Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara joacă pentru a treia oară pe teren propriu în Alpe Adria Cup

SCM Timișoara joacă pentru a treia oară pe teren propriu în Alpe Adria Cup

SCM Timișoara deschide săptămâna meciurilor europene pentru formațiile din LNBM, jucătorii lui Dragan Petricevic fiind în fața celui de-al treilea joc din Alpe Adria Cup. „Leii din Banat” primesc marți, 7 noiembrie, vizita lui BC Geosan Kolin.

Kolin reprezintă al doilea adversar din Cehia pe care SCM Timișoara îl are în această campanie din Alpe Adria Cup. Clubul fondat în 1940 joacă la rândul său pentru al doilea an consecutiv în competiția amintită și, asemenea Timișoarei, s-a oprit în precedenta campanie în sferturi.

Cehii au în palmares locul 3 anul trecut în cupa lor națională, precum și o finală pierdută în acceastă întrecere în sezonul 2020/2021. În aceeași stagiune, Kolin a încheiat campionatul pe poziția a treia.

Lotul lui Kolin a avut în ultimii ani câțiva jucători trecuți prin Liga Națională, cum ar fi Devante Wallace, Luka Igrutinovic, Anthony Durham sau Rashard Odomes, acesta din urmă nereușind să debuteze până acum pentru CSO Voluntari într-un joc oficial. Antrenorul echipei este experimentatul Predrag Benacek, vicecampion european cu Cehoslovacia pe când era jucător, în 1981.

Adversara Timișoarei dispune de trei jucători străini, fiind vorba despre americanii Holden Vasic Redparth și Jamari Smith, respectiv slovacul Jakub Petras. Ceilalți nouă sportivi sunt cehi, iar dintre aceștia se remarcă în mod special Adam Ciz și Filip Halada în privința experienței.

Smith este de departe cel mai eficient jucător de la Kolin, cu 21.3 puncte în medie în campionat, iar următorii marcatori sunt Redparth (11.7 puncte), Ciz (11.5), respectiv Novotny (9.6). Situația diferă foarte puțin în Alpe Adria Cup, unde pe lângă cei doi americani următorul marcator este Novotny, iar Petras se află la rândul său în double digits (10.5 puncte, 9.0 recuperări).

Parcursul din Alpe Adria Cup este identic pentru Timișoara și Kolin, ambele fiind cu 2-0 bilanț în grupa B. În plus, cele două formații sunt în Top 5 la eficiență și au adunat procentaje bune din spatele arcului de cerc, cu un plus pentru trupa din Cehia (41.4%).

Înaintea deplasării în Banat, cei de la BC Geosan Kolin au câștigat în campionat contra lui NH Ostrava, scor 67-65. Ciz și Redparth au contribuit cu 22, respectiv 15 puncte la succesul cehilor. Aceștia au 6-5 bilanț în competiția internă și ocupă locul 6. De partea cealaltă, SCM Timișoara a avut o etapă liberă în Liga Națională.

Duelul din Sala Sporturilor „Constantin Jude” va avea loc marți, 7 noiembrie, de la ora 19.00 și va fi în direct pe TVR Timișoara. În plus, suporterii au ocazia să urmărească disputa și pe canalul de YouTube Alpe Adria Cup.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!