Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara primește vizita CSM Focșani în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.10.2021

SCM Timișoara primește vizita CSM Focșani în Liga Națională

Sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 18:00, CSM Focșani evoluează în deplasare împotriva celor de la SCM Timișoara. Cele două echipe au câte o victorie până în acest moment în Liga Națională.

Timișorenii au jucat doar două meciuri până acum, întrucât partida cu CSO Voluntari din prima etapă a fost amânată. Alb-violeții au o victorie și o înfrângere.

Ambele confruntări ale bănățenilor au fost foarte echilibrate. Debutul în noul sezon a consolidat o înfrângere pe teren propriu, împotriva celor de la FC Argeș Basketball, la o diferență de un singur punct. Darrion Strong-Moore putea să înscrie aruncarea victoriei, însă acesta a ratat la ultima fază, iar scorul final a fost 74-73 pentru piteșteni.

Același Strong a fost providențial pentru victoria în prelungiri a Timișoarei de pe terenul lui Dinamo. Darrion a fost numit și MVP-ul etapei în Liga Națională, de Baschet.ro, după ce a încheiat cu 34 de puncte, 6 pase decisive și o recuperare.

Leii din Banat au fost conduși pe aproape toată durata acelei partide, însă au știut să gestioneze mai bine finalul meciului decât adversarii din capitală. Cele 9 puncte din prelungiri ale lui Darrion Strong au fost decisive pentru victoria celor de la SCM Timișoara cu scorul de 87-83.

Este de urmărit dacă în trupa bănățenilor va debuta nou-venitul Aleksandar Vlahovic. Acesta l-a înlocuit pe Revaz Rogava, jucător de care Dragan Petricevic s-a arătat foarte nemulțumit în acest start de sezon.

Și CSM Focșani a mișcat pe piața transferurilor. Tehnicianul echipei a anunțat după meciul din etapa trecută că așteaptă întăriri. Este vorba despre extrema de forță Demetris Morant.

CSM Focșani vine după înfrângerea din deplasarea de la Pitești, cu FC Argeș Basketball. Acolo, elevii lui Mihai Petruț au avut un început de partidă teribil, ce le-a permis adversarilor să pună pe tabelă o diferență ce s-a dovedit irecuperabilă.

Vrâncenii au reușit un joc mai bun în sferturile 3 și 4, lăudat chiar și de antrenorul advers. Wade-Chatman și-a găsit ritmul de joc și a încheiat cu 28 de puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, însă numărul de mingi pierdute al echipei nu le-a permis să se apropie de gazdele confruntării.

Focșaniul a bifat 19 turnovers în meciul cu trupa din Trivale. Tehnicianul echipei a declarat la conferința de presă de după meci că trebuie să lucreze la acest capitol fiindcă este inadmisibil să aibă atâtea greșeli la acest nivel.

Cele două dueluri directe din sezonul din trecut au fost tranșate de Timișoara cu scorurile 78-70, respectiv 93-68.

Meciul nu va putea fi urmărit la televizor, dar va fi transmis în direct pe FRB TV.

*foto: Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    O sa fie un meci strans deoarece ambele isi doresc victoria
    Darrion Strong cred ca o sa faca iarasi un meci bun cum a facut si in meciul cu Dinamo . Mult succes la amandoua

    cu 2 ani în urmă (15.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!