Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara, învinsă pe terenul celor de la KK Dubrava

SCM Timișoara, învinsă pe terenul celor de la KK Dubrava

SCM Timișoara a pierdut pentru prima dată în ediția 2023/2024 din Alpe Adria Cup, după 72-78 pe terenul celor de la KK Dubrava în cursul serii de marți, 5 decembrie. Bănățenii au putut să întoarcă de la -12, dar apoi au irosit un avantaj asemănător în sfertul decisiv și au 5-1 bilanț în grupa B în urma acestui rezultat.

Dubrava: Dario Kuzmanovic, Karlo Vragovic, Andrej Matic, Kenan Karahodzic, Toni Rocak

Timișoara: Luka Mitrovic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Adam Mirkovic

Croații au avut parte de un debut excelent și s-au desprins la 11-0 după nici 180 de secunde, moment în care Dragan Petricevic a cerut un timp de odihnă. Edi Petrescu a întrerupt run-ul gazdelor, după o perioadă în care timișorenii au pierdut cinci mingi, iar Gajic a scuturat plasa de la distanță pentru 13-5 la jumătatea sfertului inaugural. Dubrava a ajuns la +12 în următoarele minute, prin floater-ul lui Rajaofera (17-5), după care bănățenii au marcat următoarele cinci puncte ale duelului și până la finalul actului diferența a scăzut la una dintr-o singură cifră, 22 la 13.

Mitrovic și Mirkovic au continuat să reducă din handicapul Timișoarei, iar Gajic a răspuns cu un layup (24-20) punctelor venite din partea lui Juric. Alb-violeții au stat constant la cel mult două posesii în spatele celor de la Dubrava și Mitrovic a putut să egaleze situația la 29, pe următorul atac al gazdelor Vragovic fiind trimis la linia liberelor, după tehnicul primit de Dimitrijevic. Matic a reușit un poster dunk în fața lui Mirkovic și peste câteva faze ofensive „Leii din Banat” au ajuns din urmă formația gazdă, iar la vestiare s-a intrat cu 40-38, în urma liberelor pe care le-a transformat Rocak.

După ce Dubrava a avut parte de un debut excelent în primul sfert, a venit rândul Timișoarei să prindă o perioadă foarte eficientă în cel de-al treilea act. Alb-violeții au început sfertul amintit cu un run de 11-2 și la 42-49 a venit un time-out din partea gazdelor, după care Vragovic și Kalajzic au putut să oprească parțialul extrem de bun al bănățenilor. Igor Kesar a putut să o ducă pe Timișoara la +5 cu reușita de la 49-54, în timp ce Gajic l-a urmat cu o reușită din căciulă și nu peste multă vreme s-a ajuns la o diferență formată din două cifre, iar sfertul s-a încheiat cu 53-61.

Rajaofera i-a forțat pe bănățeni să solicite un timp de odihnă pentru oprirea run-ului în care s-a aflat Dubrava, croații fiind capabili să se apropie la 59-61. Momentul de pauză nu a avut un efect imediat pentru Timișoara și gazdele întâlnirii au egalat, după care Dimitrijevic a răspuns cu o triplă și alb-violeții s-au menținut la conducere la jumătatea actului (63-66). Dubrava a trecut din nou în avantaj în urma reușitei lui Vragovic și, după ce scorul a devenit egal la 70, au urmat cinci puncte fără răspuns pentru croați (75-70). Dragan Petricevic a cerut un ultim time-out la +6 pentru gazde, cu 34 de secunde rămase pe tabelă, dar în cele din urmă scorul nu s-a schimbat și SCM Timișoara a pierdut cu 78-72.

Karlo Vragovic a fost cel mai eficient jucător al croaților, cu 16 puncte și 8 pase decisive. Toni Rocak a stat cu 13 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții, iar Dario Kuzmanovic și Stellan Vasilije Rajaofera au adunat câte 10 puncte.

Djordje Dimitrijevic a contribuit cu 18 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții venind de pe bancă, Nikola Gajic și Luka Mitrovic au avut câte 14 puncte, iar Igor Kesar a stat cu 12 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive pentru SCM Timișoara.

Timișorenii vor avea parte de alte două deplasări în următoarele zile. Mai întâi vor juca la Brașov, pe 9 decembrie, în etapa a 12-a a Ligii Naționale, după care pe 13 decembrie se vor duela cu BK Redstone Olomoucko.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Se mai întâmplă
    Lupta poli

    cu 4 luni în urmă (10.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!