Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara o învinge confortabil pe Rapid București

SCM Timișoara o învinge confortabil pe Rapid București

SCM OHMA Timișoara s-a impus cu 80-59 în duelul de pe teren propriu cu CS Rapid București de sâmbătă, 9 aprilie, din etapa a 28-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Timișorenii au câștigat fiecare sfert al partidei.

Alb-violeții au debutat în formula Strong, Gajic, Schipor, Mirkovic și Olah, iar giuleștenii au replicat cu Mosely, Bookert, Vasile, Swopshire și Sandu.

Bănățenii au modificat primii situația de pe tabelă, apoi cu liberele lui Mosely s-a făcut 3-2 pentru Rapid, Strong și Olah replicând cu cinci puncte la rând și Timișoara avea 7-3. Rapid a venit la un singur punct în spate prin tripla lui Swopshire (9-8), de unde alb-violeții au prins un run de 8-0 și cu reușita de afară a lui Mirkovic se făcea 17-8. Gazdele s-au desprins la o diferență alcătuită din două cifre prin and-one-ul lui Gajic, seria fiind oprită în cele din urmă cu reușita lui Mosely, 20-10, scor cu care Timișoara conducea la finalul sfertului inaugural.

Swopshire a redus din diferență pentru bucureșteni cu un coș marcat din întoarcere de pe un picior, Strong pierzând ulterior o posesie din care Mosely a adus alte puncte pentru Rapid (22-16). Bogdan Sandu a prelungit run-ul rapidiștilor din primele minute ale sfertului doi și cu tripla sa scădea diferența la o singură posesie, 22-19, scor la care Dragan Petricevic a solicitat time-out, Olah punând apoi două puncte din căciulă pentru Timișoara. „Leii din Banat” au mărit ecartul la opt puncte între cu reușita lui Talton și pe un nou atac Mirkovic a scăpat de adversar și făcea 29-19. Run-ul gazdelor a ajuns la 14-0, Mirkovic finalizând un three-point play și scorul devenea 36-19 cu două minute înaintea pauzei, la cabine intrându-se cu 39-27 pentru SCM Timișoara.

Procentajele din acțiune s-au îmbunătățit în cazul ambelor echipe până la pauză, după un prim sfert modest în privința aruncărilor precise. Timișoara avea 26-16 la recuperări, dar a și pierdut mai multe posesii în prima repriză. Mirkovic și Mosely erau în double figures, iar Gajic a fost la un coș distanță de double-double în primele 20 de minute.

Trei încercări precise de la distanță au venit în primele minute de la reluare, două fiind de partea Rapidului (44-33), apoi Timișoara s-a dus la +16 pe tabelă cu and-one-ul lui Olah, scor 49-33. Mosely a replicat cu două coșuri la rând, Talton fiind precis de afară pentru 52-37, peste câteva atacuri bănățenii prinzând o serie cu opt puncte consecutive, cinci aparținându-i lui Gajic și se ajungea la 60-39. Amfitrionii intrau cu 65-48 în sfertul decisiv, până în acest punct câștigând fiecare sfert al partidei.

Timișoara a punctat de trei ori din spatele arcului de cerc și a deschis cu un parțial de 9-1 ultimul sfert, scor 76-49, rapidiștii prinzând câteva momente mai eficiente ulterior (79-55). Un singur punct s-a marcat în următoarele atacuri, Petrescu împărțindu-și perechea de libere, 80-55, partida terminându-se cu 80-59 pentru bănățeni.

Timișoara trece la 17-9 și are un meci restant peste câteva zile cu CSM Oradea tot pe teren propriu, iar Rapid coboară la 7-20 și va juca la Miercurea Ciuc.

Nikola Gajic a ieșit în evidență cu un double-double, 21 de puncte (4/8 de la distanță) și 12 recuperări, urmat de Adam Mirkovic (17 puncte, 5 pase decisive) și Gary Talton (14 puncte, 6 recuperări) din tabăra învingătorilor. Jagan Mosely (21 de puncte, 10 recuperări) a fost singurul jucător în double digits de la Rapid.

*foto: Facebook Leii din Banat - SCM OHMA Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!