Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara începe cu dreptul noul sezon din Alpe Adria Cup

SCM Timișoara începe cu dreptul noul sezon din Alpe Adria Cup

Debutul în grupa B din Alpe Adria Cup i-a adus lui SCM Timișoara un meci pe teren propriu cu KK Dubrava în cursul serii de miercuri, 18 octombrie. Bănățenii au început cu dreptul aventura în competiția aceasta în urma victoriei cu 87 la 69.

Timișoara: Tyreek Scott-Grayson, Luka Mitrovic, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Adam Mirkovic

Dubrava: Mateo Vidovic, Stellan Rajaofera, Andrej Matic, Kenan Karahodzic, Toni Rocak

După un început cu 0-4 pentru croați, Timișoara a răspuns cu șapte puncte consecutive și în urma triplei lui Gajic a reușit să-și formeze un avans de +7, scor 12-5. Diferența a devenit una formată din două cifre cu noi aruncări precisă de afară, prin Mirkovic și Foreman (18-5), iar pe finalul sfertului de debut tabela a indicat 22-10.

Bănățenii au ajuns la +15 în decurs de câteva atacuri, layup-ul lui Mitrovic fiind precis pentru 29-14, după care același sârb a restabilit diferența la jumătatea sfertului doi. Rocak, Vidovic și Kos au dus-o pe Dubrava la pragul celor 25 de puncte marcate în următoarele minute, iar cu tripla lui Kuzmanovic s-a ajuns la 41-31. Perioada rămasă din prima repriză a găsit-o pe SCM Timișoara la cel mult +15, iar la pauză s-a intrat cu 46-33 pe tabelă.

La nici trei minute de la startul reprizei secunde a venit un time-out din partea lui Dragan Petricevic, după ce Dubrava a redus din handicap la nouă lungimi, 51-42, iar momentul nu a oprit perioada mai eficientă a croaților. Arnold a tăiat din deficit pentru 51-47 la jumătatea sfertului trei, după care au urmat aruncări precise de afară în ambele tabere și Gajic a făcut +6 pentru Timișoara. După ce scorul a înghețat preț de câteva atacuri la 56-50, alb-violeții și-au dublat avantajul în scurt timp, iar pe finalul parțialului au reușit să conducă cu 70-55.

Diferența din două cifre s-a menținut în minutele care au deschis sfertul patru, iar KK Dubrava a avut câteva momente în care a încercat să se apropie la sub 10 puncte (75-65). Timișoara a refăcut avansul de +15 cu tripla lui Scott-Grayson, cel care înainte a înscris și din interiorul arcului de cerc, după care Gajic a schimbat scorul la 83-67, cu trei minute înainte de final. Perioada rămasă pe cronometru a dus formația în alb-violet la cel mult +20 și scorul final a fost 87-69.

Luka Mitrovic a terminat cu 15 puncte, 6 pase decisive și 7 mingi pierdute, Tyreek Scott-Grayson a contribuit cu 14 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții, iar Nikola Gajic a adunat 13 puncte, 3 intercepții, 2 recuperări și 3/7 din spatele arcului de cerc.

Toni Rocak a răspuns cu un double-double format din 22 de puncte și 11 recuperări, iar Wayne Arnold a fost celălalt jucător de la Dubrava în double digits, cu cele 19 puncte și 2 recuperări alături de 3/7 de la distanță.

Următorul meci pentru SCM Timișoara în grupa B din Alpe Adria Cup va avea loc tot acasă, pe 25 octombrie, în fața lui BK Redstone Olomoucko. Până atunci însă, bănățenii vor juca la finalul acestei săptămâni în Liga Națională, urmând să primească vizita Rapidului.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!