Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara primește vizita lui CS Rapid București în etapa a 5-a a Ligii Naționale

SCM Timișoara primește vizita lui CS Rapid București în etapa a 5-a a Ligii Naționale

Ziua de sâmbătă, 21 octombrie, se va încheia cu duelul dintre SCM Timișoara și CS Rapid București, programat să înceapă la ora 19:00. Meciul din etapa a cincea a Ligii Naționale de Baschet Masculin va putea fi urmărit, în direct, pe FRB TV.

Gazdele vin după o victorie de moral obținută la mijlocul acestei săptămâni, în prima etapă a Alpe Adria Cup. SCM Timișoara s-a impus cu scorul de 87 la 69 în fața lui KK Dubrava și a început cu dreptul a doua participare consecutivă în această competiție europeană.

Liderii bănățenilor au fost Luka Mitrovic (15 puncte, 6 pase decisive), Tyreek Scott-Grayson (14 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții) și Nikola Gajic (13 puncte, 3 intercepții, 2 recuperări).

În campionat, SCM Timișoara are un bilanț de 2-2. Victoriile galben-violeților au venit în fața lui CSM Galați și ABC Laguna București, iar înfrângerile au fost suferite în duelurile cu CSM Corona Brașov și U-BT Cluj-Napoca.

Până în acest moment, liderul trupei lui Dragan Petricevic a fost Nikola Gajic, cu medii de 14.5 puncte, 6.3 recuperări și 2.3 pase decisive. Luka Mitrovic, cel mai recent transfer al timișorenilor, nu a evoluat încă în campionat, însă este de așteptat ca acesta să joace un rol important.

De partea cealaltă, CS Rapid București are două meciuri câștigate și unul pierdut în actuala stagiune a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Elevii lui Tudor Costescu au fost învinși, la fel ca adversarii lor de sâmbătă, pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca.

În schimb, alb-vișiniii au trecut de CSM Corona Brașov și de CSO Voluntari. Încleștarea cu gruparea ilfoveană a fost un adevărat derby, fiind nevoie de o repriză de prelungiri pentru a afla învingătoarea.

Echipa din Capitală a jucat foarte bine și a condus la o diferență mare de-a lungul jocului, însă oaspeții au reușit să revină și au trimis meciul în overtime. Gazdele au gestionat mai bine secvența suplimentară și s-au impus cu 89 la 83, obținând un succes important.

Cei mai buni jucători ai lui Rapid sunt Paulius Petrilevicius (18.5 puncte, 6.5 recuperări, 2.0 pase decisive, 2.0 intercepții), Josip Bilinovac (17.3 puncte, 5.7 pase decisive, 4.7 recuperări, 1.7 intercepții) și Toarlyn Fitzpatrick (11.3 puncte, 9.7 recuperări, 2.7 capace, 1.7 intercepții, 1.7 pase decisive).

Meciul dintre SCM Timișoara și CS Rapid București va fi oficiat de o brigadă alcătuită din următorii arbitri: Laurențiu Grigoraș, Narcis Dan, Tudor Crișan. Comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Radu Bucerzan.

*foto: Facebook - Leii din Banat - SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!