Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara obține o victorie importantă în Trivale

SCM Timișoara obține o victorie importantă în Trivale

SCM Timișoara a câștigat partida din Trivale contra lui BCM U Pitești, din etapa a 8-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida a fost una echilibrată, până în startul actului decisive, când oaspeții au reușit un run de 12-0, care i-a propulsat pe elevii ui Petricevic spre o victorie cu 99-96 la final.

Devin Searcy a marcat primele două coșuri ale meciului, ambele prin slam dunk. Timișoara a rămas fără coș marcat în primele 3 minute ale meciului iar Gajovic a dus scorul la 6-0 pentru gazde. Troy Franklin a spart gheața pentru bănățeni, cu un coș de la distanță. Tot el avea să egaleze rapid, după o triplă venit din același loc. BCM U Pitești s-a instalat din nou la conducere și avea să nu mai cedeze până spre finalul actului inaugural, însă diferența nu a crescut la mai mult de de două posesii. Troy Franklin a rămas de  neoprit de la distanță și a completat un four-point-play iar Pesakovic i-a dus apoi pe oaspeți pentru prima dată în avantaj. Tot Franklin avea să închidă primul sfert cu trei libere transformate, prin care a dus scorul la 26-25 pentru SCM Timișoara. Actul secund a început cu câte o triplă de fiecare parte, semnate de Pesakovic și Tamulis. Tot lituanianul realiza un three-point-play și își ducea echipa în față. BCM U Pitești s-a instalat din nou la conducere. Pesakovic cu o nouă triplă egala la 38, exact la jumătatea sfertului secund. Piteștenii au continuat să domină jocul sub ambele panouri dar oaspeții au rămas „on-fire” de la distanță, astfel că diferența a rămas mică pe tabelă iar pe tabelă se intra cu 55-53 pentru BCM U Pitești.

Echilibrul s-a păstrat și după revenirea de la cabine. Timișoara egala la 62 printr-un three-point-play reușit de Milos Komatina, după 4 minute scurse din sfertul trei. Franklin marca din nou de la distanță și Timișoara trecea în față. Ciotlăuș a marcat 4 puncte la rând și conducerea se schimba din nou. Ciotlăuș a ajuns rapid la 7 puncte marcat, în mai puțin de 4 minute petrecute pe parchet. Piteștenii nu a profitat de momentul iar după 30 de minute de joc diferența era minimă, 73-72. Actul decisiv a început cu o ratare a gazdelor și un coș de 3 puncte venit de la Adam Mirkovic. Piteștenii au mai ratat un atac iar același Mirkovic realiza un three-point-play prin care ducea scorul la 78-73 în favoarea Timișoarei. Tot sârbul bănățenilor mai marca dintr-o pauză și scorul ajungea la 82-73, moment în care Hristu Șapera solicita timp de odihnă. Franklin a marcat două libere și parțialul a ajuns la 12-0. Devin Searcy l-a oprit cu două libere transformate. Franklin a replicat imediat, cum altfel decât cu o triplă. Piteștenii au ieșit din corzi iar Washington și Tasic au redus diferența la o singură posesie, 92-89. A venit time-out al lui Petricevic dar și un turnover al lui Brown imediat la reluarea jocului. Gazdele au irosit două posesii iar Franklin i-a pedepsit din nou de la distanță. Goran Gajovic a reușit și el o triplă, prin care își ținea echipa în meci. Diferența a devenit minimă după reușite venite tot de la  Tasic și Washington, după un turnover comis de Franklin. În ultimele Franklin și Dragoste au avut șansa să închidă meciul de la linia de fault, însă nu a făcut-o și au oferit șansa gazdelor să trimită meciul în overtime, ratată de Mihai Măciucă. Scor final 99-96 pentru SCM Timișoara.

Troy Franklin a fost cel mai bun jucător al meciului cu 33 de puncte, 9 pase decisive și 2 recuperări. Sherwood Brown a totalizat 20 de puncte, 10 recuperări și 2 pase decisive. Adam Mirkovic a venit de pe bancă cu 16 puncte și 5 recuperări, în timp ce Milos Komatina a adăugat 10 puncte și 4 recuperări.

Devin Searcy a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 20 de puncte plus 4 recuperări. Goran Gajovic a terminat în duoble-double, 18 puncte și 11 recuperări. Tasic a contribuit cu 14 puncte, Washington cu 12 și Tamulis cu 11.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!