Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara obține prima victorie în Top 10

SCM Timișoara obține prima victorie în Top 10

Astăzi, 20 martie, Sala Constantin Jude a găzduit duelul dintre SCM Timișoara și CSU Sibiu, din etapa a 24-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Bănățenii au controlat repriza a doua a meciului și s-au impus cu 92 la 79.

SCM Timișoara: Nikola Gajic, Antonio Năsturescu, Ilija Djokovic, Adam Mirkovic, Laszlo Lazar

CSU Sibiu: Monyea Pratt, Gaston Whelan, Roberts Blumbergs, Mirel Dragoste, Rareș Uță

Gazdele au început cu un parțial de 10-0, după puncte înscrise de Gajic, Mirkovic și Djokovic. Uță și Blumbergs au răspuns pentru oaspeți, însă adversarii s-au menținut la o distanță de trei posesii până la jumătatea actului inaugural. A urmat un parțial de 13-7 al galben-albaștrilor și, după zece minute, SCM Timișoara conducea cu 19-17.

Sebastian Ionescu a egalat în debutul secvenței secunde și apoi Mouhamed Barro i-a adus pe sibieni în avantaj: 22-23. Alb-violeții au dat replica prin Năsturescu și Djokovic și, astfel au trecut la conducere, pe care nu au mai pierdut-o până la final. Cu puțin peste 200 de secunde rămase din sfertul al doilea, Eric McClellan a marcat un coș de două puncte, iar elevii lui Dragan Petricevic s-au distanțat la 12 puncte: 43-31. Până la finalul actului secund, sibienii au mai recuperat o singură posesie, diferența fiind formată din două cifre la intrarea la vestiare: 49-39.

Timișorenii au început excelent și repriza a doua, Gajic și Mirkovic marcând două triple. Whelan, cu patru puncte, a întrerupt parțialul gazdelor, însă acestea au continuat să domine jocul și să se mențină la distanță față de adversari. Jucătorii lui Tomas Rinkevicius nu au mai reușit să reducă deficitul la sub zece puncte și, la finalul sfertului al treilea, SCM Timișoara conducea cu 71 la 57.

Actul final a fost echilibrat, oaspeții încercând din răsputeri să revină în meci, însă fără să reușească. Năsturescu, Djokovic, Kesar, Mirkovic și Gajic au jucat foarte bine și i-au asigurat formației bănățene prima victorie din Top 10: 92-79.

Liderii învingătoarei au fost Ilija Djokovic (25 de puncte), Adam Mirkovic (21 de puncte) și Nikola Gajic (17 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Gaston Whelan (21 de puncte), Mouhamed Barro (15 puncte) și Roberts Blumbergs (12 puncte).

Datorită acestui rezultat, SCM Timișoara ajunge la un bilanț de 4-10 în faza a doua a campionatului. În schimb, CSU Sibiu are șase victorii și opt înfrângeri.

Vineri, 24 martie, alb-violeții evoluează pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca, în timp ce galben-albaștrii joacă sâmbătă, 25 martie, la Voluntari.

*foto: Răzvan Spechea/BC CSU Sibiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Chiar m-am ingrijorat
    Ca a trecut aproape o ora de la terminarea meciului si nimic pe site. De obicei cind suna sirena de final, in maxim un minut apare articolul. Dar inteleg, avem un caz care trebuie rezolvat.
    Altfel, observ ca Timisoara si-a revenit tocmai acum ca U are o saptamina infernala. Meciuri miercuri in EuroCup, vineri cu Timisoara si duminica cu Dinamo.
    Semnat : NU-L SCUZ pe GUZMAN, NU-L APROB pe GUZMAN, asa ca HAIDE U ! Fie Guzman, fie nu ( cel mai probabil )

    cu 1 an în urmă (20.03.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Guzman președinte la U!
    Semnalam fenomenul la scară, imaginea de ansamblu după baschet-guzmania orădeano-clujeană: au venit de la Cluj invincibili, trecuți prin "focul" Euro cupii, Euroligii și NBA, crezîndu-se Memphis Grizzlies, dar au revenit cu picioarele pe pămînt, au luat bătaie, deși noi n-am avut o zi ieșită din comun și au înțeles că Ursus a plecat din orașul lor odată frumos... Acuma teama le paralizează încheieturile văzînd că Timișoara bate Sibiul și ei urmează să joace cu Timișoara. Acuma se tem că iau încă o bătaie sîmbătă în campionat și își zic că "dracu' ne-a pus să ne legăm la cap cu Euro-bătăile-cupii" și încep să înjure Europa care e de vină! Suntem în plin colaps psihic la clujeni, bulgărele a luat-o la vale, crapă izmenele mintale pe cuic-compania de circ.

    cu 1 an în urmă (20.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!