Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara, învingătoare în ultima partidă din grupa D în Alpe Adria Cup

SCM Timișoara, învingătoare în ultima partidă din grupa D în Alpe Adria Cup

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara a încheiat cu o victorie grupa D din Alpe Adria Cup, după 99-74 pe teren propriu în disputa de marți seara (13.12) cu KK Rogaska. Bănățenii au adunat cinci victorii în șase partide în grupa D, cvartet pe care l-au câștigat.

Timișoara: Ilija Djokovic, Eric McClellan, Nikola Gajic, Laszlo Lazar, Igor Kesar

Rogaska: Jure Span, Domen Mocnic, Urban Durnik, Stas Sivka, Ivan Milicevic

Tabela s-a deblocat în urma unor aruncări libere transformate și Rogaska avea 1-2, Durnik reușind apoi primul coș din acțiune al meciului și slovenii se desprindeau la 1-7 după tripla lui Milicevic. Nikola Gajic a egalat situația, 9-9 cu o aruncare de trei puncte și Djokovic a completat un three-point play prin care gazdele preluau conducerea la 12-11, tot conducătorul de joc reușind să înscrie din spatele arcului de cerc pentru 17-11. Bănățenii și-au format un avantaj de nouă puncte pe finalul primului sfert, Eric McClellan marcând ultimele puncte pentru 20-11.

Run-ul Timișoarei s-a prelungit în debutul celui de-al doilea sfert și același McClellan era precis la 27-13, apoi Kesar scuturând plasa de la distanță pentru 32-17. Cei doi au contribuit pentru următoarele puncte ale bănățenilor, Rogaska reușind să taie din handicap până la 35-24 și după reușita lui Sivka venea un time-out din partea lui Dragan Petricevic. Edward Petrescu a fost cel care a oprit pe moment seria mai bună a slovenilor, Span coborând diferența la șapte puncte cu liberele sale și Gajic răspundea imediat de la distanță pentru 40-30. Alb-violeții beneficiau de un avantaj de 12 puncte la pauză, 46-34 la capătul unei reprize pe care Petrescu a încheiat-o cu șase puncte la rând.

Rogaska a ținut-o pe Timișoara fără coș marcat în primele două minute de la reluare, Riley înscriind de la distanță pentru 48-41. Maticiuc a răspuns cu două aruncări bune din spatele arcului de cerc și Kesar mărea diferența la 57-41 după a treia triplă consecutivă a bănățenilor, moment în care oaspeții solicitau un timp de odihnă, run-ul gazdelor continuând cu reușita lui Vujosevic. Igor Kesar și Laci Lazar ajungeau la linia liberelor în a doua parte din sfertul trei, Maticiuc având apoi un and-one cu care se mergea la 68-46 și scorul după acest parțial era 77-50 în dreptul Timișoarei.

Tripla lui Petrescu deschidea sfertul final, avantajul de +30 menținându-se în urma reușitei lui Schipor (82-52). Tabak, Milicevic, Riley și Sivka urmau cu o perioadă în care Rogaska puncta fără să primească vreun coș, la 82-61 venind un time-out pentru Timișoara, însă run-ul slovenilor continua și în cele din urmă McClellan oprea seria cu tripla de la 85-66 la jumătatea parțialului, Djokovic scuturând apoi și el plasa din spatele arcului de cerc. SCM Timișoara a reușit în cele din urmă să se impună cu 99-74, pe final aflându-se pe parchet și jucătorii mai tineri din lot.

„Leii din Banat” vor juca la finalul acestei săptămâni în Liga Națională, unde primesc vizita Lagunei Sharks în etapa a 11-a.

Igor Kesar și Ilija Djokovic au înscris câte 17 puncte, în double figures fiind și Alexandre Maticiuc, Eric McClellan, respectiv Edward Petrescu, toți cu 13 puncte. Cu excepția lui Cristian Mocrițchi, toți ceilalți jucători ai bănățenilor au reușit să marcheze, echipa având la final 15/26 la trei puncte.

Ivan Milicevic (17 puncte), Jure Span (15 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive) și Cody Riley (13 puncte, 3 recuperări) au fost liderii lui KK Rogaska.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!