Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara joacă în Polonia în manșa tur a sferturilor din Alpe Adria Cup

SCM Timișoara joacă în Polonia în manșa tur a sferturilor din Alpe Adria Cup

SCM Timișoara începe faza sferturilor în Alpe Adria Cup cu un meci în Polonia, urmând să se dueleze miercuri seara (25.01) cu MKS Dabrowa Gornicza.

Polonezii au ajuns în sferturi pentru al doilea an consecutiv, după ce anul trecut s-au oprit în această fază a Alpe Adria Cup. Acum, Dabrowa Gornicza a încheiat grupa A cu 4-2 bilanț, fiind pe locul secund după Pardubice.

Trei decenii de istorie

Adversara Timișoarei s-a înființat în 1992, pentru mare majoritate a timpului evoluând în ligile inferioare ale baschetului polonez. Pasul în eșalonul de elită a venit în 2014, când MKS Dabrowa Gornicza a primit un wild card după ce numărul echipelor a crescut de la 12 la 16. De când joacă în EBL, echipa a prins de trei ori playoff-ul, în ani consecutivi între 2017 și 2019, în acest ultim an amintit mergând și până în semifinalele Cupei Poloniei.

Sezonul precedent a adus a doua cea mai modestă clasare pe plan intern pentru polonezi după ce au făcut pasul în prima ligă, aceștia terminând pe locul 14. Statistica este mai bună însă în sezonul în curs, Dabrowa Gornicza fiind pe 10 în EBL după 17 etape, având la activ 8 victorii și 9 eșecuri și este într-o egalitate în trei cu Anwil Wloclawek, respectiv Zielona Gora pentru ultimul loc care duce în playoff.

Jucători cunoscuți în LNBM, trecuți pe la polonezi

Dabrowa Gornicza a avut în ultimii ani câțiva jucători trecuți și prin Liga Națională în lot, dintre aceștia fiind de amintit Aleksandar Mladenovic (ex-Mediaș, Târgu Jiu și Pitești), Kerron Johnson (ex-U-BT Cluj) sau Aaron Broussard (ex-CSM Oradea), toți prinzând și meciuri în playoff-ul campionatului polonez. Recent au făcut parte din lotul acestora și jucători activi din LNBM precum Milivoje Mijovic (Craiova) și Vytenis Cizauskas (Constanța).

Din lotul actual fac parte cinci străini, trei fiind americani, un sloven și un baschetbalist cu dublă cetățenie (născut în Guineea și cu pașaport american). Dabrowa Gornicza s-a despărțit de principalul marcator din Alpe Adria Cup, Alonzo Verge ajungând în Grecia, iar în locul acestuia a fost adus Gerry Blakes. Americanul a debutat pe 21 ianuarie, contra lui Trefl Sopot, adunând 3 greșeli personale în 9 minute, perioadă în care a pierdut și 3 posesii, iar din acțiune și-a ratat toate încercările.

Trevon Bluiett (14.4 puncte), Matthias Tass (14.3 puncte, 1.7 capace), Joe Chealey (11.7 puncte) și Martin Krampelj (11.0 puncte, 5.8 recuperări, 1.4 intercepții) sunt liderii echipei lui Jacek Winnicki în Alpe Adria Cup. Tass este al doilea în toată întrecerea la procentajele aruncărilor bune de două puncte (71.4%), tot el având și a doua medie de capace (1.67).

Timișoara stă mai bine pe plan statistic

Deși forma recentă ține cu polonezii, care au un singur eșec în precedentele cinci meciuri oficiale, spre deosebire de Timișoara care stă cu 1-4 în această perioadă, cifrele din Alpe Adria Cup țin cu bănățenii. Echipa lui Dragan Petricevic a fost prima în faza grupelor la media de puncte, assist-uri, eficiență, precum și la procentajele de la libere, de la două și trei puncte. Recuperările defensive, intercepțiile și capacele sunt capitolele la care polonezii sunt peste alb-violeți.

Întâlnirea din Polonia are loc miercuri, 25 ianuarie, de la ora 19.00 și o să fie live pe YouTube Alpe Adria Cup.

*foto: Facebook MKS Dabrowa Gornicza

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!