Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara încearcă să obțină pe teren propriu calificarea în Final Four-ul Alpe Adria Cup

SCM Timișoara încearcă să obțină pe teren propriu calificarea în Final Four-ul Alpe Adria Cup

SCM Timișoara se pregătește pentru returul cu MKS Dabrowa Gornicza din sferturile Alpe Adria Cup, miza fiind un loc în Final Four-ul întrecerii. Meciul are loc miercuri, 8 februarie, și polonezii pornesc cu un avantaj de șapte puncte prin prisma rezultatului din tur.

Dabrowa Gornicza a reușit să se impună cu 93 la 86 pe 25 ianuarie, polonezii având și un avantaj de 24 de puncte la începutul parțialul decisiv. Din acel moment Timișoara a prins un run de 30-11 și ecartul era de două posesii, oponenții punând șapte puncte între la final.

Statistic, bănățenii au stat mai bine la procentajele din spatele arcului de cerc (43-41%), dar au fost sub oponenți la încercările bune de două puncte și la cele de la libere. Diferența a fost vizibilă în cazul assist-urilor, detaliu la care Dabrowa Gornicza a adunat 23, iar Timișoara 16. Trei jucători au marcat minim 20 de puncte, de la polonezi fiind vorba despre Martin Krampelj (20), iar de la Timișoara s-au evidențiat Ilija Djokovic (26) și Igor Kesar (21).

Aceste două formații au avut ofensivele cele mai bune în prima manșă a sferturilor, niciuna dintre celelalte implicate nereușind să marcheze măcar 80 de puncte. Timișoara a fost sub mediile obișnuite în Alpe Adria Cup cu ocazia acelui joc din Polonia.

Câte două partide au avut ambele de la meciul tur, „Leii din Banat” adunând o victorie cu CSM Galați în finalul fazei inaugurale a Ligii Naționale (79-77), apoi un eșec categoric la Sibiu (63-95) în debutul din Top 10. Dabrowa Gornicza și-a pierdut ambele partide din prima ligă poloneză, mai întâi cu 74 la 84 în fieful lui Gdynia, apoi cu 88-100 acasă cu Ostrow Wielkopolski. Eșecul de la Gdynia a fost primul după o serie de cinci victorii la rând departe de casă pentru Dabrowa Gornicza indiferent de întrecere.

Indiferent de câștigătoarea acestei serii, în Alpe Adria Cup o să fie un nume nou prezent în Final Four. Timișoara poate să devină prima echipă din România care ajunge în această fază, în vreme ce polonezii ar urma-o pe GTK Gliwice drept a doua formație din Energa Basket Liga care poate juca în continuare pentru cucerirea trofeului.

Duelul de la Timișoara va avea loc miercuri seara, 8 februarie, de la ora 18.30 și o să fie disponibil pe canalul de YouTube al Alpe Adria Cup.

*foto: Facebook MKS Dabrowa Gornicza

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!