Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara își trece în cont al treilea succes consecutiv în campionat

SCM Timișoara își trece în cont al treilea succes consecutiv în campionat

SCM OHMA Timișoara a obținut a treia victorie la rând în Liga Națională de Baschet Masculin, după 93-85 în confruntarea cu CSM Petrolul Ploiești desfășurată miercuri seara (02.03) pe terenul prahovenilor. Milos Komatina a lipsit din angrenajul bănățenilor în acest duel.

Primul 5 al gazdelor a fost alcătuit din Jordan, Hammond, Chițu, Popa și Sekulovic, iar alb-violeții au replicat prin Gajic, Strong, Schipor, Mirkovic și Olah.

Primele puncte le-a înscris Hammond, de la semi-distanță, cu o aruncare dintr-o zonă asemănătoare a terenului replicând Gajic, iar după un pick and roll executat perfect de bosniac cu Olah s-a făcut 4-4. Strong a pus cinci puncte la rând pentru bănățeni și trupa lui Dragan Petricevic conducea cu 9-6, Gajic mărind ecartul la două posesii după o finalizare cu panoul pe un atac rapid. Ploieștenii au venit la două puncte în urmă, Strong reușind să puncteze pentru Timișoara și Gajic a scuturat plasa de la distanță penru 17-12, ulterior pe o pătrundere din partea lui Strong alb-violeții ducându-se la 19-12. CSM Petrolul a redus în primă fază din handicap, venind la o posesie din urmă, sfertul inaugural terminându-se cu coșul lui Gajic, 24-18.

Timișorenii au continuat să fie mai atenți la recuperări și Brown a punctat din spatele arcului de cerc pentru 29-21 și Talton a menținut diferența de trei posesii înaintea unei serii de puncte pentru gazde, Magdevski reducând handicapul la 31-27 de la linia de fault. Sherwood Brown a punctat din nou de la distanță, scorul ajungând la 37-27, moment în care prahovenii au cerut time-out, Chițu și Sekulovic fiind preciși la reluare (39-32), dar Timișoara a răspuns cu trei puncte de la Talton. Galben-albaștrii au înjumătățit diferența, 44-38, scorul pauzei fiind stabilit de reușita lui Strong (46-38), gazdele ratând ultima încercare a reprizei.

Formația lui Dragan Petricevic a încheiat primele 20 de minute cu 7/12 de la distanță, capitol la care CSM Petrolul stătea cu 1/14. Timișoara era mai bună la recuperări (21-16) și assist-uri (11-6), dar a cedat de șapte ori posesia, spre deosebire de cele două turnovers comise de prahoveni. Strong și Gajic au contribuit pentru 13/17 în prima repriză.

Câte un coș au înscris echipele în primele trei minute ale reprizei secunde, 48-40, Hammond semnând o triplă pentru prahoveni, Olah răspunzând cu două libere precise pentru 52-43. Talton a dus diferența iar la peste 10 puncte cu un coș de la semi-distanță, Mirkovic rămânând liber în căciulă pentru a puncta după două reușite la rând din partea lui CSM Petrolul și apoi Strong l-a forțat pe Mihai Popa să ceară time-out la 58-47. Sekulovic a încasat un fault tehnic din care alb-violeții au înscris libera acordată pentru 62-51, la finalul sfertului trei scorul fiind 67-54 pentru SCM Timișoara.

Bănățenii s-au desprins în continuare, la 72-56 fiind solicitat un timp de odihnă din partea gazdelor la nici două minute după debutul sfertului patru, Magdevski înscriind coșuri consecutive de la distanță pentru Ploiești apoi (76-64) și Sekulovic a punctat pentru 76-66. Gajic și Strong au făcut +13 în favoarea timișorenilor, iar Talton a înscris pentru 83-69 cu patru minute înainte de final, în cele din urmă alb-violeții câștigând cu 93-85, pe o revenire a gazdelor, Milin și Magdevski încasând câte un fault tehnic în ultimele secunde.

SCM Timișoara ajunge la 10-8 bilanț după acest joc și devine a șasea echipă care obține cel puțin 10 victorii în LNBM. CSM Petrolul Ploiești coboară la 8-10. Timișoara va juca cel mai curând în etapa a 23-a, la Constanța, acolo unde o să meargă în etapa a 22-a Ploieștiul, pentru a se duela cu BC Athletic (5 martie).

Darrion Strong a terminat cu 32 de puncte (10/14 din interiorul arcului de cerc), 7 pase decisive și 4 recuperări, fiind pentru a treia oară pentru american în acest sezon al LNBM când are minim 30 de puncte înscrise, acesta fiind secondat de Nikola Gajic (22 de puncte, 10 recuperări). Principalii marcatori de la CSM Petrolul au fost Deion Hammond (22 de puncte, 4 recuperări) și Johnatan Jordan (16 puncte).

*foto: Facebook Leii din Banat - SCM OHMA Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!