Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara își trece în cont a doua victorie în campionat

SCM Timișoara își trece în cont a doua victorie în campionat

Primul meci al zilei (30.09) în Liga Națională de Baschet Masculin s-a jucat la București între Laguna Sharks și SCM Timișoara, cele două formații fiind implicate în Conferința A. Bănățenii au făcut diferența începând cu al doilea sfert și în cele din urmă au câștigat fără probleme, 79-51.

Laguna: Octavian Ilie, Allin Blunt, Costin Șerbănescu, Thomas Smallwood, Vasile Odagiu

Timișoara: Tyreek Scott-Grayson, Robert Schipor, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Igor Kesar

Gazdele au deschis scorul după ce startul a fost întârziat cu câteva minute pentru unele probleme tehnice și ambele echipei au avut o serie de atacuri ratate ulterior (4-2). Octavian Ilia a prelungit startul mai bun pentru Laguna cu aruncarea precisă din colțul terenului, iar începând cu jumătatea sfertului cei de la SCM Timișoara au pornit un run prin care au redus deficitul de șapte puncte la 11-10 cu liberele lui Gajic. Același jucător i-a ajutat pe bănățeni să vină în față și în momentele rămase din acest parțial situația a rămas echilibrată, iar tabela a indicat 17-15.

Mirkovic și Schipor au înscris de trei puncte pentru Timișoara în debutul celui de-al doilea sfert, iar cu o nouă reușită de la distanță s-a ajuns la 17-24. Gazdele au irosit o primă șansă la jumătatea sfertului, după care au putut să se apropie la o singură posesie cu reușita lui Antunovic, dar Gajic a răspuns imediat de afară (23-29) și a continuat repriza foarte eficientă. Diferența a devenit de 13 puncte în minutele următoare, de unde Laguna a recuperat ușor și SCM Timișoara a intrat cu 29-40 la vestiare după o perioadă controlată.

Timișorenii au deschis perfect repriza secundă și Mirkovic a dus scorul la 29-45, iar curând ecartul a devenit de 21 de puncte cu liberele precise ale lui Laci Lazar. Antunovic a înscris primele puncte pentru Laguna după aproape patru minute scurse din al treilea sfert (31-50), iar Petrescu a dus ecartul la +24 într-o nouă perioadă pe care bănățenii au controlat-o. Scorul după 30 de minute a devenit 38-71, SCM Timișoara ținându-și adversara la doar 4 puncte în majoritatea timpului.

Reușitele în ofensivă au venit greu în sfertul decisiv, astfel că la jumătatea parțialului scorul a fost 40-74. Din acel moment, ecartul s-a redus până la 27 de puncte și SCM Timișoara și-a trecut în cont un succes anticipat, 51-79, rezultat cu care a urcat la 2-0 în Conferința A.

Nikola Gajic a reușit un joc aproape perfect în privința aruncărilor, singurele ratări ale sale fiind la linia de fault (5/7), pe lângă 6/6 din acțiune, cifre care i-au adus 20 de puncte și 5 recuperări. Învingătorii i-au avut în double digits și pe Edi Petrescu (13 puncte, 6 recuperări), respectiv Adam Mirkovic (12 puncte, 4/4 de afară).

Sandro Antunovic a răspuns cu 13 puncte, iar Thomas Smallwood și Octavian Ilie au avut câte 12 puncte pentru gazde.

Laguna va juca în runda următoare pe terenul lui Dinamo, iar SCM Timișoara va fi cea care o să închidă etapa cu numărul trei prin duelul cu CSM Corona Brașov.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!