Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara încheie sezonul pe poziția a 13-a

SCM Timișoara încheie sezonul pe poziția a 13-a

SCM Timișoara a încheiat sezonul 2023/2024 al Ligii Naționale de Baschet Masculin pe locul 13, după ce a terminat în minim de meciuri seria cu CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea. Bănățenii au câștigat cu 87-79 pe teren propriu în cursul serii de marți, 7 mai.

Timișoara: Luka Mitrovic, Robert Schipor, Nikola Gajic, Adam Mirkovic, Edward Petrescu

Vâlcea: George Alexandru Vlad, Radu Vîrnă, Zoran Paunovic, Modibo Diaby, Nicolae Ciucă

După un început promițător de meci, cele două formații au întâmpinat destule probleme în ofensivă și la jumătatea sfertului inaugural scorul a fost 7-6. Ciucă a ajutat-o pe Vâlcea să treacă la conducere, dar Horga a egalat pe următorul atac și în ultimele trei minute ale actului au urmat atacuri ceva mai precise. Timișoara a mers până la +4, cu perechea împărțită de libere a lui Lazar, iar Paunovic a stabilit scorul primului sfert: 15-13.

Vâlcenii au ajuns într-un run de 13-3, moment întrerupt de reușita lui Mitrovic pentru 20-24 și în decurs de câteva zeci de secunde „Leii din Banat” au revenit la conducere, 27-24, cu ajutorul unui parțial de 9-0. Time-out-ul lui Hristu Șapera a avut efect însă ceva mai târziu, la 30-27, când Ciriperu a scuturat plasa de la distanță și ulterior Diaby a egalat situația la 32. Ultimul minut al reprizei s-a evidențiat prin triplele lui Schipor, respectiv Mitrovic și Vlad a contribuit cu un layup pentru scorul pauzei, 38-34.

Diaby și Petrescu au fost preciși în deschiderea celui de-al treilea sfert (42-39), iar apoi au trecut aproape două minute până când situația de pe tabelă s-a modificat. Paunovic a beneficiat de o liberă suplimentară prin care a adus Vâlcea din nou la conducere, iar apoi a venit rândul lui Kesar să treacă pe la linia de pedeapsă. Timișoara a urcat la 50-45 cu and-one-ul lui Horga, iar Kesar a dus în premieră diferența la trei posesii și vâlcenii au cerut time-out la +9 pentru gazde. Constantinescu a înjumătățit handicapul cu două minute rămase din acest act, Lazar a marcat la 56-50 după un timp de odihnă și alb-violeții au condus cu 61-50 la finalul timpului de pe cronometru.

Bănățenii au continuat să se desprindă și au ajuns la +17 după nici două minute scurse din actul decisiv, pentru ca apoi Simmons să ducă scorul la 72-54. Ciriperu a răspuns cu o triplă, Vlad a prelungit run-ul „Lupilor negri” și același Ciriperu a înscris pentru 74-64. Vâlcea s-a apropiat la două posesii cu ajutorul lui Vlad (76-72), fundașul trupei din Zăvoi fiind într-o serie de opt puncte la rând, după care Horga a contribuit cu un three-point play la întreruperea parțialului în care s-au aflat oaspeții. Mitrovic și-a transformat perechea de libere la 83-76 și Vâlcea nu s-a putut apropia la mai mult de patru puncte până la final, iar tabela a indicat scorul de 87-79 în favoarea gazdelor.

Șerban Horga a avut 17 puncte și 7 recuperări, Luka Mitrovic a totalizat 14 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții, Edward Petrescu a contribuit cu 12 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, iar Nikola Gajic s-a evidențiat cu un double-double format din 11 puncte și 11 recuperări.

Liderii oaspeților au fost Zoran Paunovic (21 de puncte, 5 recuperări) și George Alexandru Vlad (13 puncte, 3 intercepții, 2 pase decisive, 4/7 din acțiune), iar Modibo Diaby și Christos Ciriperu au avut câte 10 puncte.

Rezultatul din Banat a contribuit la clasarea celor de la SCM Timișoara locul 13 în Liga Națională de Baschet Masculin, iar CS Vâlcea 1924 a încheiat primul sezon după promovare pe poziția a 14-a.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    din pacate
    se pare ca nu scapam de DP nici in sezonul urmator
    am crezut ca dupa meci cu un pic de constiinta,sa multumeasca publicului ,sa-si ceara scuze pentru locul ocupat de echipa si sa-si ia la revedere
    dar ascultind declaratia de dupa meci mi-am dat seama ca suntem luati de prosti

    https://www.radiotimisoara.ro/sport/leii-din-banat-incheie-sezonul-pe-locul-13-333435.html

    cu 1 săptămână în urmă (07.05.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!