic
    Castiga Timisoara. Chiar daca Oradea e net superioara si au prima sansa, ultimele evolutii au generat o stare de multumire de care ar putea profita timisorenii

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • Cosovic :

    Oradea
    Castiga Oradea, motivata fiind de ultima serie de victorii + forma de moment.

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Oradea va câștiga fără prea mari probleme, în primul rand datorită unei rotații mai bune și valorilor individuale ale jucatorilor. Singura teamă ar fi oarecum legată de oboseala acumulata de după meciul cu UBT.

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • Jipa George :

    Pronostic
    Victorie Oradea. Diferență mare de valoare între cele doua echipe.

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • adrian20009 :

    Concurs
    Va castiga Oradea, chiar daca timisorenii vor lupta, oradenii au echipa mai puternica.

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea georgepelak :

    Concurs
    Câștigă Oradea, deoarece avem o forma excelenta si, cu toate ca vom juca fără Valeika, sunt sigur ca ceilalti oameni mari isi vor face treaba. De asemenea, avem o rotație mai lungă decat timișorenii, ceea ce își va spune cuvântul.

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ardeleanul 21 :

    Concurs
    Timisoara-Oradea - Bănățenii vor incerca să șteargă rușinea din meciul de la Oradea, sunt mai fresh decât orădenii și dacă prind o zi de 3 buna sunt șanse să câștige meciul. Troy oricând poate deveni noul Jovanovic pentru Timișoara

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • CSA Steaua București Peiu Daniel Florentin :

    Concurs
    Victoria recenta din Europe Cup impotriva Clujului si dorinta de a termina Top 6 pe locul 1 care le va da adversari facili in primele tururi de play-off ii vor motiva pe baietii de la Oradea sa castige acest meci.
    Pronostic : CSM CSU Oradea

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Ce poate face un concurs bine țintit...
    Oradea fără discuție.
    Valoare mult mai mare, rotație lungă, chiar și fără Valeika. Timișoara stă doar în 2 jucători, nu pot emite pretenții.

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • ioana m :

    Castiga Oradea
    Castiga Oradea pentru ca sunt cei mai buni, pentru ca sunt uniti si seriosi, pentru ca au un antrenor de 5 stele si pentru ca sunt oradeanca!

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde
  • SCM Timișoara Sandu Ion Catalin :

    Concurs
    Buna ziua! Desi as vrea ca Timisoara sa castige, Oradea porneste cu prima sansa in confruntarea gazduita de Sala Olimpia (Constantin Jude) din capitala Banatului. Forma aratata de "Leii rosii" in ultimele dispute interne, atat in LNMB, cat si in Cupa Romaniei, precum si in partida din FIBA Europe Cup castigata impotriva celor de la U-BT Cluj, le confera oradenilor statutul de principali favoriti. De cealalta parte, "Leii din Banat", desi practica un joc spectaculos, in special prin evolutiile celor doi americani (Troy Franklin si Sherwood Brown), alaturi de care ii putem adauga si pe Bogdan Popa, in evidenta crestere de forma, dar si pe capitanul Nikola Pesakovic, si chiar pe Milos Komatina si pe Mirel Dragoste, din punctul meu de vedere, banatenii sunt in acest sezon complet dependenti de forma sportiva si rezistenta fizica a jucatorilor americani mai sus amintiti; diferenta de valoare dintre acestia si restul echipei fiind evidenta. In acest sens, drept marturie stau si ultimele meciuri din LNMB desfasurate la Timisoara in care vizitatoare au fost echipele din Top 3 (Oradea, Cluj, Sibiu); in care, in fiecare joc, Timisoara a condus in primele 2 sferturi, cand evolutiile celor doi americani au excelat, cu un plus pentru Troy Franklin, dar, spre final, balanta s-a inclinat in favoarea oaspetilor. Un scenariu asemanator prevad si pentru acesta seara, cu o prima repriza buna a Timiosarei, dar cu o revenire in partea a doua a echipei din Oradea, care va si castiga pe final, cu diferenta de peste 5 puncte.

    cu 4 ani în urmă (25.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!