Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara oprește seria negativă și se impune în duelul cu CSA Steaua

SCM Timișoara oprește seria negativă și se impune în duelul cu CSA Steaua

SCM Timișoara a oprit seria de trei înfrângeri la rând în Liga Națională de Baschet Masculin și s-a impus miercuri seara, 18 ianuarie, în duelul de pe teren propriu cu CSA Steaua București, scor 88-84 în etapa a 16-a a Conferinței B.

Timișoara: Ilija Djokovic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Igor Kesar, Laszlo Lazar

Steaua: Strahinja Jovanovic, Albert Stan, Zarko Djuric, Titus Nicoară, James Farr

Bănățenii au avut un start în forță și conduceau după aproape trei minute cu 6-0, Jovanovic fiind cel care a marcat primele șapte puncte ale Stelei și Stan aducea formația vizitatoare la 10-9. Diferența creștea la +5 cu tripla lui Kesar, 18-13, Steaua venind apoi în multiple rânduri la o posesie în spate și primul sfert se termina cu 24-21 pentru Timișoara în urma liberelor lui Djuric.

Olisemeka avea să egaleze situația, 27-27, Djuric având apoi puncte consecutive și avantajul „leilor din Banat” era de două puncte, Mekic făcând cu patru minute înaintea pauzei 36-31 pentru Timișoara. Steaua a egalat din nou, 38-38 prin tripla lui Farr, repriza terminându-se cu un coș de trei puncte din partea lui Igor Kesar și Timișoara avea 44-40.

În două rânduri a putut să egaleze Steaua după pauză și Stan își ducea în premieră colegii la conducere, 52-53 în urma unei reușite din spatele arcului de cerc. Mekic și Gajic au răspuns la fel, după coșul lui McClellan de la jumătatea parțialului cu numărul trei scorul devenind 60-54. Steaua a încheiat mai bine acest sfert și reușea să reducă din handicap până la 62-60, scor cu care se intra în ultimele 10 minute.

Jovanovic tăia din ecart la un singur punct, 65-64, Mirkovic și Mekic replicând apoi pentru a duce Timișoara la +5, dar Steaua a egalat din nou, 69-69. Kesar și Schipor au fost cei care au rupt echilibrul preț de câteva atacuri, bănățenii ajungând la 77-69 și cu trei minute și jumătate până la final diferența era de patru puncte, 77-73. Lazar și Gajic ajutau la desprinderea la +9, scor 82-73, în cele din urmă SCM Timișoara câștigând cu 88 la 84.

Alb-violeții ajung la 9-5 bilanț și o să joace la Constanța în acest final de săptămână, în vreme ce pe Steaua (6-8) o așteaptă derby-ul cu Dinamo.

Igor Kesar a totalizat 25 de puncte (4/7 de la distanță) și 9 recuperări pentru învingători, Adem Mekic (13 puncte), Laci Lazar (11 puncte, 3 recuperări), respectiv Nikola Gajic și Eric McClellan (10 puncte amândoi) fiind în double figures.

Strahinja Jovanovic (23 de puncte, 9 pase decisive, 4 recuperări) și Titus Nicoară (19 puncte, 6 recuperări) au fost liderii Stelei, James Farr urmându-i cu 11 puncte și 9 recuperări.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    pentru dn.manager Pasca
    un meci foarte bun,pe care l-am dominat cap-coada,impotriva unei echipe in plina forma si care e principala favorita la titlu
    daca o tinem tot asa ALPE ADRIA CUP e a noastra

    cu 1 an în urmă (18.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!