Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara merge pe terenul singurei echipe fără victorie în Alpe Adria Cup

SCM Timișoara merge pe terenul singurei echipe fără victorie în Alpe Adria Cup

SCM Timișoara începe returul grupei B din Alpe Adria Cup cu un meci în Croația, pe terenul celor de la KK Dubrava. Partida de la Zagreb va avea loc în cursul serii de marți, 5 decembrie.

Bănățenii sunt neînvinși în această competiție și au 5-0 bilanț, după ce echipa condusă de Dragan Petricevic a marcat cel puțin 85 de puncte în fiecare meci din turul grupei B. Alb-violeții beneficiază de a doua medie la eficiență (107 index) în Alpe Adria Cup și sunt primii în ceea ce privește reușitele de la linia de fault (90%).

Într-o situație total diferită se află KK Dubrava. Croații au 0-4 și nu doar că sunt ultimii în grupă, dar au reușit să pună cele mai puține puncte în medie pe tabelă (77.5), și, în plus, au adunat un procentaj modest la linia de fault (65.6%). Dubrava iese în evidență mai ales la media de intercepții (9.3, locul secund în Alpe Adria Cup), iar la capace se află puțin sub Timișoara.

Meciul tur s-a încheiat cu o victorie clară a „Leilor din Banat”, 87-69, pe data de 18 octombrie. Cinci jucători ai formației de pe Bega au adunat 10+ puncte, lider la acest capitol fiind Luka Mitrovic (15 puncte, 6 pase decisive, dar și 7 mingi pierdute). În ciuda înfrângerii, Dubrava a dat principalul marcator al partidei, pe Toni Rocak (22 de puncte, 11 recuperări).

Timișoara nu a fost departe atunci de o performanță pe care a atins-o în weekend, în Liga Națională. Duelul din Alpe Adria Cup le-a adus bănățenilor 13 aruncări precise din spatele arcului de cerc, iar acum, în campionat, alb-violeții au stabilit un nou record stagional cu cele 15 reușite de la distanță.

La nivel statistic, în loturile celor două formații se remarcă Toni Rocak și Igor Kesar, ei fiind principalii marcatori și recuperatori. Jucătorul celor de la Dubrava are chiar media cea mai ridicată de recuperări, 11.3, alături de cele 19.7 puncte pe meci în Alpe Adria Cup. Luka Mitrovic contribuie cu 6.4 pase decisive pentru Timișoara, detaliu care l-a dus pe poziția a treia în acea ierarhie.

Rezultatele dinaintea meciului direct au fost total diferite pentru cele două cluburi. Dacă Timișoara nu a avut probleme în disputa cu Laguna București (101-68), KK Dubrava a pierdut pe terenul lui Zadar. Liderii adversarei bănățenilor, în înfrângerea cu 58-83, au fost Karlo Vragovic (13 puncte, 3 recuperări), Ivan Juric (11 puncte, 7 recuperări) și Andrej Matic (10 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive). Formația croată a coborât la 3-8 în întrecerea internă și este la trei victorii în spatele ultimei poziții ce duce în partea superioară a clasamentului.

Partida dintre KK Dubrava și SCM Timișoara va avea loc marți, 5 decembrie, de la ora 20.00 și va putea fi urmărită pe canalul de YouTube Alpe Adria Cup.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:
  • varu silvois :

    sa speram ca nu-i vom resuscita pe croati
    echipele romanesti, in general, se pricep de miune la acest capitol. In schimb, cu o noua victorie banatenii ar scrie istorie, asa sa.....sie!

    cu 5 luni în urmă (04.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!